Saturday, October 26

Μια νέα ζωή !








Μια νέα ζωή !

Ο καβγάς  συνεχιζόταν εδώ και ώρα! Ο Δημήτρης πρέπει να ακουγόταν  ώς το απέναντι διαμέρισμα και η Ελένη χαμηλόφωνα όπως πάντα και υπομονετικά προσπαθούσε να κρατήσει την κατάσταση σε έλεγχο. Ευτυχώς τα παιδιά έλειπαν. Είχε πάει στη τράπεζα και βρήκε το βιβλιάριό τους άδειο .Γύρισε στο σπίτι και αισθανόταν σαν νάχε φάει μπουνιά.Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό  αλλά ήταν αποφασισμένη  πια να μάθει πού πήγαν τα λεφτά !

Την αποπήρε επιθετικά- Γιατί, έλεγχο μου κάνεις? Δεν τα έφαγα , τα τοποθέτησα , επένδυση, αλλά πού να φτάσει το μυαλό σου εσένα, όλο με απορρίπτεις , δεν με εμπιστεύεσαι καθόλου, της φώναξε πανιασμένος και την πλησίασε απειλητικά!

Στην αρχή του γάμου τους όλα πήγαιναν καλά, είχε τη δουλειά του σε μια εταιρία σαν προγραμματιστής και η Ελένη νέα μηχανικός σε μια κατασκευαστική . Κάποια στιγμή όμως το καράβι άρχισε να μπάζει, ο Δημήτρης παραγκωνιζόταν σιγά σιγά στη δουλειά του ώσπου στο τέλος πριν τρία χρόνια απολύθηκε.Οσο εκείνος κατέβαινε η Ελένη άνθιζε, καλή μάνα , δυναμικό στέλεχος κι αυτό δεν μπορουσε ο Δημητρης να το διαχειριστεί. Με κάθε λέξη του την υποβίβαζε, την έβρισκε ανίκανη να οδηγήσει,ανίκανη να διαχειριστεί τα χρήματά τους  και έτσι ανέλαβε εκείνος εξανεμίζοντας τους κόπους της.

Είχε φτάσει να μην αναγνωρίζει τον εαυτό της, μάζευε, μάζευε μέσα της αλλά δεν είχε τη τόλμη να αντιδράσει. Οταν το πρόσωπό του ήρθε κοντά στο δικό της με τα μάτια του να γυαλίζουν βρήκε το θάρρος να απαντήσει.

- Ναί δεν σε εμπιστεύομαι καθόλου πιά!

Το χέρι του κινήθηκε με ορμή και έπεσε καφτό στο μάγουλό της και η Ελένη για πρώτη φορά στη ζωή της έβαλε τα χέρια της με δύναμη στο στέρνο του και τον έσπρωξε προς τον τοίχο. Εκείνος έκπληκτος παραπάτησε.

Με τα μάγουλα σκασμένα απο το αίμα , πήγε , άνοιξε την πόρτα και του φώναξε δυνατά-Βγές έξω! Βγές έξω τώρα και μην ξαναγυρίσεις ποτέ! Την κοίταξε αποσβολωμένος , ήταν μια Ελένη που δεν είχε ξαναδεί, του πήρε λιγα δευτερόλεπτα αλλά υπάκουσε και βγήκε.

 –Εξω απο το σπίτι μου είπε ξανά ξέπνοη και έδωσε μιά στην πόρτα. Και έτσι όπως χτυπούσε η καρδιά της απο τη σύγχυση.ενα χαμόγελο άνθισε στα χείλη της που σε λίγο έγινε πιο πλατύ. Ξεφύσηξε και γέλασε φωναχτά, ένοιωθε ...ευτυχισμένη.

Πήγε στο μπουφέ, άνοιξε το συρτάρι και βρήκε το παλιό της δίπλωμα οδήγησης, το αχρησιμοποίητο εδώ και χρόνια, αύριο θα άρχιζε μαθήματα, ήταν καιρός πια να βγεί απο το κλουβί της....







 Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο δευτερο Παιχνίδι με τις λέξεις του δεύτερου κύκλου της άξιας Φλώρας στον οποίο συμμετείχαν 31 κείμενα, ούκ ολίγα , ευχαριστούμε τη κυρία διοργανώτρια που μας δίνει πεδίο έκφρασης και μας κάνει μια παρέα , γνωρίζοντας ανθρώπους μέσα απο κείμενα. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και συγχαρητήρια στους νικητές (  γιεεεεεεε......έχουμε και έναν άντρα!!! )

Ορίστε και το κύπελο συμμετοχής !



Καλά να περάσετε αυτές τις μέρες αργίας όπου κι αν είστε !

57 comments:

  1. Μαίρη μου , πολύ όμορφη η ιστορία σου - συγχαρητήρια !!!! Διακρίνω συγγραφικό ταλέντο !! Και εις
    ανώτερα !!! (Μεγάλη τιμή να σχολιάζει την ιστορία σου η Υπουργός Άμυνας της χώρας !!! Πάει !!! Το καβάλησα το καλάμι !!!!!!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μωρε αυτο το καλαμι πούντο , ας ερχοταν κι ας το καβαλούσαμε λιγο, σε ευχαριστω Νικη μου, φιλακια!

      Delete
  2. Φοβερή ιστορία! Συγχαρητήρια! :)
    Να μην ξεχνάμε πως πάντα μπορούμε να έχουμε μια νέα ζωή, δεν αξίζει να νιώθουμε πως ζούμε σε ένα κλουβί!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paloma μου χαιρομαι που γνωριζομαστε , συγχαρητηρια για το κειμενο σου στης Φλωρας, αξιζουν σε ολους οσους συμμετεχουν, πολλα φιλιλα, καλη ξεκουραση!

      Delete
  3. Η υπουργός Δικαιοσύνης ήρθε για να σχολιάσει την όμορφη ιστορία σου που με συγκίνησε
    Φιλ΄΄ακια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αααα....Υπουργε μου με τιματε...ευχαριστω πολυ, φιλιά!

      Delete
  4. Μου άρεσε και τη πρώτη φορά που τη διάβασα στο μπλοκ της Φλώρας .... μπραβο για την ωραία σου ιστορία και το νόημα της φυσικά..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δελφινακι σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα, το η ζωη θελει τολμη ηταν πολυ δυνατο κειμενι κι αυτο μπραβο σου !

      Delete
    2. σ ευχαριστώ Μαίρη μου ...

      Delete
  5. Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!
    Έτσι ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις την ανατροπή στη ζωή σου, να βγεις από το κλουβί! Μπράβο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kυρία του -Τόλμησε , ευχαριστω πολυ και μπραβο σε ολους που τολμουν να γραψουν, στην ανατροπη πιστευω πολυ δεν αντεχω καθολου τη καταπιεση και απορω πως καποιοι την υφιστανται χρονια, φιλιά!

      Delete
    2. χαχαχα Κυρία του Τόλμησε, πολύ μου άρεσε! :)

      Ναι μία από τα ίδια και απορώ.. Όχι μόνο την καταπίεση αλλά και τον εξευτελισμό.. Μακάρι να βρίσκουν όλο και περισσότεροι την δύναμη αυτή να σπάσουν τα δεσμά..οποιαδήποτε κι αν είναι αυτά! Σε φιλώ!

      Delete
    3. Ε ναι εισαι μια κυρια που μας παροτρυνει τολμηρα και σωστα!

      Delete
  6. Ως Ανταίος, θα έλεγα πως η ιστορία σου πραγματεύεται αληθινές, καθημερινές καταστάσεις,
    τόσο δύσκολες και πολύπλοκες, τις οποίες φοβάμαι ότι η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε,
    τις έχει πολλαπλασιάσει..
    Δύσκολες καταστάσεις, που ίσως κανείς δεν γνωρίζει από που ξεκινάει το δίκιο του ενός
    και το λάθος του άλλου, αλλά που σίγουρα, αποδεικνύουν έλλειψη επικοινωνίας!
    Συγχαρητήρια για την έμπνευσή σου..

    Ως....επίτιμος, θα ήθελα να σου ευχηθώ καλή επιτυχία, στο επόμενο παιχνίδι....μπουχαχαχα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανταίε καλημερα και σε ευχαριστω πολύ , μακαρι ιστοριες σαν τη δικη μου να μην συμβαινουν στην πραγματικοτητα όμως υπαρχουν και υπηρχαν , παντοτε ο κοσμος ειχε οικονομικα προβληματα ή αυτά εβγαζαν τις διαφορές των ανθρωπων και τους χαρακτηρες τους, ως Επιτιμος μου κανετε μεγαλη τιμη (προσέξτε τί θα ξαναεμπνευστείτε!!)

      Delete
  7. Εμπνευσμένη ιστορία και με πολλά μηνύματα, Μαίρη μου.
    Άξια συγχαρητηρίων!!! Μπράβο σου!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λυσιππη μου μπραβο σου κι εσενα για τα μεγαλα μπαρκα σου τοσο αληθινη και συγκινητικη ιστορια, σε ευχαριστω πολυ , παντως περναμε καλα πιστευω ολοι συμμετεχοντας ή διαβαζοντας, φιλιά...!

      Delete
  8. Οφείλω να ομολογήσω οτι μας κάνεις σκωτσέζικο ντους! Απο το γέλιο στη συγκίνηση... Και αλήθεια πόσο αληθεια κρύβουν κάτι τέτοιες ιστορίες! Σε πόσες οικογένειες δε συμβαίνουν! Την απέδωσε λιτά και περιεκτικά Μαιρούλα και μας συγκίνησες.Παίζεις στα δάχτυλα και το γέλιο και ...το αντίθετο.Νάσαι καλά!
    Ως Υπουργός οικονομικών,έχω να πω οτι καλά τούκανε του ανεμοσκορπίσματα!όχι παίζουμε
    Φιλιά πολλάααααααααααααααααααααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαρα μου ότι έμπνευση δώσουν οι λεξεις που δινει η νικητρια, σωστη πολυ σωστη , καλα τουκανε δεν θα πεις τιποτε , εδωσα στην ιστορια μου το τελος που ήθελα γιατι όποτε ακουω αναλογες ιστοριες απορω και βεβαια δεν θελω να κανω την εξυπνη αλλα απορω γιατι τους ανεχονται τετοιους αντρες, δεν τουε στελνουν ....μακρια να βρουν τη ζωωη τους , φιλακια!

      Delete
    2. Ααααχχχχ κι εχω ένα ζωντανό παράδειγμα κοντά μου,που ανέχεται 30 + χρονια έναν άντρα ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ! Αποτέλεσμα; κάθε μέρα τρέχει στους γιατρούς γιατί όλο κάτι έχει, μ επιστέγασμα να τηνν κλείσουν και στη ΓΑΛΗΝΗ(την ψυχιατρική Κλινική στην ΑΘήνα)
      Πολλές φορές της φωνάζω και της λέω "ήλθαν οι αλλοδαποί κι έγιναν άνθρωποι,κάνοντας 2 & 3 δουλειές κι ε΄συ έκατσες κι ανέχτηκες έναν ανεκδιήγητο,αντί να βρείς την αξιοπρέπειά σου να τον μουτζώσεις,αυτόν κι όλη την οικογένεια (γεροκόμησε -μ ό,τι αυτό συνεπάγεται-και 3 γέρους μέχρι τώρα κι έπεται συνέχεια)να πάρεις τα παιδιά σου και να φύγεις,πλένοντας ακόμα και σκάλες" Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! Ανασφάλεια; εξάρτηση,χαμηλή αυτοεκτίμηση; πολλά ... Τ αποτέλεσμα είναι μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ ζωή μαρτύριο
      Αστο! κι αν στη γενιά των γονιών μα ςκαι πίσω ήταν φυσιολογικό ,στη δική μας είναι ανεπίτρεπτο
      Φιλάκια και σόρρυ για την νέα παρέμβαση

      Delete
    3. Ααααχ δεν λες τιποτε κι εγω εχω ζωντανα παραδειγματα και δεν μπορω να καταλαβω πως το ανεχονται ολο αυτο σχεδον για μια ζωη, φυσικα και αρρωσταινουν εδω αρρωσταινουμε απο απλο αγχος αλλα....αλλα δεν ακουνε και δεν τολμουν και πολλες φορες ειναι αξιες γυναικες και γι αυτο λυπαμαι πολυ και οταν τα διαβαζουμε ή τα γραφουμε αυτα ακομη και σε μας φαινεται αδυνατον να συμβαινει κι ομως , η ζωη εχει πολλα , κριμα , καλα εκανες και το ανεφερες το παραδειγμα, το να σκεφτομαι αυτη τη γυναικα σε κλινικη ποσο με στεναχωρει!!

      Delete
  9. Πολλά συγχαρητήρια για την όμορφη ιστορία σου!!!
    Με έχεις κάνει να περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη συμμετοχή σου!!
    Φιλιά πολλά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mαρια μου σε ευχαριστω πολυ και το εχω πει οτι τα χναρια ηταν απο τα κειμενα που μου αρεσαν πολυ, γραφεις πολυ ωραια, φιλακια!

      Delete
  10. Πολύ ωραίο Μαίρη μου μακάρι όλες οι γυναίκες να μπορούσαν να σπρώξουν την βρωμιά απο την ζωή τους!!!
    Μοναδικό το μήνυμα της ιστορίας σου!
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελενά μου σε ευχαριστω πολυ, μακαρι αυτο ευχομαι κι εγω , καλα να περνας, φιλιά!

      Delete
  11. Καλησπέρα Μαίρη μου!! Πολλά μπράβο για την συμμετοχή σου στο παιχνίδι!!! Σε φιλώ γλυκά!! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαριλενα μου σε ευχαριστω πολυ , μπραβο σου για τη χρυση ευκαιρια , καλογραμμενη και ευρηματικη, και περιμενω να σε ξαναδιαβασω, φιλακια!

      Delete
  12. Πόσες και πόσες τέτοιες ιστορίες δεν υπάρχουν δίπλα μας!@ Μόνο που δεν έχουν τη δυναμική εξέλιξη που έδωσε η ηρωίδα σου!
    Μπράβο Μαίρη και καλή συνέχεια θα ευχηθώ!
    Φιλάκια!

    Με ξάφνιασες υπέροχα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αριστεα επειδη κι εγω ετσι αφουγκραζομαι , οτι δεν εχουν την εξελιξη αυτη, εδωσα το τελος που ευχομαι να μπορουν να δινουν οι γυναικες που βρισκονται σε αυτη τη θεση, το κανουν τελικα αλλα αργουν αρκετα ισως αφου ψυχαναληθουν οπως λες κι εσυ, φιλιά πολλα1

      Delete
  13. Μαίρη μου όταν το καράβι αρχίζει να μπάζει, όπως πολύ ωραία γράφεις στην ιστορία σου, καλό είναι να σπάμε το κλουβί και να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελένη μου σε ευχαριστω πολυ και σου λεω πολλα μπραβο που γραφεις τοσο ωραια, με πνευμα, η ερωτευμενη πατατα σου ηταν απόλαυση και εντελώς διαφορετικο κειμενο απο τα συνηθισμενα , φιλιά και καλη συνεχεια!

      Delete
  14. η ιστορία σου, καλογραμμένη - αληθινή - ελπιδοφόρα. τη βλέπουμε, τη ζούμε στο σπίτι μας ή στο σπίτι ανθρώπων που γνωρίζουμε. το τέλος της είναι αυτό που ονομάζω "δίκαιο" και ελπιδοφόρο.

    μπράβο Μαίρη! πολύ τη χάρηκα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βικυ μου σε ευχαριστω , απο σενα που γραφεις τοσο ομορφα ειναι πολυ καλοδεχουμενο το μπραβο και το δικαιο τελος με ελαφραινει πραγματικα, καλη συνεχεια !

      Delete
  15. Γειά σου Μαίρη !! Πολύ μου άρεσε η ιστορία σου...πολύ ωραία γράφεις !!! Και αυτός ο διαγωνισμός πολύ έξυπνη ιδέα !!
    Φιλιά ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mυρσινη μου γεια σου , σε ευχαριστω πολυ , να εισαι καλα . ειναι ωραιοι οι διαγωνισμοι, αυτοι σαν της Φλωρας με τα διηγηματα ξεδιπλωνουν πολλα! Οσο για της γλυκιας γκρινιαρας θα δωωσουν γελιο , οριστε περαστε και γραψτε, πολλα φιλιά!

      Delete
  16. Αχ! Εσύ! Πάνω που είχα ετοιμαστεί να σε ψηφίσω.......δεν σε ψήφισα!!! Δεν χώραγες!!! Αχαχαχα! Την επόμενη φορά χαρά μου, ναι; Σε φιλώ γλυκά και καλό βραδάκι! (.......και μεγάλη σου τιμή βεβαίως-βεβαίως, να έχω του κόσμου τις συνεδριάσεις, να πηγαίνω και στους εκλεκτούς φίλους, πόσα να αντέξω η......κυβερνητική εκπρόσωπος!! αχαχα!! αλλά......αξίζει ο κόπος!! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ βρε... θα χασω κιλα να χωρεσω στη επομενη φορα! Πετρα μου σε ευχαριστω φυσικα ολοι ευχαριστιομαστε και με τους βαθμους αλλα και ολα ειναι τοσο ομορφα , το διαβασμα των αλλων ιστοριων, να ψηφιζεις που εν τελει περναμε καλα ! Λοιπον τα καθηκοντα σου πολλα και σοβαρα θα στριμωχτεις λιγο αλλα αντεχεις , θα διαπρεψεις σαν κυβερνητικη εκπροσωπος, πολλα πολλα φιλιά!

      Delete
    2. Στο "κυβερνητική εκπρόσωπος" έχεις μείνει;; Αχαχούχα! Για έλα από κει να δεις που βρίσκομαι σήμερα και να αναλάβεις κι εσύ το υφυπουργείο σου το καινούργιο!! Σε περιμένουμε!! Φιλιά!

      http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/10/virtual-revolution.html

      Delete
    3. Συγνωμη κα Πρωθυπουργε μας !!! χιλια συγνωμη , τρεχω να αναλαβω , παλι ταγιερ και γοβες και νομιζα οτι ειχα ξεμπλεξει!

      Delete
  17. Εξαιρετικό Μαιρούλα μου...πραγματικά ένα μάθημα μιας Νέας αρχής και Ζωής!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου καλησπερα σε σενα τα ειπα τα μπραβο μου για τον ξενιτεμενο , πολλα κειμενα ολα με ανθρωπια και ευαισθησια, φιλακια, καλη συνεχεια!

      Delete
  18. Πολύ ωραία και η ιστορία και η γραφή σου, Μαιρούλα!! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου!!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω Μαριαννα μου , καλη βδομαδα , φιλακια!

      Delete
  19. συγχαρητηρια για την ιστορια σου φιλη μου! φιλακια πολλα! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κικη καλημερα και σε ευχαριστω πολυ, σαν Δευτερα ειναι σημερα γι αυτο ευχομαι καλη βδομαδα!

      Delete
  20. μπραβο για την ωραια αναρτηση σας σας περιμενω στο μπλογκ μου να τα λέμε και απο εκει και να ακουω την γνωμη σας για οσας σας ενδιαφερουν

    ReplyDelete
  21. Γεια σου πολυ ομορφο το μπλογκ σου με χρησιμα και ευχαριστα θεματα να διαβασει κανεις, μπραβο χαιρομαι που βρισκομαστε, φιλιά!

    ReplyDelete
  22. ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΑΙΡΗ ΜΟΥ!!!!!
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ!!!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ReplyDelete
  23. Ρενα μου ακριβως , εδωσα το τελος που πιστευω οτι πρεπει να εχουν τη δυναμη να δινουν αυτες οι καταπιεσμενες γυναικες, δεν ειδες πιο κατω οτι σε εχω κανει Πρωθυπουργο εε?Φιλιά πολλα

    ReplyDelete
  24. Ωραία γραφή, Μαίρη ! Και καθημερινή ιστορία! Μα το τέλος της, ηταν πραγματικά αυτό που ήθελα! Ενα τέλος όπως αρμόζει σε μια γυναίκα του σημερα, σε μια γυναίκα με προσωπικότητα, με δυναμικότητα, με αυτοπεποίθηση!!
    Να'σαι πάντα καλά και να μας προσφέρεις ωραία αναγνώσματα!! Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πεπη μου καλημερα μακαρι να ειναι αυτο το τελος και στη ζωη, πολλα φιλιά και σε ευχαριστω !

      Delete
  25. υπέροχο καθηλωτικό !!!!! στυνέχισε να γράφεις φιλεναδα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλεναδα μου σε ευχαριστω πολύ νασαι καλα, ισχυει το ιδιο και για σενα μονο τωρα πρεπει να κανουμε ραλι στης Φλωρας,φιλακια

      Delete
  26. Yπέροχη ιστορία! Και μου άρεσε πολύ που στο τέλος έδωσες δύναμη σε αυτή την γυναίκα!!! Ιστορία με διδαχή!!! Μπράβο σου Μαιρούλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου καλημερα, ευχαριστω πολυ φιλακια και καλη σου μερα!

      Delete
  27. ώστε δική σου ήταν αυτή η ιστορία? :) ήταν μια από αυτές που ψήφισα και δεν το αναφέρω για να με ευχαριστήσεις, απλά την βρήκα πολύ όμορφη ιστορία, γράφεις πολύ όμορφα! :) φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευη μου σε ευχαριστω πολυ , το ειχα δει στα σχολια οτι με ψηφισες και χαρηκα πραγματικα πολυ , να εισαι καλα και να μας δειχνεις παντα ομορφα πραγματα, αχ...ξεσηκωθηκα τωρα με τα καλλυντικα σου, φιλιά!

      Delete

I will be very glad to read your comment!