Μια πανεύκολη τρίγωνη εσάρπα ....να μας τυλίγει!

Γειά σας ...γειά σας!  Η Ανοιξη φέτος δεν λέει νάρθει , εγώ η κρυουλιάρα τουλάχιστον αυτό πιστεύω. Το ΄ποσο κρυώσαμε αυτό το χειμώνα δεν λέγεται κι εγώ κρυώνω ακόμη, ειδικά μέσα στο σπίτι . Έξω είναι καλύτερα , όταν έχει ήλιο αλλά όχι με δόντια όπως τελευταία, ελπίζω να είναι τα τελευταία κρύα και να μας ζεστάνει ο ήλιος και το κορμί και τη ψυχή μας....που είναι κάπως ...η ανηψιά μου λέει, θεία  δεν είναι καλή περίοδος αυτή για τους διδύμους, δίδυμος κι αυτή , κάτι θα ξέρει.Η Κάρα ...απο το καρά μπογιά που λένε και οι τούρκοι , η μαυρούλα αδέσποτη  κούκλα που αυτουιοθετήθηκε ήρθε στη κάμερα , ακόμη φοβάται , το δρόμο ούτε που θέλει να τον ξαναδεί.Μια κρύα μέρα στη βεράντα η Χριστίνα η κόρη μου τουρτουρίζοντας ....έγινε το μοντέλο γι αυτή την γκρίζα  μελανζέ εσάρπα !

Όπως και νάχει με μια κούκλα μαλλί ηρεμώ , όταν μπορώ να πλέξω, για αυτό και ψάχνω κάτι να μου αρέσει να πλέξω αλλά να μην είναι και πολύ δύσκολο, ένα τέτοιο σχέδιο είναι αυτή η εσάρπα .


Ευκολοδούλευτο το σάλι πιστεύω, μόλις ξεκαθαρίσει λίγο το σχέδιο και πλέξει κανείς 2-3 σειρές μετά είναι ξεκούραστη. Χωρίς μέτρημα , ένα τσεκ κάθε 3 σειρές να είναι ίδια σε αριθμό τα πλαινά πέταλα, εννοώ η συστάδα απο 3 ποδαράκια και η γωνία μας σωστή και χαλαρώνουμε στο καναπέ πλέκοντας.Σας δείχνω και μια καλοκαιρινή σε νήμα λινό και όμορφο ροζ που φορά η ανηψιά μου Ιωάννα .


Σχέδιο
Πλέκουμε 9 αλυσίδες και μπαίνουμε στη πρώτη αλυσίδα και κάκουμε βουβό γαιτανακι, ενώνοντας έτσι την αρχλη με το τέλος και κάνουμε ένα κύκλο. 

Σειρά 1η=Πλέκουμε 5 αλυσιδες(=1 ποδ συν 2 αλυσίδες), και 3 ποδαράκια μέσα στον κύκλο, 2 αλυσίδες, 3 ποδαράκια (πάλι μέσα στον κύκλο, πάντα στον αέρα μπαίνοντας), 2 αλυσίδες και 1 ποδ. 

Σειρά 2η=Πλέκουμε 5 αλυσιδες, 3 ποδαράκια μέσα στο πρώτο κενό των 2 αλυσίδων της προηγούμενης σειράς(=πλαινό πέταλο), 2 αλυσίδες, 3 ποδαράκια,  2 αλυσίδες και 3 ποδ. στη γωνία, όλα αυτά στο ίδιο κενό των 2 αλυσίδων της προηγούμενης γωνίας, 2 αλυσ, 3 ποδ στο επόμενο κενό των 2 αλυσίδων, 2 αλυσ, και 1 ποδ στην 3η αλυσίδα απο τις 5 που κάναμε στην αρχή της προηγούμενης σειράς.

Επαναλαμβάνουμε τη σειρά 2 και σε κάθε σειρά αυξάνονται κατά ένα τα πλαινά πέταλα, έτσι μεγαλώνει το τρίγωνο μας και η εσάρπα μας σιγά σιγά . Ο τρόπος να ελέγξετε αν πλέκετε σωστά το σχέδιο, είναι να βλέπετε την κάτω πλευρά να είναι ίσια , η μύτη του τριγώνου είναι μπροστά επάνω, αυτή η κάτω πλευρά λοιπόν τραβάει και λοξίζει αν δεν κάνουμε ίσο αριθμό πλαινών πετάλων, αμέσως φαίνεται το λάθος μας και τότε.........σνιφ.,... σνιφ..... σνιφ......ξηλώνουμε και πλέκουμε ξανά!!
Δείτε εδώ στη κάτω φωτογραφία , η κάτω πλευρά  του τριγώνου , αυτή προσέχουμε να είναι ίσια, ευθεία.

Να περνάτε καλά , να κάνετε καλές σκέψεις και να διώχνετε τις κακές μακριά!!! 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

6 comments:

 1. Πολύ όμορφη έγινε η εσάρπα σου,πλέκεται και με κλειστά ματιά που λέει ο λόγος,ιδανικό σχέδιο δίχως μέτρημα! Καλή συνεχεία!!!!
  Καλό βράδυ!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Μαρια μου Χριστος Ανεστη ,ναι ετσι θες καμμια φορα , με κλειστα ματια! φιλια πολλα!

   Delete
 2. !!!!!!!!!!!!
  Πολύ τις αγαπάω τις εσάρπες

  Καλημέρα Μαίρη μου ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ελενη μου να εισαι καλα για το γλυκο σχολιο και Χριστος Ανεστη!

   Delete
 3. Τωρα ποια να πρωτοκαμαρωσουμε την εσαρπα ´η την κορη;;;
  Υπεροχες κ οι δυο!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Λιτσα μου ...και τις δυο και ησυχαζουμε...χα χα φιλακια!

   Delete

I will be very glad to read your comment!