Friday, June 21

Μπρατσάκια πήρες;





Κορίτσια πάμε για μπάνιο, αφήστε για λίγο τις σκοτούρες ,έστω και για λίγες ώρες και πάμε να βουτήξουμε μήπως καθαρίσει λίγο το μυαλό μας. Τριγυρνάω όλες αυτές τις μέρες στα μπλόγκ σας και σας διαβάζω και χαίρομαι που γνώρισα τόσες ενδιαφέρουσες προσωπικότητες , αυτή η ξεμυαλίστρα οθόνη δεν με αφήνει να τελειώσω το σίδερό μου που μαζεύτηκε βουνό, με κάνει να αγανακτώ όταν με ρωτάνε κάτι και μου αποσπούν τη προσοχή θαρρείς διαβάζω για πανελλήνιες  και λίγο αρπάζει και το φαί μου συχνά πυκνά, δεν το κρύβω ( μα πότε προλαβαίνει και μαυρίζει αυτό το κρεμμύδι?). 

Καθώς βρίσκομαι σε προσωρινή  αποχή απο  χειροτεχνίες και πλεξίματα λόγω αυχένα θα σας δείξω αργότερα τις δημιουργίες μου.

Πάρτε μια γεύση απο Σιθωνία το μεσαίο πανέμορφο πόδι της Χαλκιδικής και βυθιστείτε στο γαλάζιο της!


Ο Αθως όπως φαίνεται απο τη μύτη του ποδιού της Σιθωνίας , απο ψηλά ακριβώς πριν κατεβείς στο Καλαμίτσι, τόσο καθαρά να βλέπεις το απέναντι πόδι!


Τα βραχάκια της Τορώνης , όπου μας αρέσει να κολυμπάμε, τόσο κρυσταλλένια νερά!


 Η είσοδος στο Πόρτο Κουφό, ζωγραφιστό λιμανάκι!



















 Τορώνη !




Το κτίριο του λιμενικού στο Πόρτο Κουφό, πόσο θα ήθελα ένα τέτοιο παλιό σπίτι!




















Ο καθαρός βυθός που σταφταλίζει!




Οι κατσικούλες μου αρέσουν πάρα πολύ τόσο που όταν φράζουν το δρόμο κατεβαίνω , τις φωτογραφίζω και τις χαζεύω στη κυριολεξία.





















Η λίμνη του Πόρτο Κουφό, μιά λιμνούλα ακριβώς δίπλα στο λιμανάκι, παραμυθένια κι αυτή!

Αυτά τα γαλάζια νερά μαγεύουν , βουτάς και τα αφήνεις όλα πίσω για λίγο, μήπως λύνονται ποτέ όλα?  

Καλό καλοκαίρι και δροσερές βουτιές σε όλες!

47 comments:

  1. Καλές βουτιές στην πανέμορφη Χαλκιδική.΄Οι φωτογραφίες σου με ξεσήκωσαν για βόλτα στη Χαλκιδική.
    και εμείς λέμε φέτος να πάμε στην Τορώνη για λίγες μέρες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να πάς Μαρία μου, η Τορώνη δεν είναι glamorous αλλά είναι όπως παλιά, η θάλασσά της είναι βαθιά και καθαρή, εμείς δεν την αλλάζουμε και έχει δωμάτια σχετικά λογικά φέτος, και είναι και το Κουφό διπλα για βόλτες, καλό καλοκαίει, φιλιά πολλά!

      Delete
  2. Πωπω!!!
    Τί όμορφες εικόνες!!!
    Τις κοιτάς και χάνεσαι, βρε παιδί μου!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
    Να περνάς όμορφα και περαστικά για τον αυχένα σου!!!
    Να προσέχεις, ναι???!!!
    ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μιά διανυκτερευσούλα ήταν μόνο αλλά ωραία!!. Λιτότητα φέτος, απλά καθημερινά πράγματα και όχι πολλά πολλά και άαααχχχ.... να περάσει η ζάλη μου !! Σε ευχαριστώ Γιάννα μου, εγώ θα ήθελα να βολτάρω στη Σύρο τώρα,ειναι τόσο όμορφα!! Φιλάκια!

      Delete
    2. αχ, Μαιρούλα, μου θυμίζεις τις πρώτες μας διακοπές με την οικογένεια!Δύο διανυκτερευσούλες μόνο ακριβώς εκεί!Αν και έχουν περάσει δεκαετίες, το θυμόμαστε όλοι!Είναι πραγματικά υπέροχα!
      φιλάκια πολλά,περαστικά στο θέμα σου, χαρωπές οι πεταλουδίτσες αλλα απάντησα εδώ γιατί αυτα τα μέρη τα πανέμορφα είναι τόσο κοντά μας και τόσο μακριά συνάμα!Να είσαι καλά!

      Delete
  3. Πανεμορφο μερος φαινετα!
    Αντε καλο καλοκαιρι και επισημα πια! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εύη μου ένα διημεράκι ήταν και δεν ξέρω πότε και για πόσο θα ξαναπάω αλλά τώρα που μεγάλωσα εγινα λίγο πιο σοφή και απολαμβάνω και το λίγο, εσύ δεν θα έρθεις καθόλου για βουτιές? Φιλιά πολλά!!

      Delete
  4. Καλό καλοκαίρι !!! Να περάσεις υπέροχα !!! Οι φωτογραφίες καταπληκτικές !!
    Νίκη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό καλοκαίρι και σε σένα Νίκη μου, οτι κι αν κάνουμε είτε μείνουμε είτε φύγουμε,να περάσουμε χαλαρά και χαρούμενα, φιλάκια!

      Delete
  5. η χαλκιδική είναι πανέμορφη,προσφέρει διακοπές για όλα τα γούστα!!!την αγάπω γιατί εχώ κάνει αγαπημένες διακοπές εκεί!!!!καλό καλοκαίρι σε όλους!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρία όντως ειναι για ολα τα γουστα, αλλά είναι ακι το πιο κοντινό μας μέρος να πάμε, τί να κάνουμε είμαστε μακριά απο Κυκλάδες , καλο σου καλοκαίρι και φιλιά!!

      Delete
  6. Τέλειο!!!!
    Να έχεις ένα όμορφο τριήμερο :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, να περάσεις πολύ καλά και δροσερά όπου κι αν είσαι, φιλιά!!

      Delete
  7. Πανέμορφες εικόνες γεμάτες καλοκαίρι!
    Αύριο ξεκινώ κι εγώ τις εξορμήσεις μου! :))
    Καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αριστέα μου σε ευχαριστώ πολύ, να περάσεις καλά στις εξορμήσεις σου και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες να μας δείξεις, φιλιά!

      Delete
  8. Στη Χαλκιδική έχω περάσει κι εγώ, όχι μόνο μία ούτε δύο φορές, ονειρεμένες διακοπές!!!
    Οι φωτο των ολοκάθαρων νερών, μου θύμισαν πόσο είχα εντυπωσιαστεί κι εγώ από τη θάλασσα στο Πόρτο Κουφό... είχα φωτογραφίσει, μάλιστα, έναν αστερία! :))

    Φιλάκια και να περνάς υπέροχα! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειναι έτσι τα νερά πραγματικά καθαρά , άντε ανηφόρισε για μπάνια, φιλάκια!

      Delete
  9. Εγώ που δεν έχω πάει ποτέ στην Χαλκιδική, ζήλεψα πολύ βλέποντας τις υπέροχες φωτογραφίες σου!!!
    Καλό καλοκαίρι, καλό τριήμερο και γρήγορα περαστικά σου!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ Μαριάννα μου τί να ζηλέψεις εκεί που είσαι? Ειδα την αυλή σου, τα δένδρα σου και όλα μαρμελάδες, γρανίτες, πολλές ιδέες μας εδωσες, μπραβο σου, καλό καλοκαίρι !

      Delete
  10. Μα τι καταπληκτικές φωτογραφίες !!! Πρέπει να είναι πανέμορφο μέρος !!
    Καλά να περάσεις και να ξεκουράσεις και λίγο τα χέρια σου..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ράνια αυτό με τα χέρια μου χρειάζεται πραγματικά, μα όλα με τα χέρια γίνονται τόσες δουλειές στο σπίτι, ατελείωτες και μετά στρώνεσαι για καμμιά χειροτεχνία και ,άντε να τα μαζέψεις απο τη κούραση! Πολλά φιλιά και καλά μπάνια!

      Delete
  11. Καλημέρα. Ούτε κι εγώ έχω πάει ποτέ στη Χαλκιδική, μα με αυτά που βλέπω, θα είναι απ΄τα πρώτα μέρη που θα επισκεφτώ, μόλις βάλω σε μια σειρά τα οικονομικά μου.
    Η άδεια δυστυχώς είναι μακριά ακόμα. Τον Αύγουστο θα αντικρίσω καθαρή θάλασσα από κοντά και θα είναι στα μέρη μου, στην Καλαμάτα (ας όψεται η οικονομική στενότης!!!)
    Φιλιά πολλά. Να περνάτε καλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα πλεκτοκόριτσο, σου εύχομαι να πάς πολλές και χλιδάτες διακοπές, να σου τα φέρνουν όλα στο πιάτο και να μη κουνάς το δαχτυλάκι σου,πολλά φιλιά !( Και για μένα το εύχομαι)

      Delete
  12. τι όμορφη ανάρτηση!!τι όμορφα τα λόγια σου!!φαινεται η αγαπη και η ευαισθησία σου στο κάθε τι από όλα αυτά..τι όμορφες οι φωτος με τη θαλασσα και τα κρυσταλλινα νερά...τα παλιά σπίτια έχουν κάτι ρομαντικό :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δελφινάκι μου σε ευχαριστώ μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη θάλασσα εσύ με τα δελφίνια εγώ με τα νερά, είμαστε όλες νομίζω ρομαντικές, ποιός δεν αγαπάει αυτά τα παλιά σπίτια, εχουν κάτι γαλήνιο,ειναι στα μέτρα του ανθρώπου και χτισμένα με φυσικά υλικά, με πέτρα, γι αυτό τα αγαπώ, φιλούθκια πολλά!

      Delete
  13. Οι φωτογραφίες σου Μαιρούλα μου,είναι καταπληκτικές καί πολύ ξεσηκωτικές!!
    Απόλαυσα τά καταγάλανα νερά καί τά υπέροχα τοπία!!!Τυχερούλα!!Πανέμορφο τό μέρος πού μένης!!Καλά μπάνια!!Καλό καλοκαιράκι!!!!
    (Τώρα γύρισα καί εγώ από τό μπάνιο μου!!!!)Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  14. Dimi μου να είσαι καλά αλλά μόνο για λίγες μέρες πηγαίνω, απλά έχουμε κολλήσει σε αυτό το μέρος εδώ και χρόνια χωρίς να έχουμε σπίτι δικό μας εκεί, απλά δεν ευχαριστιόμαστε θάλασσα αλλού κι ενώ τα καταλύματα δεν είναι ιδανικά συμβιβαζόμαστε γι αυτά τα καταγάλανα νερά αλλά κι εσύ με τέτοια θάλασσα τόσο κοντά στο σπίτι σου , είαι μια χαρά, φιλάκια και καλά μπάνια !

    ReplyDelete
  15. Τέλειες οι φωτογραφίες σου από τα κρυστάλλινα νερά της Χαλκιδικής! Καλά μπάνια και φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ, δεν είμαι και εξπέρ στις φωτογραφίες αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ τώρα με το μπλογκ και όπου πάω νάσου και η μηχανή μαζί μου, φιλιά πολλά κορδονέτο μου!

      Delete
  16. Με λαχτάρησαν τα κατακάθαρα νερά...... Πραγματικά, βουτάς και χάνεσαι απ' όλα και όλους!!!!
    Πανέμορφη η Χαλκιδική........ Καλά να περνάτε!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλία μου ευχαριστώ, δυό μερούλες ήταν όλο κι όλο αλλά ωραίες, καλό καλοκαίρι σου εύχομαι και σένα να περάσεις όπως ονειρεύεσαι, φιλια΄!

      Delete
  17. Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!Θέλω να πάω Χαλκιδική!
    ΦΕΤΟΣ! ΦΕΤΟΣ! ΦΕΤΟΣ!
    Αν το πω πολλές φορές θα γίνει;
    Μπαααα:(

    Είστε πολύ τυχεροί εκεί επάνω!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαργαρίτα μου , τόσες φορές που το είπες εεεε.... αν δεν σε ακούσει ο Θεός τί να πώ, εγώ νομίζω ότι θα πάς και μάλιστα φέτος , φέτος , φέτος, φιλάκια πολλά, καλές βουτιές!!!

      Delete
  18. Καλησπέρα, Μαίρη μου! Τι ωραίες οι φωτογραφίες σου, με ταξίδεψαν...
    Πέρασε αν θέλεις από εμένα, σε περιμένει ένα βραβείο.
    Να περνάς όμορφα και καλές βουτιές!!
    Φιλάκια πολλά σου στέλνω!

    ReplyDelete
  19. Ελλη καλησπέρα μόλις μπήκα και είδα το βραβείο που μου δίνεις χάρηκα πάρα πολύ, είναι τόσο όμορφη αίσθηση κυρίως οτι σε θυμούνται οι φίλες, σε ευχαριστώ πολύ, ετοιμάζομαι για να το δείξω όλο χαρά, φιλιά πολλα!!!

    ReplyDelete
  20. Καλησπέρα Μαίρη! Τι ομορφες φωτογραφιες! Σε ευχαριστουμε για το σχολιο στο blog μας! Χαιρόμαστε που σε βρηκαμε! Οσο για το πλεκτο σορτσάκι που σκεφτηκες, κατι σε δαντελα θα ηταν τελειο, είναι παρα πολυ στη μοδα φετος!! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπράβο κορίτσια , να μας ανανεώνετε και να μας δίνετε δροσερές εικόνες και να δείχνετε όμορφες ιδέες styling, φιλάκια!

      Delete
  21. Καλημέρα αγαπητή Μαίρη και καλώς σε βρήκα! Είναι αλήθεια χρειαζόμαστε καλοκαιρινά μπανάκια για να ξεχνούμε έστω για λίγο τις ανυσιχίες μας. . αλλά και για να μαυρίσουμε χεχεχε Πολύ όμορφες όλες οι φωτογραφίες, δεν έχω πάει ποτέ Χαλκιδική αλλά θα ήθελα πάρα πολύ! Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σου στο σπιτάκι μου, θα τα λέμε συχνά τώρα! Καλή συνέχεια και καλά μπάνια! Πολλά φιλούθκια ;) xxxxxxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα σου Βασιλική, να κάνεις πολλά μπάνια εισαι και μωρό ακόμη τα χρειάζεσαι και να ερθεις Χαλκιδική είναι πανέμορφα, φιλούθκια πολλά!!!

      Delete
  22. ομορφο το πορτο κουφο, ειμαι λακωνισσα και δεν τα γνωριζω τα βορεια μερη-θελω ομως πολυ να παω!
    καλα να περασεις και να ξεκουρασεις τον αυχενα σου!καλο καλοκαιρι!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ και σείς έχετε πολύ ωραία μέρη εκεί και δεν εχω έρθει, αλλά ονειρεύομαι ένα ταξιδι στη Πελοπόνησο, άστα ο αυχένας δύσκολο πράγμα, καλά μπάνια!!

      Delete
  23. Και το blogging σε ξελογιάζει αλλά υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί στα κρυσταλλένια νερά της όμορφης γαλάζιας θάλασσας μας και η Χαλκιδική έχει εξαιρετικές ακτές με πεντακάθαρα νερά!!!!Δροσερές βουτιέςκαι απολαύσεις!!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Εφη, το πιο καλό ισως είναι στη παραλία με το λάπτοπ? Μπά όχι είμαι παραδοσιακή, μόνο θάλασσα και λίγο αποτοξινωση απο το μπλογκιν, χαιρομαι που σε γνωρίζω, καλές διακοπές αφού διάβασα οτι φεύγεις, θα τα λέμε, φιλιά!

      Delete
  24. Μην μας διαφημίζεις! Θα έρθουν κ άλλοι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστα και μενα δεν μου αρεσει η πολυκοσμια, χαρηκα πολυ που βρεθηκαμε, πηγαινεις κι εσυ Πορτο Κουφό? Καλο καλοκαιρι με δροσερες βουτιές, φιλιά πολλα!

      Delete
    2. Κ εγώ κ ο αντρούλης μου καταγόμαστε από Χαλκιδική, αν κ μένουμε Θεσσαλονίκη, οπότε πάμε σχεδόν παντού (εκτός από το πρώτο πόδι, εκείνο έχει πολύ κόσμο για εμάς!)

      Delete
    3. Αααα τι καλά , η Χαλκιδική για μας τους Θεσσαλονικιούς είναι σαν δικό μας μέρος πιστεύω και αγαπάμε αυτη του δευτερου ποδιού που είναι πιο αγνή, εμεις Τορώνη πάντα, η θάλασσα είναι βαθιά , καθαρή και παχιά οπως λεει και η αδελφή μου, καλά να περνατε οπου κι αν απάτε, φιλιά πολλα!

      Delete

I will be very glad to read your comment!