Saturday, May 27

Ονειρεύομαι τη θάλασσα!




Τέλη Μαίου και φέτος δεν λέει να μας ζεστάνει ο καιρός. Τέτοιο γκρίζο ουρανό που έχει 


σήμερα είναι σαν φθινόπωρο! Μιά χαρά με βόλεψε  η κίτρινη εσάρπα που έπλεξα , δεν τη βγάζω απο τους ώμους μου. Έχουμε κανονικό κρύο , πολύ ασυνήθιστο για την εποχή και πολύ κουραστικό μετά απο ένα βαρύ χειμώνα αλλά .........ονειρευόμαστε τη ζέστη . Το καλοκαιράκι είναι μπροστά μας κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτε!



Και πλέκω απο την αρχή της Άνοιξης μια κουβερτούλα στα χρώματα της θάλασσας!
Σε βαμβακερό χοντρό νήμα και σε ζωντανά ωραία χρώματα που μου ανοίγουν τη καρδιά.


Είναι ένα μοτίφ, που μεγαλώνει....μεγαλώνει σειρά με τη σειρά , πολύ ευκολόπλεκτο πιστεύω.




Ονειρεύομαι .....ότι....
Θα πάμε για μπάνιο ...σύντομα! Ο Ιγκόρ που εδώ είναι απο παλαιότερη φωτογραφία, ψόφιος μετά το μπάνιο , ονειρεύεται κι αυτός το καλοκαιράκι, λατρεύει τα μικρά ταξίδια και το μπάνιο στη θάλασσα ! Πρός το παρόν αρκείται στο άραγμα στον καναπέ και στις μικρές βόλτες στο βουνό εδώ κοντά να πάρει τις μυρωδιές του.


Πίσω στη κουβέρτα πάλι, τη ξεκίνησα σαν απλό μοτίφ με πέταλα σαν τα granny squares αλλά μετά πρόσθεσα και 3 ίσια κομμάτια όλο ποδαράκια που μετά θα τα διαδεχτούν πάλι πέταλα. Θα την τελειώσω και θα σας τη δείξω ολόκληρη. Είναι μια κουβερτούλα για μωράκια ή και μια ωραία κουβερτούλα για την άμμο για πιο μεγάλα μωρά ....χα χα χα     σαν εμένα.









Πλέκω στα χρώματα της υπέροχης τυρκουάζ θάλασσας της χώρας μας, της κρυστάλλινης θάλασσας στο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα όπου είχα τη τύχη να βρεθώ παλιά, της ονειρεμένης θάλασσας της Χαλκιδικής, γιατί μην ξεχνάμε...... σαν τη Χαλκιδική ....δεν έχει!! Ειδικά το δεύτερο πόδι την Τορώνη....τη παραλία του Άη Γιάννη στη Νικήτη, την ακτή Καλογρηάς, το Καλαμίτσι ....αχ αχ αχ.....!

Εδώ είναι ένα μικρό εκκλησάκι που φαίνεται απο τον υπέροχο κόλπο της Πάργας , στο κοντινό νησάκι , σε απόσταση αναπνοής!



Και η μαγευτική θάλασσα της Πάργας, όπου βρέθηκα πριν κανα δυό χρόνια,  για πολύ λίγο ...δηλαδή δεν κολύμπησα εκεί και μου λείπει πολύ!








Το ξύλινο παλιό συρτάρι που αγόρασε ο γιός μου φιλοξενεί τις πέτρες μου απο τη θάλασσα,  που όπου πάω φέρνω πίσω και είναι χρήσιμο όταν θέλω να φωτογραφίσω θαλασσινά πλεκτά!













Απο τη γκρίζα Θεσσαλονίκη , με αγάπη!!!

7 comments:

  1. Τι όμορφο κουβερτάκι! Μύρισε καλοκαίρι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου φιλεναδα ...ναι μυρισε καλοκαιρι κι ας βρεχει παλι, φιλια πολλα!

      Delete
  2. κουβερτουλα για μωρα ή για να σκεπαζεσαι τα καλοκαιρινα βραδυα στη βεραντα ακουγοντας τον παφλασμο των κυμματων....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ααααα ναι ναι καλη ιδεα , το βραδυ ...με παφλασμο . τι ωραια λεξη! να εισαι καλα!

      Delete
  3. Γεια σου Μαιρι μου ...πες μου τρελή αλλα μου αρεσει
    που βρεχει το χρειαζόμαστε ..ειχε πολυ καιρο να βρεξει εδω ...
    η κουβερτούλα πολύ όμορφο και ωραια χρώματα ....
    μια καλή ηλιόλουστη εβδομαδα να εχεις ...φιλακια

    ReplyDelete
  4. Πολύ όμορφη θα γίνει η κουβέρτα σου! Όντως, δε λέει να καλοκαιριάσει αν κι επισήμως μπήκαμε στο θέρος! Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!