Βυσσινάδα σπιτική της Ελισσώς ! Αυτή η βυσσινάδα είναι συνταγή της πεθεράς μου της Ελισσώς ή Ελλσώς   - το γιώτα δεν ακουγόταν, το έτρωγαν -   και την κρατώ όπως και όλες τις συνταγές που μου δίνουν όλες οι καλές νοικοκυρές που φτιαχνουν όμορφα πραγματα, στο δε βιβλίο μου τις γραφω στον τίτλο με το όνομα της κάθε μιάς πχ... Βυσσινάδα Ελισσώς, Γλυκό Φράουλα κυρίας Λευκής, έτσι και τις θυμάμαι καλύτερα και τιμώ τη κάθεμιά.

Υλικά

3 κιλά βύσσινα
3 κιλά ζαχαρη ( εγώ βάζω 2,5 )
3 κουταλιές σούπας λεμόνι στο τέλος

Πλύντε  τα βύσσινα, πετάξτε τα κοτσάνια μετά βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και σπάστε τα με ένα μπουκάλι  ή με τα χέρια φορώντας γάντια να μη βαφτείτε, πρέπει να μισολειώσουν και αφήστε τα έτσι να βγάλουν όλα τα υγρά τους για 24 ώρες, στο ψυγείο καλύτερα επειδή έχει ζέστη.

Μετά περάστε μέσα απο τουλπάνι , εγώ χρησιμοποιώ ύφασμα γάζα, βάζω εκεί ένα μπρίκι μίγματος τη φορά και με το χέρι στίβω όπως το σφουγγαρόπανο για να βγεί όλο το ζουμί χωρίς να περάσουν ούτε κουκούτσια , ούτε σάρκα καθόλου.

Αφού έχετε πιά όλο το ζουμί του βύσσινου στην κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη, στην αρχή βάλτε τη φωτιά σας χαμηλά να λειώσει καλά η ζάχαρη , μετά δυναμώστε να πάρει βράση και κατόπιν σιγοβράστε,ξαφρίζετε όσο μπορείτε και βράστε  μέχρι να δέσει και να γίνει ένα ωραίο σιρόπι συμπυκνωμένο, προς το τέλος προσθέστε το λεμόνι και σβήστε τη φωτιά

 Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το σε αποστειρωμένα βάζα .

 Σερβίρετε βάζοντας δυό -τρία δαχτυλα σιροπιού στο ποτήρι και προσθέτοντας νερό ώς επάνω, ανακατέψτε πολύ καλά , βάλτε και λιγα παγάκια .

Ειναι πιστεύω ότι καλύτερο να πιεί κανείς, τα βύσσινα έχουν πάρα πολλές καλές ιδιότητες και είναι ένας σπιτικός χυμός που διατηρείται καιρό χωρίς συντηρητικά και το καλύτερο δροσιστικό για να κεράσουμε  τους φίλους μας.

Στην υγειά σας κορίτσια!Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible