Καλοκαιράκι, καλοκαιράκι!!
Καλό μήνα , χαρούμενο και ζεστό να έχετε!!
Μα δεν σας έρχεται να τραγουδήσετε αυτό το τραγουδάκι ? καλοκαιράκι, καλοκαιράκι !! ή γενικά να τραγουδήσετε οποιοδήποτε τραγούδι! Και γιατί να τραγουδήσουμε θα μου πείτε...τί πάει καλά...μα είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε ότι πάνε καλά κάποια πράγματα και να χαρούμε γι αυτάΝα δούμε καθαρά τη ζωή μας και να μήν θεωρήσουμε δεδομένα τα καλά της αλλά ένα δώρο για εμάς και όπως διάβασα σε κάποια φίλη ένα άρθρο για τα   45 μαθήματα ζωής γραμμένο απο μια κυρία 90 ετών, ένα απο αυτά που μου άρεσε πολύ είναι ότι .....αν τα προβλήματά μας τα βάζαμε δίπλα στων άλλων θα τα παίρναμε αμέσως πίσω....για σκεφτείτε το και έτσι!

Και αυτό το μήνα πλέκουμε , πλέκουμε κασκόλ όμορφο , βαμβακερό να μας χαιδεύει δροσερά το λαιμό!
Είναι πανεύκολο αυτό το σχέδιο , πλέκεται με μιά επανάληψη τεσσάρων σειρών
Με το βελονάκι μας και λεπτό νήμα βαμβακερό κάνουμε 101 αλυσίδεςκαι γυρνάμε και πλέκουμε

1 μπαίνοντας στη δεύτερη αλυσίδα κάνουμε άρριχτα γαιτανάκια ως το τέλος , πλέξτε 2 αλυσίδες και γυρίστε  ( 100 'αρριχτα)

2 μπείτε στη τρίτη αλυσίδα απο το βελονάκι σας πλέξτε ποδαράκια ως το τέλος, πλέξτε 1 αλυσίδα  και γυρίστε  

3  μπείτε στη δε'υτερη αλυσίδα απο το βελονάκι σας και πλέξτε άρριχτα γαιτανάκια ως το τέλος, πλέξτε 3 αλυσίδες και γυρίστε

4  μπείτε στη τέταρτη αλυσίδα απο το βελονάκι σας και πλέξτε τριπλά ποδαράκια, ( πάρτε 2 φορές νήμα στο βελονάκι σας και βγάλτε το σε 3 φάσεις , κάθε φορά πάρτε νήμα και βγάλτε το απο 2 θηλειές) ως το τέλος, πλέξτε 1 αλυσίδα και γυρίστε

επαναλάβετε αυτές τις 4 σειρές για όσο φάρδος θέλετε

Με αυτό το σχέδιο μπορούμε να πλέξουμε και μπλούζα καλοκαιρινή!


Και έχω πλέξει κι αυτά τα μικρά μοτιφάκια τα οποία είναι τρομερά!! Πανεύκολα ....πλέκονται σαν παιχνίδι και ενώνοντάς τα φτιάχνουμε απο κουβερτούλες μέχρι ζακετάκια , στηθουράκια για παιδικά φορεματάκια με ύφασμα,  με σούρα κάτω......ακόμη πλέκω απο αυτά, μόλις τα ενώσω θα σας δειξω το αποτέλεσμα!

 

Στο μεταξύ ο καιρός ζέστανε αρκετά και ο κόσμος κάνει μπάνια ,,,,ναι είναι αλήθεια , το Σάββατο πήγα στο Μαργαρίτι ένα όμορφο χωριό δίπλα στη Πάργα και αυτή τη φορά κατηφορίσαμε και είδαμε το εκπληκτικό κολπάκι της Πάργας , με το νησάκι του απέναντι και ένα γραφικό εκκλησάκι να περιμένει τους επισκέπτες του δια βάρκας ή δια κολυμβήσεως!!
Ενα παράξενο φυτό αλλά τόσο όμορφο!! Μαριάννα βοήθα !!! εσύ τα ξερεις όλα τα φυτά!

Τί όμορφα μέρη που έχουμε στ αλήθεια!!!

Χάρηκα πολύ που είδα τόσα ξένα αυτοκίνητα εκεί, ο κόσμος κάνει διακοπές!!! Ολοι αραχτοί στη παραλία για ηλιοθεραπεία και λιγότεροι μέσα αε αυτά τα εκτυφλωτικά , πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά τόσο χαρακτηριστικά του Ιονίου πελάγους!!Στην Ελλάδα το χαίρεσαι το καλοκαίρι ότι κι αν κάνεις γιατί  είμαστε ήδη σε ένα τόπο διακοπών!!

Καλό καλοκαίρι!!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible