Μια πανεύκολη ζακέτα απο ένα απλό ορθογώνιο!

 Χριστός Ανέστη!
Πλέκουμε ανοιξιάτικα εύκολα σχέδια , έτσι έκανα αυτό το λεγόμενο shrug!
Ένα απλό ορθογώνιο δηλαδή ένα ίσιο κομμάτι σε μέγεθος 95 πόντους έως 1 μέτρο και ύψος περίπου 1 μέτρο (και άν το θέλετε πιο μακρύ είναι εύκολο , πλέκετε όσο πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο).Η Μαρία με ολόδροση ανοιξιάτικη διάθεση, ροζ λουλούδια στα μαλλιά και ζωντανό χαμόγελο!


Η κόρη μου η Χριστίνα με chic vichy ατμοσφαιρικό καρώ πουκάμισο και γλυκό χαμόγελο!Η Τίνα που έδεσε τέλεια χρωματικά με τη ζακέτα μου και εκτός απο το πεντανόστιμο κατσικάκι που μας έφερε μας γλύκανε και με το τιραμισού της!

Μπορείτε να πλέξετε όποιο σχέδιο θέλετε και με βελόνες και με βελονάκι , εγώ έπλεξα με ένα λεπτό βαμβακερό νήμα και με μεγάλο βελονάκι νούμερο 8 , αυτό δημιουργεί μεγάλες τρύπες που στην αρχή φαίνονται άχαρες αλλά τελικά δίνουν ένα αποτέλεσμα χαλαρού πλεκτού που πιστεύω είναι όμoρφο για καλοκαιρινό ριχτό ζακετάκι!Πλέκουμε ένα απλό ορθογώνιο λοιπόν...δείτε την πρώτη φωτογραφία που το έχω απλώσει τελειωμένο

Μετά το διπλώνουμε στα δύο στο φάρδος του.

Ράβουμε μετά τις πλαινές πλευρές ώς τη μέση περίπου , αφήνουμε το πάνω μέρος που θα είναι το μανίκι ανοιχτό , το μηκος του ανοιχτου ειναι περίπου 23 πόντοι μπροστά και 23 στο πίσω μέρος άρα 46 πόντοι φάρδος γύρω γύρω,


Στη παλινή δεξιά πλευρά μπορούμε να δούμε στη μία σειρά αρχίζουμε με 2 ποδαράκια, το δείχνω με το τετραγωνάκι το μπεζ και στην επόμενη σειρά , με 3 ποδαράκια μαζί και έχω βάλει βέλος.Σχέδιο , με βελονάκι νούμερο 8 και βαμβακερό νήμα 

Πλέξτε 94 αλυσίδες ( για μεγαλύτερο μεγεθος πλέξτε 101 αλυσίδες ή 108 αλυσίδες δηλαδή προσθέτετε 7 αλυσίδες ή αφαιρείτε 7 για μικρότερο μέγεθος) αυτές οι 94 αλυσίδες μου έδωσαν μήκος 95 εκατοστά.
Η πρώτη μας σειρά είναι απο απλά ποδαράκια για να δημιουργήουμε μία βάση ,, αν θέλετε την παραλείπετε ή πλέκετε άρριχτα αντι ποδαράκαι ή μισά ποδαράκια.

Σειρά 1=μπαίνουμε στη τέταρτη αλυσίδα και πλέκουμε ποδαράκι και μετά ποδαράκι σε κάθε αλυσίδα ώς το τέλος (91 ποδαράκι και οι 3 αλυσίδες της αρχής , αυτές που αφήσαμε και μπήκαμε στη 4η αλυσιδα και που μετράνε σαν ποδαράκι σύνολο λέμε ότι έχουμε 92 ποδαράκια )

Σειρά 2= πλέκουμε 3 αλυσίδες και 1 ποδαράκι στην ίδια πρώτη θηλειά , τη τρυπούλα που είναι ακριβώς κάτω απο τις 3 αλυσίδες,* αφήνουμε 2 θηλειές άπλεκες και στην 3η θηλειά πλέκουμε 5 ποδαράκια,  αφήνουμε 2 θηλειές άπλεκες και στην 3η πλέκουμε 1 ποδαράκι και 1 ποδαρακι  στην διπλανή θηλειά* επαλαμβάνουμε απο * σε * ώς το τέλος , τελειώνουμε με 5 ποδαρακια , μας έχουν μείνει 3 θηλειές, αφήνουμε τις 2 απλεκες και στην τελευταία πλέκουμε 2 ποδαράκια μαζί στην ίδια θηλειά.


Σειρά 3=πλέκουμε 3 αλυσίδες και 2 ποδαράκια στην πρώτη πρώτη θηλειά,  *πλέκουμε 1 ποδαράκι στη 2η θηλειά της πεντάδας και 1 ποδαρακι  στην διπλανή θηλειά, μετά πλέκουμε 5 ποδαράκια στο κενό ανάμεσα στα 2 ποδαράκια , τα μονά της προηγούμενης σειράς * επαλαμβάνουμε απο * σε * ώς το τέλος , κάνουμε τα 2 μονά ποδαράκια μας και  πλέκουμε 3 ποδαράκια μαζί στην 3η αλυσίδα απο τις 3 που κάναμε στην αρχή.

Επαναλαμβάνουμε τη σειρά 2 και 3 εναλλάξ, έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό ύψος.

σημείωση= η κάθε σειρά μας όπως αρχίζει , έτσι και τελειώνει, με 2 ποδαράκια μαζί και στην πρώτη και στην τελευταία θηλειά και μετά δίπλα σε αυτά τα δίδυμα ας τα πούμε έχουμε μεγάλα πέταλα απο 5 ποδαράκαι στην αρχή και στο τέλος, ενώ στην επόμενη σειρά θα αρχίζουμε και θα τελιώνουμε με 3 ποδαράκια μαζί στην ίδια θηλειά και δίπλα τους θα είναι 2 μονά ποδαράκια άρα οι σειρές μας εναλάσσονται στο πώς τελειώνουν 

Εδώ μπορείτε να δείτε και τη μπορντούρα με μύτες, που έκανα στο τέλος , στη πάνω και στη κάτω πλευρά και στα μανίκια, αφού έραψα τα πλαινά.

Θα κάνω βέβαια και βιντεάκι γι αυτό το σχέδιο αλλά γι αυτούς που μπορούν και διαβάζουν σχέδιο , το έγραψα. 

Και η εσάρπα η εύκολη σε ένα υπέροχο ροζ,- dusty pink μου το είπε η ειδήμων Ράνια της παρέας - μοντέλο η ανηψιά μου Ιωάννα .
Να είστε καλά ώς το επόμενο σχέδιο!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible