Friday, May 5

Καλοκαιρινές εμπνεύσεις....πεδιλάκια βρεφικά!





Τα πεδιλάκια ήταν μία απο τις ιδέες που μου έδωσε μια φίλη....Μαίρη φτιάξε σανδαλάκια για 


να πλέξω για την εγγονούλα μου! Καμμιά φορά που το μυαλό κολλάει, -τί να πλέξω τώρα? -τα μηνύματα απο τις ιντερνετικές καλές φίλες μου δίνουν τη λύση . Έτσι έφτιαξα ένα απλό πάτο και μετά άρχισα το ψάξιμο του επάνω μέρους.














Πολλές λύσεις υπάρχουν και μου φάνηκε σωστό να κάνω πρώτα ένα κλασσικό πεδιλάκι που να κλείνει πίσω καλά για να συγκρατεί τις μαλακές φτερνούλες και μπροστά ...τί άλλο απο ένα λουλούδι!








Ξεκινάμε απο τον πάτο, κάνουμε 2 πάτους για κάθε πεδιλάκι και τους ενώνουμε με βουβά γαιτανάκια , έτσι είναι πιο σταθερό το πεδιλάκι.

Με βελονάκι νούμερο 4 και ανάλογο νήμα , πλέξτε 9 αλυσίδες ,

1ος γύρος= μπείτε στη 2η αλυσίδα απο το βελονάκι και πλέξτε 2 άρριχτα, στην επόμενη αλυσίδα 2 άρριχτα, άρριχτο στις επόμενες 4 αλυσίδες,  μισό ποδ στις επόμενες 2 αλυσίδες, 8 μισά ποδ στην τελευταία αλυσίδα, τώρα θα δουλέψουμε στην άλλη πλευρά της αρχικής μας αλυσίδας.....αντικρυστά σαν καθρέφτη, θα κάνουμε ότι κάναμε στην πρώτη μας πλευρά,  μισό ποδ στις επόμενες 2 αλυσίδες, άρριχτο στις επόμενες 4 αλυσίδες, 2 άρριχτα, στην τελευταία αλυσίδα, ενώστε με βουβό μπαίνοντας στο 1ο άριχτο  (24)

2ος γύρος=  2 άρριχτα στην 1η θηλειά,  2 άρριχτα στην επόμενη ,άρριχτο στις επόμενες 7 θηλειες, απο 2 άρριχτα στις επόμενες 6 θηλειές, άρριχτο στις επόμενες 7 θηλειες, απο 2 άρριχτα στις τελευταίες 2 θηλειές, ενώστε με βουβό μπαίνοντας στο 1ο άριχτο   (34)

3ος γύρος= απο 2 άρριχτα στις 2 πρώτες θηλειές , άρριχτο στις επόμενες 10 θηλειές , απο ψ, άρριχτο στις επόμενες 4 θηλειές,  άρριχτο στις επόμενες 10 θηλειές ,απο 2 άρριχτα στις τελευταίες 2 θηλειές , ενώστε με βουβό μπαίνοντας στο 1ο άριχτο (40)




Σήμερα όλη τη μέρα ήμουν στη βεράντα, τόσο ωραίος καιρός! 'Ηθελα και να ράψω καλύμματα για τις καρέκλες μου και προτίμησα να τα κόψω στο τραπέζι έξω που έβλεπα και καλά με το δυνατό φώς. 









Ο βασιλικός μου μεγαλώνει σιγά σιγά, κράτησα σπόρους απο πέρυσι και τα εσπειρα, βγήκαν μικρούλια μικρούλια, τόσο που δεν μπορούσα να τα πιάσω και να τα φυτέψω αλλά τώρα χάιρομαι που τα βλέπω να ψηλώνουν.
















Πεδιλάκια ....η συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση....λόγω κούρασης, φιλιά πολλά σε όλους!

15 comments:

  1. Καλά μολις χρειαζεται να κανω κατι το πρωτο που κανω ειναι να έρθω εδώ Μαιρη μου..και οτι ηθελα να κανω βρεφικα παπουτσακια .. ειδα τα πεδιλακια και ξετρελαθηκα..ετοιμαζεται να γεννησει η νυφη μια αγαπημενης φιλης..και ηταν οτι επρεπε... μολις τελειωσω την κουβερτουλα για το καροτσακι.. θα τα τα φτιαξω..φιλη μου...
    ειδα και την προηγουμενη αναρτηση σου με εσας τα μοντελα ..χα..χα.. αλλα και το σαλι σαν χρωμα πολύ καλοκαιρινο και ομορφο... εχω κανει και εγω πολλα.. για δωρακια... το πλεξιμο ειναι χαλαρωση...
    ειχα καιρο να περασω.. λογο μιας επεμβασης στο ματι.. αλλα ολα καλα τωρα.. μου ελειψε η γειτονια... τωρα σιγα σιγα επανερχομαι... θελω λιγο χρονο ακομα... να έχεις ενα ομορφο μηνα ..Μαίρη μου φιλακιαα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kαλο μηνα Ρουλα μου κι εγω δεν πολυβολταρω τελευταια , πού να προλάβω? μου λειπει βεβαια αυτο το κουτσομπολιο το ωραιο, τί εφτιαξε η μια και η αλλη . Ευχομαι ολα καλα με το ματι σου , τα χρειαζομαστε τα ματια μας και τα χερια μας ειναι πολυτιμα, ολα με αυτα γινονται κι εγω με τις τενοντιτιδες μονο να πλεκω δεν ειναι αλλα σταματαω? φιλια πολλα και να πλεκεις ομορφα δωρα , εισαι πολυταλαντη εσυ και τι δεν κανεις!!

      Delete
  2. Πανέμορφα! Φαντάζομαι και φορεμένα πώς θα δείχνουν, σα κοσμήματα! ΚαΛές καλοκαιρινές δημιουργίες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστω φιλεναδα να εισια καλα και να πλεκεις παντα τοσο ομορφα σαν αυτα που ειδα στη σελιδα σου!

      Delete
  3. Τι υπέροχη έμπνευση τα πεδιλάκια!!
    Και πόσο όμορφα έγιναν!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλια πολλα Μαρια μου γλυκια!

      Delete
  4. Πανέμορφα και απίστευτα χαριτωμένα! Μπράβο σου για την ιδέα και για την υλοποίηση.
    Φιλιά πολλά, καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελλη μου ταξιδιαρα σε ευχαριστω!

      Delete
  5. Τέλεια τα πεδιλακια που ετοίμασες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου να εισαι καλα!

      Delete
  6. Ακαταμάχητα τα πέδιλα που ετοίμασες! Φιλάκια πολλά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μωρε καλουτσικα ειναι ....χα αχ χα να μη το παρω και πανω μου!

      Delete
  7. Είναι πανέμορφα
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
  8. Πολύ όμορφη κουδουνίστρα! Ευχαριστούμε!
    ตารางคะแนน

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!