Tuesday, November 19

Ενας σκούφος για το ταίρι σας !







Δεν χειμώνιασε ακόμη αλλά....είναι καιρός να πλέξουμε έναν απλό και εύκολο σκούφο για τον άντρα της ζωής μας ή για μια φίλη , για μας..... για να μας ζεσταίνει το κεφάλι και τα αυτιά στις βόλτες μας ....όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπω να περπατούν και πιστεύω ότι μας κάνει πολύ καλό ένα περπάτημα , μας κάνει να δούμε λίγο τα πράγματα απο έξω και άρα πιό ψύχραιμα και ίσως λίγο πιο αισιόδοξα και αυτό είναι βάλσαμο για τις ψυχές μας ......Πάρτε βαθιά ανάσα όταν βρεθείτε έξω , χαμογελάστε ....όλα θα πάνε καλύτερα .....και πλέξτε αυτό το σκούφο με βελονάκι .
 Δεν είναι ο τέλειος σκούφος γιατί συνήθως πλέκεται με βελόνες ένα σκουφί και μάλιστα κυκλικές στο πρώτο στάδιο και μετά για να στενέψει επάνω χρησιμοποιείς 4 βελόνες για κάλτσες για να μοιραστούν οι πόντοι και να δημιουργηθεί η κορυφή. Ολα αυτά απλοποιούνται πλέκοντας με βελονάκι γιατί αρχίζεις απο την κορυφή με μικρό κύκλο και σιγά σιγά φαρδαίνεις.















Είναι δύο διαφορετικά σχέδια ο ροζ ο σκούφος και ο άλλος ο τρίχρωμος  και οι δύο με βελονάκι .








































Τρίχρωμος σκούφος- σχέδιο

-Πλέξτε 4 αλυσίδες ( ή κάντε ένα μαγικό κλυκλο) και ενώστε σε κύκλο μπαίνοντας στην πρώτη αλυσίδα και κάνοντας ένα βουβό γαιτανάκι
- Γύρος 1-  Πλέξτε 3 αλυσίδες(=1 ποδαράκι) και μετά 9 ποδαράκια μέσα στο κύκλο, ενώστε με βουβό στην κορυφή της αρχικής τριπλής αλυσίδας ( 10 ποδαράκια) 

-Γύρος 2- Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε , και μετά 2 ποδαράκια σε κάθε ποδαράκι του προηγούμενου γύρου,
ενώστε με βουβό  επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος(30 ποδαράκια)ενώστε με βουβό στην κορυφή της τρπλής αλυσίδας ( 20 ποδαράκια) 

 -Γύρος 3 Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά ένα ποδαράκι στην επόμενη θηλειά * 2 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 1 ποδαράκι στην επόμενη θηλειά * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(30 ποδαράκια)
 
 -Γύρος 4  - Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά ποδαράκια στις επόμενες 2  θηλειές * 2 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 2 ποδαράκια  στις  επόμενες 2  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(40 ποδαράκια)






 -Γύρος 5  - Πλέξτε 1 αλυσίδα( = ένα άρριχτο), 1 άρριχτο γαιτανάκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά άρριχτα γαιτανάκια  στις επόμενες 3  θηλειές * 2 άρριχτα γαιτανάκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 3 άρριχτα   στις  επόμενες 3  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(50 άρριχτα γαιτανάκια)

 -Γύρος 6  - Πλέξτε 2 αλυσίδες( = ένα μισό ποδαράκι), 1 μισό ποδαράκι  στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά μισά ποδαράκια στις επόμενες 4  θηλειές * 2 μισά ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 4 μισά ποδαράκια  στις  επόμενες 4  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(60  μισά ποδαράκια)

 -Γύρος 7  - Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά ποδαράκια στις επόμενες 5  θηλειές * 2 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 5 ποδαράκια  στις  επόμενες 5  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(70 ποδαράκια)

 Γύρος 8  - Πλέξτε3 αλυσίδες, πλέξτε ποδαράκια ώς το τέλος του γύρου , ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(70 ποδαράκια)

 Γύρος 9  -Γ Πλέξτε 2 αλυσίδες, πλέξτε μισά  ποδαράκια ώς το τέλος του γύρου , ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(70 μισά ποδαράκια)


Απο εδώ  και πέρα πλέξτε συνέχεια 70 θηλειές , απλά εναλλάσετε ποδαράκια , μισά ποδαράκια ή άρριχτα
Γύρος 10 πλέξτε μισά ποδαράκια, γύρος 11 =ποδαράκια, γύρος 12 = άρριχτα, γύρος 13=άρριχτα, γύρος 14- 20  ποδαράκια , εδώ θα αρχίσετε να μπαίνετε στο εμπρός κομμάτι των θηλειών μόνο και έτσι θα κάνει μιά τσάκιση , θα συνεχίσετε και θα πλέξετε άλλες 4 σειρές ποδαράκια και η τελευταία σειρα θα είναι όλο άρριχτα σε διαφδορετικό χρώμα για τελείωμα. Δεν έχω γράψει τις αλλαγές των χρωμάτωων, δείτε τις φωτογραφίες ή αλλάξτε εσείς όποτε θέλετε χρώμα.






Είναι εύκολο σκουφί , βέβαια φαίνεται η αρχή κάθε γύρου, είπα ότι δεν έχει τη τελειότητα των βελονών αλλά στο τέλος ούτε εσείς θα το προσέχετε αυτό.

Ο δεύτερος σκούφος ο ροζ πλέκεται έτσι
Πλέκουμε ένα ορθογώνιο το οποίο μετά ενώνουμε, το ράβουμε με το ίδιο νήμα σε βελόνα χοντρή περασμένο ,φανταστείτε- θα έχει μια πλαινη ραφή που θα τρέχει απο τη κορυφή του κεφαλιού μας ώς το αυτί μας και όλο αυτό στο επάνω μέρος του θα το ενώσουμε πάλι ράβοντας  το σφίγγοντάς το να σουρώσει σαν πουγγί και το γυρνάμε το μέσα έξω για να κρυφτεί το ράψιμο. Και πάλι δεν είναι το τέλειο σκουφί γιατί έχει χοντράδι στην κορυφή του αλλά είναι πανεύκολο και οπτικά νομίζω όμορφο και στην κορυφή του κεφαλιού αν το εχουμε πλέξει αρκετά μακρύ δεν θα μας αγγίζει να μας ενοχλεί.

Σχέδιο

Πλέξτε 40 ή και περισσότερες αλυσίδες , αν θέλετε να γυρίζει σαν ρεβέρ θα χρειαστούν και 50 αλυσίδες
Σειρά 1-  πλέξτε ένα άρριχτο γαιτανάκι στη δεύτερη αλυσίδα απο το βελονάκι σας και άρριχτα σε όλες τις επόμενες αλυσίδες

Σειρά 2-  πλέξτε μία αλυσίδα , γυρίστε , τώρα δουλέψτε μόνο στο πίσω μέρος των θηλειών και πλέξτε άρριχτα σε όλες τα άρριχτα της προηγούμενης σειράς
Επαναλάβετε τη σειρά 2έως όσες σειρές θέλετε δοκιμάζοντας τη περίμετρο του μετώπου σας να δείτε να ταιριάζει εκει , ούτε να σας σφίγγει ούτε να είναι χαλαρό , αυτό είναι όλο το σχέδιο.
 










Εδώ και λίγες μέρες άρχισε να κρυώνει ο καιρός και δίπλα στο τζάκι στη ζεστούλα είναι πολύ ωραία να κάθεσαι ( όταν σε αφήνουν οι δουλειές ) και να φτιάχνεις πραγματάκια .

Φιλιά σε όλους και να περνάτε καλά !!! 



88 comments:

  1. Αχ ευχαριστούμε Μαιρούλα! Καλό χειμώνα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σοφια μου σε ευχαριστω πολυ αχ δε ειπα ακομη καλο χειμωνα ειπα ας μπει ο Δεκεμβρης , φιλακια πολλα!

      Delete
  2. Πολύ όμορφοι και τα βήματα για μας τους αρχάριους, κατατοπιστικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κορίτσια μου ταλαντουχα ευχαριστω πολυ !

      Delete
  3. Πανέμορφα και τα δυο σκουφάκια!!! Γειά στα χέρια σου!! Φιλάκια! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βιβη μου ευχαριστω πολύ φιλακια πολλά!

      Delete
  4. Τους "στόλισες" πρώτα τους άντρες στην προηγούμενη ανάρτηση και τώρα τους έφτιαξες και σκούφους :))) έτσι μπράβο να τους καλοπιάνεις :) ωραίοι οι σκούφοι σου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπραβο δελφινακι με επιασες ετσι ειμαι εγω απο ολους τρεχω απο πισω να προλαβω οτι ζητησουν αλλα τους στολιζω κιολας, φιλιά πολλα και καλη σου μερα εδω συννεφια πολυ!

      Delete
  5. πω πω πανεμορφα ειναι ολα τους!
    μπραβο κοπελιτσα μου!
    φιλακια πολλα! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κικη μου ευχαριστω, σου στελνω φιλιά !!

      Delete
  6. Πανέμορφα τα σκουφάκια σου!
    Ξετρελάθηκα, αν δεν ήμουν τόσο άχρηστη με αυτά θα το προσπαθούσα, αλλά νομίζω είναι μάταιο.
    Τα φιλιά μου!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελενα μου καλημερα ή μαλλον καλησπερα , σε ευχαριστω αχ καλα λογια να ακουω και αλλο τιποτε , φιλιά πολλα!

      Delete
  7. γλυκιά και τρυφερή κίνηση προς τους αγαπημένους μας, αλλά συγχρόνως και τόσο πρακτική και χρειαζούμενη!

    γεια στα χέρια σου Μαίρη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βικυ μου καλημερα σου ολες ετσι δεν ειμαστε ? τρυφερες και τρυφεροτητα ζηταμε, φιλακια πολλα!

      Delete
  8. Φανταστικά!!! Κι ωραία χρώματα!! Είσαι αστέρι!!! Σε φιλώ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oυυυυ ...ευχαριστω εγω ειμαι μια ταπεινη πλεχτρα μονο χα χα ,...φιλιά πολλα!

      Delete
  9. Very,very nice hats!!!
    Greetings...

    ReplyDelete
  10. Ainda não fiz nenhum gorro...mas acho que não passo um inverno sem experimentar fazer um!
    Boa semana...os seus estão bem bonitos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now if i tell that i understand a word of what you are saying to me it would be a lie, i thank you very much for the comment , i know the word inverno =winter, Boa semana -have a nice week , i wish you are always good , kisses!!

      Delete
    2. Ainda não fiz nenhum gorro…talvez este inverno faça um!
      Gostei dos seus gorros!
      Tudo de bom!

      Ίσως όχι ακόμα δεν έκανα καμία ΚΑΠ…
      που αυτός ο χειμώνας κάνει ενός!
      Τους συμπάθησα τα καλύμματά του
      Όλα του αγαθού!

      Delete
  11. Πωπω λάτρεψα τον μοβ με το πράσινο!
    Εγώ από πλέξιμο ...δεν!
    Μπράβο χρυσοχέρα Μαίρη μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kαλημερα σου , εσυ κοριτσι μου εισαι ....χρυυσόστομη να το πω? και μαγειρευεις και ωραια μακαρονάκια χα χα χα...φιλιά!

      Delete
  12. Πολύ όμορφα τα έφτιαξες. Και οι οδηγίες σου κατατοπιστικές.
    Και σε άλλα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελένη μου ευχαριστω πολυ,, πλέξιμο και να ξεφευγει το μυαλό, φιλακια!

      Delete
  13. Όμορφα τα σκουφάκια σου και οι οδηγίες σου χρησιμότατες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα σε ευχαριστω , να περνας καλα, φιλακια!

      Delete
  14. Υπέροχα τα σκουφάκια σου και τα χρώματα τους μούρλια! Σούπερ απλές και κατανοητές οι οδηγίες σου. Βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμο το βίντεο σου για τον σκούφο με βελονάκι. Θα ήθελα να δω όμως και βιντεάκι για τον κλασσικό καλτσοβελονόσκουφο! Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σοφια μου σε ευχαριστω, ναι πρεπει να κανω και με βελονες απλως δειχνω σταδιακια πρωτα ευκολα για αρχαριους και βλεπουμε , τα δικα σου σκουφια πανεμορφα, φιλια πολλα!

      Delete
  15. Οι σκούφοι πάντα χρειάζονται το χειμώνα και οι οδηγίες πολύ χρήσιμες!!!!!!!!!!!Καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρια μου και Ελενη μου σας ευχαριστω , φιλακια!

      Delete
  16. Τα σκουφάκια είναι ζεστά φτιαγμένα με αγάπη για κάθε κεφάλι ! Πολύ όμορφα Μαίρη μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι Νικολ μου παντα με αγαπη, τί? επειδη γκρινιαζουμε λιγο? τους αγαπαμε πολυ , φιλακια , να περνας καλα!

      Delete
  17. Αχ θέλω πολύ να μάθω να πλέκω τελευταία..Αλλά δεν έχω και κανέναν να μου μάθει!κανένα σκουφάκι,κασκόλ,λατρεία <3
    πολύ όμορφα!!
    και όμορφη σκέψη..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νικολετα μου ευκολο ειναι και μεσα απο βιντεακαι στο you tube οπως τα δικα μου για αρχαριους , σε ευχαριστω πολυ , φιλιά!

      Delete
  18. Πολύ όμορφα σκουφιά!!! Και πολύ ωραία τα χρώματά τους!!!
    Καλό χειμώνα!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειναι αγαπημενα μου χρωωματα Μαριαννα μου , σε ευχαριστω , φιλακια!

      Delete
  19. Πολύ ωραία, χουχουλιάρικα!! Καλοφόρετα να είναι!
    Το περπάτημα είναι η καλύτερη γυμναστική! Εμείς το προτιμούμε, μιας και δεν χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο! Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπραβο σου που εισαι χωρις αυτοκινητο, ειναι μια δυναμη αυτη να μην εχεις την εξαρτηση του, ευχαριστω Κατερινα μου , καλη σου μερα!

      Delete
  20. ωραία που είναι!!!! θα θελα να το δοκιμάσω αλλά δεν ξέρω αν θα μου βγει!! :) φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Καλημερα Ευη μου εισαι καλα ? χαθηκαμε λιγο , σε ευχαριστω πολυ και σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ότσεν χαρασό, α τι? χι χι.. θα σου μιλάω στα ρώσικα από δω και στο εξής!! :) φιλάκια!!!!

      Delete
    2. Χαρασο κι εγω οχι οτσιν ....απλο..... χα αχα χα αυτη ειναι επικοινωνια !

      Delete
  22. Ω!! Τι όμορφοι! Κρίμα που δεν κατέχω την πλεκτική...
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν εισαι κοντα να με βοηθας στη φωωτογραφια που την κατεχεις καλα, φιλιά και σε ευχαριστω!

      Delete
  23. Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες! Πολύ ομόρφα τα σκουφάκια σου :-) Φιλιά !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω πολυ να εισαι καλα και να περνας καλα, φιλιά πολλα!

      Delete
  24. Πολύ όμορφα τά σκουφάκια σου Μαιρούλα μου!!!
    Ο καλός μου,δέν φοράη σκουφιά!!!Θά πλέξω στίς κορούλες μου!!!
    Καλή σου μέρα!!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Δημητρα , εμενα ειναι των σκουφιων η οικογενεια , μην ξεχνας εδω εχουμε και κρυο περισσοτερο , σε ευχαριστω πολυ ,πού αδειαζεις εσυ απο τα ντεκουπαζ σου τα ομορφα? φιλιά!

      Delete
  25. Θα το φτιάξω το σκουφί σου τώρα που έχω πάρει φόρα! Είναι τέλειο!
    Να πω και εδώ πόσο αγαπώ τα βιντεάκια σου γιατί πραγματικά μου έμαθαν να πλέκω!
    Τόσα πράγματα που δεν είχα καταλάβει τα έμαθα από 'σένα και σ' ευχαριστώ!
    Σε φιλώ γλυκιά μου Μαίρη <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ Rylie μου τι καλη που εισαι με τονωνεις παντα κι εγωω περναω πολυ ωραια στο σπιτι σου διαβαζοντας σε, φιλιά πολλα και καλα να περνας !

      Delete
  26. Και για μένα μια χαρά είναι αλλά δεν ξέρω να πλέκω!! Χαχα!! Σε φιλώ γλυκά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πετρα μου μαλοον καλυτερη χαρα το πλεξιμο χωρις να πλεκεις....δεν πιανονται και τα χερια σου , τελεια!! Χα χα ,,,,φιλιά πολλα!

      Delete
  27. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΥ! ΦΙΛΑΚΙΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φενια μου ευχαριστω πολυ , καλο Σ/Κ και φιλιά!

      Delete
  28. Έχω παιχνιδάκι για εσένα.... Πέρνα μιά βόλτα! http://eleannasdeardiary.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3036.html

    ReplyDelete
  29. Ελεαννα μου γλυκια πηγα και σε διαβασα,..τα λες πολυ πετυχημενα , τους στολιζεις κι εσυ ομοφα ομορφα, εγω απαντησα ηδη σε αυτες τις ερωτησεις, πιο κατω λιγο σε παρομοιο μαλλον παιχνιδι οποτε τα εχω πει , μη τους τα ξαναπω και βρω το μπελα μου, φιλακια!

    ReplyDelete
  30. Καλησπέρα Μαιρούλα μου!!απίθανο το post σου το καινούριο με τα πανέμορφα σκουφάκια!θα ξετρελάνουν τα έτερα μισά(!!!!!)ζουμπουρλούδικα με όμορφο σχέδιο και χρώματα ότι το καλύτερο για το ταίρι μας για τον χειμώνα που μπήκε για τα καλά!!πληρέστατη η ανάρτηση με το συνοδευτικό video για όσες φίλες το αποπειραθούν!!φιλάκια πάρα πάρα πολλά!!ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!

    ReplyDelete
  31. Καιτουλα μου χαιρομαι που σε ακουωω, ειναι σαν να σε ακουβ οπως γραφεις και μου φαινεσαι ανεβασμένη , σε ευχαριστω πολυ, φιλακια και να περασεις καλα το Σ/Κ!

    ReplyDelete
  32. Γειά σας κ.Μαίρη, πανέμορφα τα σκουφάκια!!!!!!! Γενικά με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ με τα βιντεάκια κ τις οδηγίες σας γιατί είμαι αρχάρια στο πλέξιμο. Αν μπορείτε βάλτε κ οδηγίες για το ροζ σκουφάκι γιατί είναι κ αυτός πολύ όμορφος κ θα ήθελα πολύ να τον φτιάξω!!!! Σας ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια που μου παρέχετε!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Βαλερια ναι εχεις δικιο δεν το ανεβασα αυτο το σχεδιο , ειπα να κανω βιντεακι και θα το προσθεσωω σε λιγες μερες , αν θες γραψου στο you tube στο καναλι μου και μολις ανέβει θα σου ερθει μειλ , θα προσπαθησω να το γραψωω κιολας , σε ευχαριστωω πολυ , πολλα φιλιά και καλη βδομαδα!!

      Delete
  33. Νομίζω τελικά πως αν σε ακολουθήσω πιστά μέχρι και εγώ θα καταφέρω να φτιάξω κάτι ;-)
    Πολλά φιλιά Μαιρούλα μου!

    ReplyDelete
  34. Αντε αντε ...γτιαξε ενα σκουφο για το αγαπημενο σου ταιρι !! φιλιά!

    ReplyDelete
  35. Συγχαρητηρια για τα ωραια πραγματα που μας δειχνεις. Θα ηθελα σε παρακαλω επειδη τωρα μαθαινω απο εσενα πλεξιμο σκουφου και δεν καταλαβαινω πολλα πραγματα αν δεν τα δω σε βιντεο αν μπορεις να δειξεις σε βιντεο την ολοκληρωση του σκουφου [ενας σκουφος για το ταιρι σας] ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου , αν μπορεσω θα κανω ενα τετοιο βιντεο αλλα θα ηταν πολυ πολυ μεγαλο σε ωρα για αυτο το εκανα ως ενα σημειο, αν δεις το βιντεακια και δεις που σταματαω στο γραμμενο σχεδιο θα καταλαβεις οτι απο κει και μετα ειναι επαναληψη των ιδιων σειρων, αν σε προβληματιζει το να διαβαζεις το γραπτο σχεδιο τοτε καταλαβαινω....ειναι πολυ αναλυτικα γραμμενο και φανταζει δυσκολο αλλα ειναι μεχρι να καταφερεις να διαβασεις το πρωτο σου σχεδιο ...μετα ειναι απλο, φιλια και σε ευχαριστω πολυ! Τωρα εχω στο you tube ενα αλλο σκουφο με βελονες και εκει ανεβαζω και το δευτερο βιντεακι αυριο με το τελειωμα του σκουφου αν θες δες τον...

      Delete
  36. Με λενε Κατερινα.Τελικα καταφερα να φτιαξω τον σκουφο(...για το ταιρι σας) για εμενα. .μου εγινε ομως λιγο ποιο φαρδυς απ οσο τον ηθελα.πως μπορω να φτιαξω ποιο στενο αυτον το σκουφο;Σε ευχαριστω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου και σε ευχαριστω, μπορει να βγει μικροτερος αν τον πλεξεις με μικροτερο βελονακι και πιο λεπτο νημα απο αυτο που χρησιμοποιησες ή αλλιως κοιτα κανε το πρωτο γυρο οπως τον λεω με 10 ποδαρακια και τον δευτερο κανονικα διπλασιασε τα δηλαδη 20 , μετα στον τριτο γυρο μην κανεις αυξηση , πλεξε παλι 20 , στον τεταρτο κανε αυξηση και πλεξε 30 ποδαρακια , δηλαδη κανε αυξησεις πιο αραια , δοκιμαζε αν θελεις και στο κεφαλι να βλεπεις αν μπαινει και μεχρι το τελος μη φτανεις τα 70 ποδαρακια , φτασε εως 60 ή και λιγοτερα , παντα εξαρταται και απο το νημα , αν εχεις χοντρο νημα θα κανεις λιγοτερους ποντους γενικα, ελπίζω να βοηθω, φιλιά!

      Delete
  37. Με λενε Κατερινα.Τελικα καταφερα να φτιαξω τον σκουφο(...για το ταιρι σας) για εμενα. .μου εγινε ομως λιγο ποιο φαρδυς απ οσο τον ηθελα.πως μπορω να φτιαξω ποιο στενο αυτον το σκουφο;Σε ευχαριστω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου δες την απο πανωακριβως απαντηση μου και πιστευω θα καταλαβεις, φιλακια!

      Delete
  38. Mexri tora epleka mono me velones kai imoun fanatikia opados tora omos exo ksetrelathei me ta velonakia kai ftiaxno sinexeia skoufakia ss diaforetika xromata kai ta stolizo me louloudia apo danteles.meta apo auto to video tha omorfino kai ton antra mou!!!!!! Euxaristoume poli gia tis idees pou einai kai apisteuta oikonomikes!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπερα σου , δεν ειναι τραβηχτικο το βελονακι εεε?εχει μια αλλη ελευθερια και ευκολα πας πισωκαι ξηλωνεις, και εχει παρα πολλα ευκολα και πρακτικα πραγματα να πλεξειςνα οπως ενα σκουφο για τον αντρα σου, θα καμαρωνεις και συ , να προσεχεις τα χερια σου και τα δαχτυλα σου , οταν πλεκεις πολυ ωρα να δαικοπτεις , να τα τιναζεις λιγο να ξεπιαστουν γιατι κανουμε την ιδια κινηση συνεχεια και κουραζονται, φιλιά και καλα πλεξιματα !

      Delete
  39. Μπραβο σου παρα πολυ καλο ξεκινησα ηδη να το κανω μονο που δυσκολευομαι αρκετα. Μου φευγει η κλοστη βαζω το βιντεακι, αλλα δε σε προλαβαινω με τιποτα θα διαβασω καλα τις οδηγιες και που θα μου παει θα τα καταφερω....καποια στιγμη.
    Οσα εχεις κανει ειναι πολυ ωραια
    μπαραβο σου.
    Αν θελεις και μπορεις σε αλλο βιντεακι καντο σε slow mosion και για μας τις ασχετες τις αρχαριες .
    Ξερω οτι το δειχνεις αργα αλλα πιστεψε εμας μας φαινεται λιγο γρηγορο.
    Πολλα φιλια να κανεις παντσ τοσο ωραια πραγματα.
    Σ'ευχαριστουμε!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου φιλεναδα , καταλαβαινω αυτο που λες , ακομη πιο αργα ειναι καλυτερα κι εγω οταν θελω να μαθω κατι ετσι θελω , αν βρω αυτη τη τεχνολογια του slow motion θα το εφαρμοσω , στο μεταξυ ξερεις...αν εισαι αρχαρια καλο ειναι να φτιαξεις αλυσιδα και πανω εκει φτιαξε αρριστα ας πουμε συνεχεια ετσι για εξασκηση ή ποδαρακια και μετα θα με προλα\βαινεις μια χαρα, φιλιά πολλα πιστευω θα το πλεξεις το σκουφι!

      Delete
  40. eiste katapliktiki!!!sas efxaristoume poli gia ta videakia pou anevazete!!gemizoume ton xrono mas me omorfes dimiourgies!
    prospatho na vro to video me ta vrefika papoutsakia starakia gt sto you tube den paizei k den to vrisko oute edo na do esto tis odigies!tha me efxaristouse poli na mou stilete to link!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mi deite to onoma k pistepsete oti eimai kapoios antras pou plekei!!apla apantisa apo ton logariasmo tou antra mou!!!! :)

      Delete
    2. Γεια σου φιλεναδα και αν ησουν αντρας τι! εχω πολλους αντρες συνδ\ρομητες στο καναλο μου και μου αρεσει γιατι οπως λεω σε ενα βιντεακι μου η αναγκη και η χαλαρωση που φερνει το πλεξιμο αφορα και τα δυο φύλα και εχω δει παλιο ελληνικο σηριαλ οπου επλεκε ενας αντρας ...τοτε μαθαιναν γιατι ηταν πρακτικοι οι λογοι, εφτιαχναν τα ρουχα τους, να τα σταρακαι https://www.youtube.com/watch?v=GYy6_UzdkGM&list=UU7ptZcL9XIWpUVl1hfkgoyQω, θα το ανεβασω και στο μπλογκ μου σε λιγο, φιλιά πολλα ....καλες δημιουργιες!!

      Delete
  41. Καλημερα Μαιρη , βοηθεια σενα πρωτακι παρακαλω ,καταλαβες, αυτο το ριγε το ερημο σκουφακι παλευω ,ξεκινημα με τη βαση ολο αριχτα ποδαρακια(single crochet)9 σειρες 72 ποντοι αλλα ο δισκος κανει κυματα δεν ειναι φλατ ,ετσι πρεπει? κι επειδη μου aρεσε το σχεδιο σου με την εναλλαγη των ποντων ειπα να το κανω κι εγω, ειπα να συνεχισω μετα τις αυξησεις, με το δευτερο χρωμα με ποδαρακια (double crochet), ε τι να σου πω, ηρθε κι εγινε σαν μικρο ταψι ,κι ετσι ξηλωσα ολα τα διπλα για να το συνεχισω απο τη βαση και μετα παλι με αρριχτα οπως η βαση :(

    ReplyDelete
  42. ...να συμπληρωσω επισης οτι το πλεκω με βελονακι Νο 6 συμφωνα με τις οδηγιες του νηματος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημερα Σοφια και μπραβο που προσπαθεις, λοιπον εγω το επλεξα αυτο με μικροτερο και για υτο βγαινει σε σενα μεγαλο, το καθε νημα λεει επανω με τι πλεκεται αλλα να ξερεις το ιδιο νημα μπορεις να το πλεξεις με νουμερο 3,5 ή 4 και θα σου βγει καλο, το single crochet το αρριχτο γαιτανακι δηλαδη ειναι πολυ απλη βελονια , δεν βγαζει κυματα που λες .
      τί κυματα ειναι αυτα στειλε φωτο να το δω, αν θες γενικα να το στενεψεις κανε τους 2 πρωτους γυρους οπως τους δειχνω και μετα μην κανεις ολες τις αυξησεις, δοκιμαζε στο κεφαλι σου να δεις να εφαρμοζει καλα ακι αν ειναι οκ κανε γυρους με μικροτερο αριθμο ποντων απο οτι λεω εγω, πες μου αν σου βγηκε ετσι, φιλια!

      Delete
  43. Καλημερες πολλες ,λοιπον , και τα μελομακαρονα σου εφτιαξα, και το σκουφακι αυτο εφτιαξα, αυτα τα ασχετα ξενα βιντεο στο you tube με μπερδεψαν , το δικο σου το σκουφο τον καταφερα μια χαρα, τριχρωμο με καφε κιτρινο και εκάιγ, μονο που για το ρεβερ του σκουφου ,για την τσακιση, ακολουθησα τις οδηγιες σου στο κειμενο που νομιζω ειναι και οι πιο σωστες κι οχι του βιντεο, δλδ μπηκα στο εμπρος κομματι των θηλειων, αυτο που κοιταει προς εμενα ,κι ετσι η τσακιση εγινε στην εσωτερικη πλευρα του σκουφου και γυριζει μονο του προς τα εξω το ρεβερ του ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημερα σου Σοφια μου, αχ ολα τα εκανες νασαι καλα σε ευχαριστω πολυ !! σωστα τα λες ετσι γινεται σωστοτερο το ρεβερ ...εεε αμα δουλευει το μυαλο!!! καλες γιορτες και φιλια!

      Delete
  44. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΙΡΗ.ΕΠΛΕΞΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΣΤΕΝΟΣ.ΤΟΝ ΕΠΛΕΞΑ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑΚΙ ΝΟΥΜΕΡΟ3 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΑΡΔΥΣ;ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΕΞΩ ΜΕ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΒΕΛΟΝΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλη σου χρονια και σε σενα ευχομια υγεια και ευτυχια!! αυτον τον σκουφο τον φοραει κι ο γιος μουπου ειναι 29 χρονων δηλαδη εμενα μου βγηκε κανονικος τωρα αν μεχρι τα 70 ποδαρακια ειναι οκ το φαρδος και απλα απο κει και επειτα θες μεγαλυτερο κανε 1 διπλο και 6 μονα σρτον επομενο γυρω οποτε τα 70 θα γινουν 80 και παλι 1 διπλο και 7 μονα και θα γινουν 90. Αν θες νωριτερα αυξηση τοτε στον τριτο γυρο παλι διπλασιαζεις ολα τα ποδαρακια και τα 20 τα κανεις κατευθειαν στον τριτο γυρο 40 και μετα πιο ομαλες αυξησεις δεκα ...δεκα....δοκιμαζε το στο καφαλι του σταδιακα αυτο μπορεις να το κανεις εδω γιατι με το βελονακι αρχιζεις απο την κορυφη του κεφαλιου και οχι οπως με τις βελονες απο το μετωπο οποτε το ελεγχεις ακι αναλωγως αύξανε το σκουφι, καλη επιτυχια!

      Delete
  45. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΙΡΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 90 ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ.ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΠΛΩΝΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΕΞΩ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΛΗ ΠΛΕΞΗ ΑΠ'ΕΞΩ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ; ΕΠΙΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΠΛΩΝΕΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ReplyDelete
  46. Γεια σου φιλεναδα λοιπον αναποδα δεν θα δειξει τιποτε , δεν ειναι το καταλληλο σχεδιο, τωρα αν σου βγηκε λιγο φαρδυ ...κανονικα δεν στενευουμε το ρεβερ , ολο αυτο που γυρναει πρεπει να ειναι ιδιο αλλα δοκιμασε , στενεψε το μειωνοντας ποδαρακια, εχω σχετικο βιντεο , αν ειναι να μη καθεται καλα στο κεφαλι, φιλια πολλα!

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!