Tuesday, July 16

Καλαθούνα πλεκτή ρομαντική!













Γειά σας κορίτσια αγαπημένα! Σήμερα θα σας δείξω άλλο ένα τρομερό μου δημιούργημα ( και τρομερό εννοώντας  το οτι τρόμαξα να το τελειώσω λόγω του αυχένα μου που με εμπόδιζε συνεχώς αλλά θεού και γιατρού βοηθούντος κατάφερα να πλέξω τη καλαθουνίτσα μου , ετσι να αισθανθώ ότι είναι καλοκαιράκι βγάζοντάς την βόλτα.




















 Το τί μας κάνει ευτυχισμένες τελικά είναι προσωπκή υπόθεση του καθενός και συνήθως είναι τα πιο απλά πράγματα, αν βέβαια αφήσουμε το ένστικτό μας να μας οδηγήσει και δεν υποκύψουμε στα κελεύσματα των πολλών status που πάνε να μας επιβάλουν τηλεοράσεις , διαφημίσεις , περιοδικά για το τρόπο ζωής μας. Δεν ειναι ανάγκη δική μου να ξοδέψω , να ταξιδέψω να κανω πολλά πράγματα απο αυτά που εννοούνται απαραίτητα στη ζωή μας, όχι ότι δεν μου αρέσουν αλλά η έλλειψή τους  δεν  με κάνει δυστυχισμένη. Το να έχω καθαρίσει λοιπόν το σπίτι μου, να μοσχομυρίζει , να εχω τον καφέ μου  στη σκεπαστή βεράντα μου με τις φρεσκοβαμμένες λουλακί γλάστρες μου , τα τζιτζίκια να  ακούγονται φωλιασμένα στα δένδρα τριγύρω, τα καινούργια μαξιλάρια που έραψα στις πολυθρόνες μου με ένα παλιό ύφασμα, το πλέξιμό μου ,είναι πολύ πολύ όμορφες στιγμές και εχω χωνέψει πια απο καιρό γιατί μεγάλωσα αρκετά ότι οι στιγμές είναι που δίνουν ευτυχία και σε απόλυτη διάρκεια δεν μπορεί να υπάρχει αυτό, αλλωστε  ήμουν πάντα τόσο αγχωμένη για το μέλλον και εξακολουθώ να είμαι αλλά έχω καταλάβει περισσότερο τώρα απο παλιά ότι δεν μπορώ να το καθορίσω  ή μπορώ έως  ένα σημείο, για να μη πώ και καθόλου κάποιες φορές , αυτή η γνώση ήταν παλιά αγχωτική , τώρα είναι εν μέρει λυτρωτική, δηλαδή προσπαθώ πάντα όσο μπορώ αλλά ώς ένα σημείο κι απο κεί και πέρα αφήνομαι ή τουλάχιστον προσπαθώ να αφεθώ.




















 Θέλω να κλείσω με μια φράση που ανέφερε η αγαπημένη  Κατερίνα στη χτεσινή της ανάρτηση  και η οποία είναι παρμένη απο την Σταυρούλα και με εκφράζει απόλυτα, σε αυτή τη ζωή τί θέλεις να είσαι? Θέλεις να είσαι η μέλισσα που ψάχνει παντού λουλούδια  ή η μύγα που ψάχνει παντού σκουπίδια?
Ας εστιάσουμε στα καλά με πιο πολλή δύναμη κι ας αφήσουμε να ξεθωριάσουν λίγο ακόμη τα γκρίζα.

  Πολλά πολλά φιλιά σε όλα τα όμορφα κορίτσια και τα σπίτια τους που είναι γεμάτα ωραίες φωτογραφίες , ανακαινίσεις, συμβουλές , συνταγές, μικρές ιστορίες ζωής, πίνακες, ντεκουπάζ, ιστορίες γέλιου και τόσα τόσα  άλλα και που  σε γεμίζει χαρά η επίσκεψη σε αυτά!

50 comments:

  1. Πανέμορφη η καλαθούνα σου!!!!!Πόσο συμφωνούμε μ'αυτά που λες!!!!!!!Γεια σου μελισσούλα,πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κορίτσια ναστε καλά , μελισσούλες , μελισσούλες όλες δεν τίθεται ζήτημα, φιλιάκια!

      Delete
  2. Πόσο συμφωνώ μαζί σου αγαπητή !!
    Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα απλά γύρω μας που μπορούν να μας κάνουν
    ευτυχισμένους !!! Η καλαθούνα σου τέλεια τη ζήλεψα.. και όντως πολύ
    ρομαντική, να την χαρείς !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα με μια καλαθούνα κι εγώ να είμαι ευτυχισμένη, μηπως χαλάω τη πιάτσα ? Το ξανασκέφτομαι και η πολλή ολιγάρκεια ισως δεν ειναι καλό, πολλά φιλιά Ράνια μου!

      Delete
  3. Αχ πόσο σύμφωνη με βρίσκεις Μαίρη σε όλα όσα έγραψες!
    Ας είμαστε μέλισσες! Δημιουργικές και παραγωγικές που ψάχνουν για τα όμορφα και τα απλά!
    Πανέμορφη η καλαθούνα σου!
    Τα φιλιά μου! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αριστέα μου έτσι είναι , είμαστε δημιουργικές και δεν το λέω κομπάζοντας , απλά αν είναι στη φύση σου αυτο σαν τάση δεν μπορείς να ξεφυγεις , τώρα το δημιούργημα του καθενός έχει μια ειδική αξία ,άσχετο σε ποιον αρεσει ή όχι , γιατί το έκανε με τη ψυχή του,τί ωραίες αναρτησεις οι τελευταίες σου, εχω γελάσει πολύ, φιλιά!

      Delete
  4. Σίγουρα είσαι μέλισσα!!!
    Δεν το συζητώ καν αυτό!!!
    ;-)
    Με γαλήνευσαν οι φωτογραφίες από τη βεράντα σου!!!
    Και η πλεχτή σου καλαθούνα είναι υπέροχη!!
    (Κι απ΄ ό,τι βλέπω, είναι και γεμάτη με πρώτες ύλες, οπότε προβλέπεται καλή σοδειά... μελιού, μελισσούλα μου!!!)
    Φιλάκια αμέτρητα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μέλισσα , μέλισσα , χαζή είναι να είμαι μύγα? αυτες δεν πηγαίνουν μονο στα σκουπίδια, να μη πώ πού αλλού πηγαίνουν, Γιάννα μου ευχαριστώ, είσαι και σύ μια μελισσούλα πρώτης τάξης, φιλάκια απο μένα !

      Delete
  5. Τέλεια η καλαθούνα σου Μαίρη!
    Πολύ μου αρέσει!
    Καλώς σε βρήκα.
    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Κατερίνα μου κι εγω χαιρομαι που βρεθηκαμε, μου αρεσει να διαβάζω αυτά που γραφεις γιατι μας υπενθυμιζουν πάντα πραγματα που τα ξέρουμε αλλά τα ξεχναμε , σε ευχαριστώ , πολλά φιλιά !

      Delete
    2. Να είσαι καλά Μαιρούλα μου!
      Πολλά φιλιά!

      Delete
  6. Να τη χαρείς την καλαθούνα σου, Μαίρη μου !!!!!! ΥΠΕΡΟΧΗ !!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νίκη ευχαριστώ , δεν βλέπω να τη πηγαινω πουθενά τη καλαθούνα φετος αλλά δεν πειραζει, φιλιά!

      Delete
  7. Πολύ όμορφη η καλαθούνα σου και τα διακοσμητικά της ,λάτρεψα την μικρή παντοφλίτσα...τι ωραία αν η καλαθούνα ήταν γαλάζια , καλοκαίρι...θάλασσα...ουρανός.... :) Να χαρείς και την καλαθούνα και τις γλάστρες σου και τα μαξιλαράκια σου..να απολαμβάνεις την βεραντούλα σου με όλες αυτές τις ομορφιές που φτιάχνεις και με όλα όσα έχει η αυλή σου , εικόνες και ήχους..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ ναι και γαλαζια θα μου αρεζε πολύ μη μου βαζεις ιδεες, αφου εχω να φωτογραφισω 24 πραγματα , θες και να πλεξω? Σε ευχαριστώ με πολλά φιλιά!

      Delete
    2. σου απάντησα στο σχόλιο που μου έγραψες στο μπλοκ μου , να αντάλλαξουμε δουλειές , όσο εσύ θα φωτογραφίζεις , εγώ να σου σιδερώνω χεχεχε με το μπλέξιμο δεν έχω ιδέα μην περιμένεις :))
      φιλούθκια

      Delete
  8. Πόσο δίκοι έχεις και πόσο σύμφωνη με βρίσκει Μαιρούλα μου η σκοπιά από την οποία βλέπεις τα πράγματα!!!Χαλαρωτικό και δημιουργικό το πλέξιμο σε μια
    τέτοια βεράντα....όσο για το αποτέλεσμα εξαιρετικό!
    φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρια μου επειδη παντα εφτιαχνα , σου εχω πει και γαι βαφτισεις που εκανα επαγγελματικα και για τα ρουχα , αυτο σε στιγματιζει και γυρνας γυρω εκει σε αυτα που ηταν η ασχολια σου και αγαπούσες πάντα, σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!

      Delete
  9. Μαίρη μου δεν διαφωνώ καθόλου με όσα γράφεις . Τελικά με λίγα και αγαπημένα πράγματα βρίσκουμε γαλήνη . Βέβαι πάντα υπάρχεις το άγχος , αλλά τι κερδίζουμε!
    Ας χαρούμε λοιπόν τις μικρές μας χαρές και ότι όμορφο φτιάχνουν τα χεράκια μας .
    Και η καλαθούνα , εγώ για τσάντα θα την κρατούσα , μου αρέσει είναι ρομαντική και όμορφη!
    Καλό απόγευμα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νικόλ μου κι εγω τα λεω για να τα ακούω , μην νομιζεις οτι τα πετυχαίνω , ίσα ίσα που ότι οποιος γιατρός με βλέπει μου λέει ηρεμησε καλέ ηρεμησε και αυτο με τη πρωτη επισκεψη, φαντασου , φωναζει απο μακριά το άγχος μου αλλά προσπαθω να το πασπαλίζω με ηρεμία, σε ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ!

      Delete
  10. φανταστικό είναι!!εύγε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Χριστίνα μου και νασαι καλά με το Ζαγοραίο, φιλιά!

      Delete
  11. Πάρα πολύ όμορφη και χρήσιμη η καλαθούνα σου! Με βρίσκεις σύμφωνη σ'αυτά που λες,γιατί η ευτυχία βρίσκεται στην καθημερινότητα μας. Φιλάκια και καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kορδονετο μου να εισαι καλα , ειναι χρησιμη οντως κι εγω φορτωνω τις τσαντες πολύ, όσο για την ευτυχία κι αυτη κοπο θελει, φιλακια!

      Delete
  12. Πάρα πολύ καλή δουλειά έκανες με την καλαθούνα! Μου άρεσαν εξίσου και οι λουλακί σου γλαστρούλες.
    Έχεις δίκιο, δεν χρειαζόμαστε πολλά για να είμαστε ευτυχισμένοι: η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα... και στην ικανότητά μας να τα απολαμβάνουμε.
    Να περνάς όμορφα! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eλλη μου καλησπέρα και ευχαριστώ, εχουμε μερες να μιλησουμε, το καλοκαιρι ελπιζω να το περνας χαλαρά , ξεκουραστα , να μαζεψουμε δυναμεις για το χειμώωνα, πολλά φιλιά!

      Delete
  13. Αχ,πόσο δίκιο έχεις καλη μου. Η καλαθιού να σου δε, ειναι φανταστική. Έχω κρατήσει τις οδηγίες σου κ όταν αξιωθω να την ξεκινήσω θα σε ξαναενοχλησω γιατί σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν μετα απο οσα κάνεις πλεξεις κιολας εεε... τι να πώ, πολύ ωραιες οι συνταγές σου, παιρνω ιδεες συνεχεια, σε ευχαριστώ πολύ , καλα μπάνια!

      Delete
  14. Πώ πώ!!!Τί τέλεια καλαθούνα είναι αυτή Μαιρούλα μου!!!
    Καί οι γλαστρούλες σου μού αρέσουν πολύ!!!
    Θά συμφωνήσω σέ όσα είπες παραπάνω!!!
    Λίγα καί καλά!!!!Πολλά φιλάκια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dimi ήθελα να βάλω τίτλο και βαρεθηκα το τσαντα τσαντουλα και καθως τη κοιταζα λεω ειναι καλαθουνα αυτή και οπως μουρθε ετσι το εγραψα, ευχαριστω πολύ , καλα είανι και τα περισσότερα αλλά θα μαθουμε κι αλλιώς , δεν γινεται, φιλιά πολλά !

      Delete
  15. Πανέμορφη η καλαθούνα σου, αλλά και τα λόγια σου!
    Πόσο δίκιο έχεις!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρία μου αν δεν μας αρεσει εδώ , υπαρχει κι ο Αρης όπως λές , εδώ εδώ... δεν το συζητώ στη βεράντα μου, σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!

      Delete
  16. Μαίρη μου είναι τέλεια η καλαθούνα σου. Πέρνα από το μπλόγκ μου σε περιμένει ένα βραβείο. http://mamakaioximono.blogspot.gr/2013/07/summer-awards-part-two.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ω! Τι καλά , τρεχω να δώ το βραβείο μου, Σταματία μου πολλά φιλιά , σε ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  17. Ακόμα και με τα λόγια σου ζωγράφισες εικόνες και με ταξίδεψες! Και βρήκα και πολλές φίλες μου εδώ μέσα! Τι χαρά! Καλώς σε βρήκα και καλό σου Σαββατοκύριακο! Σε φιλώ! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πέτρα μου σήμερα περασα πολύ καλά διαβαζοντας σε , ειχα καιρο να ακουσω παραμυθι και αν και μεγαλωσα μου αρεσουν πολύ. Η γειτονιά γυριζει απο δω και απο κει και ενωνει καποια στιγμη, βρισκεις τις φιλες σου σε πολλα σπιτια και αισθανεσαι καλα , οπως οταν πας σε ενα παρτυ και στην αρχη εισαι μονος , μολις δεις καποιον γνωστό παιρνεις τα πανω σου, ετσι αισθανομαι κι εγώ, πολλα φιλιά!

      Delete
  18. μ εντυπωσιαζει τιο πλεχτο...........αν κ δεν εχω ιδεα..........το θαυμαζω παντα.....μπραβο

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σοφια μου να εισαι καλα , το πλεχτο ειναι οπως και το ραψιμο και ολα τα αλλα , ορεξη να εχεις για δημιουργια, φιλάκια!

      Delete
  19. Καλημέρα Μαίρη την είδα την καλαθούνα σου και στο fb και ξετρελάθηκα πάρα πολύ ωραία και πρακτική πολύ θα ήθελα να την φτιάξω!!Γειά στα χέρια σου Εκτός απ τ όμορφο καλάθι σου θα ήθελα να πώ πώς μου άρεσε και όλη η ανάρτηση και ο ζεστός τρόπος με τον οποίο έγραψες.Είναι όμορφη αυτή η γειτονίτσα!!! Να είσαι καλά και καλή συνέχεια φιλάκιααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νασια μου ευχαριστώ , τι να κανουμε πρεπει να ωραιοποιούμε τα πάντα γυρω μας , χρειαζομαστε ενα ομορφο σκηνικο για να αντεξουμε και να φτιαχνει το κεφι μας , πολλα πολλα φιλιά!

      Delete
  20. Μαράκι
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η ευτυχία βρίσκεται στην ομορφιά και στην απόλαυση των μικρών πραγμάτων! Αλλωστε όλοι πια εμπεδώσαμε οτι η αχορτασιά μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.Τίποτα δε μας ικανοποιούσε απ ο,τι αποκτούσαμε και όλο και περισσότερα ζητούσαμε. ΟΧΙ!τίποτα δνε θα πάρουμε μαζί. Ας ευχαριστηθούμε αυτά που έχουμε και ας κοιτάξουμε μ άλλο μάτι γύρω μας και ας το χαρούμε!
    Η καλαθούνα σου Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΗΗΗΗ!!!!
    Φιλάκια πολλά καλή μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ηρθε το όμορφο Ζάντε στο σπίτι μου, τι ωραία! Χαρά μου είναι μεγάλη χαρά που μιλάμε , αχορτασιά οπως το λες αυτο ειχαμε αλλά και τωρα αισθανομαι οτι ,όσο κι αν προσπαθούμε το καραβι ακυβερνητο μενει, θα παλεψουμε , μπορούμε και με τα λίγα , την ησυχία ομως του μυαλού τη χανουμε γιατι συνεχεια κατι απροσμενο προκυπτει . Ευχαριστώ για τα καλά σου λογια για τη καλαθούνα σε φιλώ, καλο καλοκαιρι που εκει το έχετε σίγουρο!

      Delete
  21. Πατώντας δημοσίευση στο σχόλιο ο μπλόγκερ μου έκανε την χάρη να ανοίξει και τις φωτογραφίες. Πολύ όμορφη η καλαθούνα σου και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα. Και το ένστικτο του καθενός μας παίζει κυρίαρχο ρόλο σε αυτό!! Καλό βράδυ ξανά! Φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπράβο Βιβή επέμενες , ολα κολανε σημερα κολαει και ο μπλογκερ, αυτη την ευτυχία ετσι τη κατακταμε , με στιγμές και με μικρά πραγματα, καληνυχτα σου!

      Delete
  22. Έχεις απόλυτο δίκιο, κορίτσι...... Την ευτυχία σου τη δίνουν μικρά και απλά πράγματα. Επίσης,
    ο Λουντέμης έλεγε στην "Έκσταση" πως η ευτυχία είναι "κινητή". Αν την πιάσεις, την ακινητοποιείς κι' αυτή πεθαίνει!!! Και έτσι είναι.... έχεις δει καμιά ευτυχία να διαρκεί για πάντα; Μάζευε λοιπόν μικρές όμορφες στιγμές και εικόνες και θα είσαι ένας"γεμάτος" άνθρωπος!!!!
    Οι καλαθούνες σου είναι φανταστικές. Σαν κουκουλάκια, φρέσκες φρέσκες.... πανέμορφες!!!
    Ευχαριστούμε και για τις κατατοπιστικές οδηγίες της προηγούμενης ανάρτησης!
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν το εχω διαβασει Φιλία μου , πολυ αληθινο αυτο , η ευτυχια ειναι κινητή, θα το λεω τωρα , ξερεις οταν μαθαινω κατι που μου αρεσει το λεω παντού, ζαλιζω και τον αντρα μου, ευχαριστω πολυ , χαιρομαι που σου αρεσαν οι καλαθούνες, φιλιά πολλά απο μενα!

      Delete
  23. Καλημέρα Μαίρη!!! Είναι πολύ ωραία η καλαθούνα :-) :-)....... Εγώ είμαι σχετικά αρχάρια αλλά έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά που δείχνεις.... τελευταία έκανα τα σταράκια!! είναι πραγματικά τέλεια κ θα τα κάνω δωράκι σε μια φίλη μου!!! Για αυτήν την καλαθούνα έχεις κάπου τις οδηγίες; θα ήθελα να την δοκιμάσω...............

    ReplyDelete
  24. Γεια σου Στελλα μου , τι αρχαρια μου λες! αφου επλεξες τα σταρακια εισαι πολυ καλη , δεν ειναι και ευκολα με τη γλωσσα μπροστα χωριστα να πλεξεις ...μπραβο σου, λοιπον μπες σε αυτη την αναρτηση

    http://merrymarystories.blogspot.gr/2013/07/blog-post_579.html εχω το σχεδιο της καλαθουνας, φιλια κια καλο πλεξιμο!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ σ'ευχαριστώ πολύ!!!
      με βοηθάει που έχεις βιντεάκια αλλά και τις οδηγίες γραμμένες..........
      και όταν βλέπω τα βιντεάκια νιώθω ότι πίνουμε καφέ κ πλέκουμε μαζί!!!!
      λοιπόν εγώ ήδη έχω πάρει νήμα για την καλαθούνα, σ'ευχαριστώ ....................φιλιά

      Delete
    2. Κι εγω ετσι νοιωθω ...μια χαρα καφε πινουμε στειλε φωτογραφια αν την τελειωσεις τη καλαθουνα σου, καλο πλεξιμο!!

      Delete

I will be very glad to read your comment!