Η κυρία Κοκοκό!


Η κυρία Κοκοκό ζούσε σε ένα πολύ όμορφο, καθαρό και περιποιημένο κοτέτσι. Είχε πολλές φιλενάδες εκεί και η παρέα ήταν καλή. Βολτάριζαν στην αυλή κακαρίζοντας και κουτσομπολεύοντας  τα νέα του κοτετσιού, δεν συνέβαιναν και λίγα , όλο και κάτι γινόταν 
άξιο λόγου.

Κάποια έκανε πολλά αυγά και καμάρωνε επιδεικτικά , άλλη κακάριζε δυνατά με χάλια φωνή και τους ξεκούφαινε, με ποιά πήγε ο κυρ κόκορας χθές , τί απαίσια φούστα φορούσε η Κοκολίλα και άλλα τέτοια πολλά που δεν τους έφτανε η μέρα να τα πούν. Ετσι ανέμελα κυλούσε ο καιρός στο κοτετσόσπιτο και έτσι εύχομαι να περνάει και για σας!

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα και η ψυχή μας γλυκαίνει με τις όμορφες μελωδίες των χαιρετισμών, μπαίνει με αργά βήματα και η άνοιξη....κρατώντας μια ομπρέλα γιατι ο ουρανός δεν σταμάτησε να βρέχει κι ο ήλιος ο ηλιάτοράς μας έγινε ακριβοθώρητος!

Βγαίνω στον κήπο συχνά γιατί έχω σπείρει διάφορα στις γλάστρες μου και μπαίνω μέσα βιαστικά.  Μουντάδα και συννεφιά τόσο ασυνήθιστη αλλά τα πουλάκια κελαηδούν και μου φαίνεται  τόσο παράξενο, πάνε έρχονται και μάλλον χτίζουν τις φωλιές τους όπως κάθε χρονιά, κάθομαι μέσα και ακούω τη βροχή που πέφτει και το τιτίβισμα των πουλιών και περιμένω τη ζεστασιά του ήλιου, πλέκοντας τις ελεύθερες ώρες μου.

Στην παρέα ήρθε και ένας ροζ λαγός!
Και όπως και τα πουλιά έτσι κι εγώ θέλω να γιορτάσω και πλέκω πασχαλιάτικα σχέδια , ένα μικρό κοτοπουλάκι μου έφτιαξε τη διάθεση μόλις το είδα στη moji and moji και αμέσως έπιασα το βελονάκι μου και άρχισα τα μετρήματα και δώστου να μπαίνουν και να με διακόπτουν και να χτυπάνε τηλέφωνα κι εγώ.... 18, 19 20 .....μη χάσω τον αριθμό και άντε να ξαναβρώ πού ήμουνα !

Πάρτε κίτρινο νήμα και ότι άλλο σας έχει περισσέψει απο παλιά σας πλεξίματα κόκκινο , πορτοκαλί οπωσδήποτε , τυρκουάζ και ροζουλιά και φούξια και φτιάξτε πολλά, να  γίνουν  μια παρέα , μια όμορφη παρέα που θα στρογγυλοκαθήσει στο τζάκι σας ή σε μια πιατέλα , και  θα τη βλέπετε και θα καμαρώνετε!
Το σχέδιο είναι πολύ απλό αλλά έχει πολλά κομμάτια γι αυτό και θέλει υπομονή να φτιάξετε το σώμα , τα φτερά, τη μύτη, τα μάτια, τα ποδαράκια και τη φουστίτσα ντε...εεε   χωρίς τα καλά της θα την έχουμε πασχαλιάτικα?Σώμα

-1Πλέξτε 2 αλυσιδάκια 
- 2 στο δεύτερο αλυσιδάκι απο το βελονάκι μπείτε και πλέξτε 6 άρριχτα γαιτανάκια
-3 Πλέξτε 2 άρριχτα σε καθένα απο τα 6 (12)
-4 * 1 άρριχτο στη πρώτη θηλειά και 2 άρριχτα μαζί στην επόμενη*χ6 φορές(18)
-5 όλο άρριχτα 
-6 *1 άρριχτο στην πρώτη θηλειά , 1 άρριχτο στην επόμενη, 2 άρριχτα στην επόμενη*χ6 φορές  (24)
-7  έως 12 όλο άρριχτα (δηλαδη για 6 γύρους)
Αλλάξτε χρώμα , βάλτε φουξ
-13 έως 15 όλο άρριχτα
Αλάξτε χρώμα βάλτε ροζ
-16 έως 18 όλο άρριχτα
-19 *1 άρριχτο στην πρώτη θηλειά , 1 άρριχτο στην επόμενη,μείωση στην επόμενη , μειώστε τα 2 άρριχτα σε ένα*  χ 6 φορές (18)
-20 *1 άρριχτο στην πρώτη θηλειά, μείωση στην επόμενη, μειώστε τα 2 άρριχτα σε ένα*  χ 6 φορές (12)
Σε αυτό το σημείο γεμίστε με γέμισμα μαξιλαριού το κοτοπουλάκι
-21 μείωση , μειώστε τα άρριχτα όλου του γύρου δυό δυό σε ένα(6)
Τέλος του σώματος

Φουστίτσα
Πλέξτε 31  αλυσιδάκια
Στη δεύτερη αλυσίδα απο το βελονάκι σας  πλέξτε * 1 βουβό γαιτανάκι, 1 άρριχτο γαιτανάκι, 1 μισό ποδαράκι* . Στην επόμενη θηλειά πλέξτε * 1 μισό ποδαράκι, 1 άρριχτο , 1 βουβό* και στην επόμενη θηλειά 1 βουβό γαιτανάκι, επαναλέβετε αυτά τα τρία έως το τέλος και θα έχετε 10 πέταλα και έτοιμη η φουστίτσα!

Φτερά (πλέξτε 2)
- πλέξτε 2 αλυσίδες
- πλέξτε  3 άρριχτα στη δεύτερη αλυσίδα απο το βελονάκι (3)
- πλέξτε 1 άρριχτο στην επόμενη θηλειά και 2 άρριχτα μαζί στην επόμενη χ3 φορές (9)
 - πλ΄ξτε το ίδιο 9 άρριχτα δηλαδή για ακόμη 4 γύρους , τελειώσατε! διπλώστε το φτερό στα δύο και θα σχηματίσει μια μυτούλα και εκει το ράβετε πάνω στο σώμα!

Μυτούλα
πλέξτε 2 αλυσιδάκια
- στη δεύτερη αλυσίδα απο το βελονάκι πλέξτε * 1 βουβό γαιτανάκι, 1 μισό ποδαράκι , 1 ποδαράκι, 1 μισό ποδαράκι , 1 βουβό γαιτανάκι* και τελειώσατε, ασφαλίστε και κόψτε

Πόδια

Πλέξτε 9 αλυσιδάκια
Πλέξτε 1 βουβό γαιτανάκι στη δεύτερη αλυσίδα απο το βελονάκι, πλέξτε απο ένα βουβό στα επόμενα 3 αλυσιδάκια( πρ'ωτο ποδαράκι του κοτόπουλου σχηματίστηκε)  μετά πλέξτε 4 αλυσιδάκια στον αέρα, πλέξτε βουβό στη δεύτερη αλυσίδα και απο 1 βουβό στα επόμενα 3 αλυσιδάκια( να και το δεύτερο ποδαράκι του)   πλέξτε πάλι 4 αλυσιδάκια στον αέρα και πλέξτε βουβό στο δεύτερο αλυσιδάκι απο το βελονάκι και μετα  βουβά στα επόμενα 7  αλυσιδάκια  έως ότου φτάσετε στην αρχή απο όπου ξεκινήσατε, τελειωσατε το ποδαράκι .
Αυτό ήταν όλο, μικρό αλλά με δουλειά!

Να περνάτε καλά!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible