Οι πρώτες δροσούλες!Ηρθε το φθινόπωρο και εμείς εδω στα βόρεια το νοιώσαμε για τα καλά....βροχές ...κρύο..... τελικά ο ήλιος μας είναι απαραίτητος, μας ζεσταίνει και το σώμα και τη ψυχή μας.
Μας χρειάζεται μια πιο ομαλή είσοδος στο χειμώνα ....να μας έρθει γλυκά γλυκά!!

Ευτυχώς αυτές τις μέρες ο καιρός μας χαμογελά και δεν χορταίνω να βγαίνω έξω στον κήπο , να πιώ τον ....όχι πια καφές ....άρχισα πάλι ομοιοπαθητική...τη σοκολάτα μου στη κούπα ή το κακάο μου και έξω στον ήλιο. Δεν θέλω να κλειστώ ακόμη μέσα, αισθάνομαι σαν τους Αγγλους ...τους Γερμανούς που κάθονται έξω και με τα κρύα .

Ο Σεπτέβρης ..ο Οκτώβρης είναι μήνες που τους έχω στο μυαλό μου με δουλειές που έχουν να κάνουν με τακτοποίηση, οργάνωση και έτσι σας δείχνω αυτές τις υφασμάτινες θήκες για παιδικά δωμάτια .


Γίνονται πολύ εύκολα αν έχει κανείς μια ραπτομηχανή και όρεξη να τη παιδέψει λίγο . Η βάση είναι ένα ορθογώνιο που μπορείτε να το κόψετε στις διαστάσεις που σας αρέσουν ,εγω έκοψα 2 ορθογώνια και στη μέση ένα κομμάτι βάτα ...αυτό το λεπτό γέμισμα που έχουν τα μπουφάν ,το βρίσκει κανείς εύκολα στα μαγαζιά με είδη ραπτικής.Εκανα και ένα γαλάζιο για τους μικρούς κυρίους ,να τακτοποιούν εκεί τα αγαπημένα τους παιχνίδια  και  βιβλία . Δεν μπόρεσα να φωτογραφίσω τη θήκη αυτή στη  σωστή της θέση δηλαδή στο κρεβατάκι των παιδιών...εγω δεν έχω αλλά θα πήγαινα σε μια φίλη που έχει εγγονούλες ...μπαίνει ανάμεσα στο υπόστρωμα και στο στρώμα και έτσι είναι προσβάσιμα όλα τα αγαπημένα τους πραγματάκια, όταν πάνε για ύπνο!
Αυτή είναι μια γιρλάντα με κουκουβαγάκια για τον τοίχο και είναι όλη απο βαμβακερό ύφασμα και σπάγγο για να κρεμιέται!
Μπορούμε να φτιάξουμε μια θήκη σε χρώματα που ταιριάζουν στο  σαλόνι μας, να τη βάλουμε στο μπράτσο του καναπέ και μπορούμε να τακτοποιήσουμε εκεί τα τηλεκοντρόλ  μας ...τόσα  πολλά που έγιναν πιά , τα γυαλιά μας - εγω τα χάνω 5-6 φορές τη μέρα , το κινητό μας - επίσης το χάνω 2-3 φορές και με παίρνω τηλέφωνο απο το σταθερό για να με βρώ .......μέσα στο σπίτι όλα αυτά ,αν προσθέσω και το έτερο ήμισυ που ψάχνει τα ίδια κι αυτός ...αναρωτιέμαι τί πρέπει να ράψω !Πέρασε ένα καλοκαίρι πολύ πολύ κουραστικό,  χωρίς καθόλου διακοπές, απλά με ήρεμη καθημερινότητα που αν την εκτιμήσεις σωστά με όσα δύσκολα συμβαίνουν γύρω μας καταλαβαίνεις ότι δεν σου λείπει τίποτε ,οι ανάγκες μας είναι πολλές φορές επίπλαστες και αυτές οι ανάγκες  ανήκουν στο παρελθόν.

Εργασιοθεραπεία, χειροτεχνίες ,μαγειρέματα και γενικά χόμπι δημιουργικά και χαλαρωτικά και έτσι θα φτιάξουμε δώρα για εμάς και  για τους φίλους μας , με αξία και οι μέρες μας θα περνάνε πιο όμορφα!!

 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible