Monday, May 13

Κουλούρι, καφές και πλέξιμο στη παραλία



Είναι βράδυ κι έξω βρέχει καταρρακτωδώς, και έχω ξαναπάρει δίπλα μου την κουβερτούλα μου, αυτή του καναπέ-εντάξει για να μη πώ ψέματα δεν την είχα σηκώσει ποτέ- μέχρι να καλοκαιριάσει κανονικά έχω καιρό-και έχω κουρνιάσει στη γωνιά μου και γράφω για το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα σε κοντινή παραλία της Χαλκιδικής, χθές . Μα χθές μόλις? Μου φαίνεται απίστευτο , καλά λένε κάνε ότι μπορείς όταν σου δοθεί ευκαιρία, μην το αφήνεις για αύριο , αύριο ας πούμε ... το πιο απλό, βρέχει και σου χαλάει το πρόγραμμα. Η άμμος ήταν βρεγμένη και κρύα και η θάλασσα μου φάνηκε παγάκι όταν βούτηξα τα πόδια μου αλλά πήγα για να κάνω μπάνιο και δεν θα τόχανα και σιγά σιγά καθώς ο ήλιος με ζέστανε για τα καλά ....βούτηξα! Νομίζω ότι είναι απο τις ωραιότερες αισθήσεις να αιωρείσαι μέσα στο νερό, ήταν τέλεια και σε λίγο η παραλία γέμισε παιδάκια, μαμάδες, γιαγιάδες, ναι νομίζω ότι αυτές ξέρουν να ζούν, τους άντρες τους είδα διστακτικούς, ελάχιστοι μέσα στο νερό, ίσως το αφήνουν για πιο ζεστές μέρες.Κοιτάζω κι εγώ τις φωτογραφίες μου καθώς τις αναρτώ , ακούω τη βροχή να πέφτει σταθερά και  ελπίζω το πρωί που θα σηκωθώ, ο ήλιος πάλι  να λάμπει!












18 comments:

  1. Ονειρο οι φωτο σου .... θα ήθελα κι εγω να ημουν εκει!
    Ειδικά η πρωτη φωτογραφία με το κουλουρακι, το φραπεδάκι και την θαλασσιτσα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στέλλα η ζωή είναι απλή τελικά και όποτε βρώ ευκαιρία, να τώρα ξεσηκώθηκε η αδελφή μου και έτσι πήγαμε. Καφές χωρίς κουλούρι πειράζει στο στομάχι, να πάς για μπάνιο είναο όνειρο, φιλιά Μαίρη!

      Delete
  2. Ααααααααα!!!!!! Ζηλεύω........!!! Περιμένω πως και πως την πρώτη μου επίσκεψη στην παραλία, παρέα με το πλεκτό μου.
    Καλή αρχή στις βουτιές και καλή συνέχεια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα σου πλεκτοκόριτσο, τί ωραία είναι στη παραλία !Δεν το αλλάζω με τίποτε ειδικά τώρα γιατί το καλοκαίρι ζεσταίνομαι και δεν αντέχω να κάτσω στην άμμο, κάνω μπάνιο πολλή ώρα και μετά φεύγω αλλά τώρα μπορείς να κάτσεις όσο θέλεις χωρίς να καίγεσαι, πολύ ωραίο το blog σου, φιλιά πολλά Μαίρη.

      Delete
  3. Εγω συνήθως στην παραλία δεν παίρνω το πλεκτό μου. Προτιμώ καμια παγωμένη μπύρα (αστείο ήταν).
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά Στέλιο μην νομίζεις ότι κι εγώ πλέκω συνέχεια αλλά όταν μένεις πολλή ώρα στη παραλία όπως άλλοι διαβάζουν έτσι κι εγώ έχω το πλεκτό μαζί μου , άλλωστε μπορείς να μι΄'ας και να πλέκεις

      Delete
  4. Καλημέρα Μαιρούλα!!Τί τό καλύτερο?Καφές,πλεκτό καί κουλούρι!!!Εκανα μερικά μπάνια,είναι λίγο κρύο η θάλασσα ακόμα,αλλά προχωράμε ακάθεκτες!!Οι φωτογραφίες σου,ΣΟΥΠΕΡ!!Καλά μπάνια!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Dimi , οι φωτογραφίες μου δεν φτάνουν τις δικές σου , εσύ είσαι αστέρι στη φωτογραφική, όντως είναι κρύα η θάλασσα αλλά αισθάνεσαι τόσο αναζωογονημένη όταν βγαίνεις που αξίζει, καλά μπάνια φιλιά Μαίρη!

      Delete
  5. Καταπληκτικές φωτογραφίες! Μου αρέσει πολύ η θάλασσα. Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστώ Κορδονέτο μου, σας ξεσήκωσα λιγάκι? Μα να έχουμε τόσο ωραίες θαλασσες και να μη πηγαίνουμε, αμαρτία δεν είναι?Φιλιά Μαίρη

    ReplyDelete
  7. Μπράβο που τόλμησες να μπεις! Επιχείρησα κι εγώ, αλλά τελευταία στιγμή έκανα πίσω... μου φάνηκε πολύ κρύα!! Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοίτα μπήκα πολύ σιγά, ξέρω ότι αν μπείς μετά δεν κρυώνεις , μόνο απολαμβάνεις αλλά θέλει απόφαση γιατί αν βρέξεις τα πόδια σου μόνο θα πείς α...παπα... παγάκι είναι και θα τη κάνεις, τη λατρεύω τη θάλασσα και μου λείπει πάντα , θα ήθελα όπωε λέγανε παλιά να παραθερίζω όλο το καλοκαίρι αλλά ποτέ δεν το έκανα , πού ξέρεις ίσως αργότερα, βούτα την άλλη φορά που θα πάς, καλημέρα σου και φιλιά Μαίρη

      Delete
  8. Πλέξιμο στην παραλία...τέλεια!Η τοποθεσία με θύμισε το μέρος που μένω(Ν.Καλλικράτεια).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα εκει είμαι Καλλικράτεια και να φανταστείς ότι μόλις πέρσι την ανακάλυψα, πάντα πηγαίνουμε πιο μακρια για διακοπές αλλά πέρσι με πήγε μια παρέα εκεί για ημερήσιο μπάνιο και απο τότε επειδή είναι τόσο κοντά και καθαρή θάλασσα πηγαίνουμε συχνά, είσαι πολύ τυχερή που μένεις εκεί,πολλά φιλιά Μαίρη

      Delete
  9. Καλημέρα!! Τι τυχερή που είσαι, έχεις κοντά σου την Χαλκιδική!!
    Μπράβο που τόλμησες, η ζωή πάντα ευνοεί τους τολμηρούς!! ;)
    Μ'άρεσε πολύ η περιγραφή για την αίσθηση που είχες εκείνη την ώρα!
    Καλή συνέχεια φιλιά!!

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα σου, η Χαλκιδική είναι πανέμορφη αλλά τα νησιά είναι όλα μακριά μας , ζηλεύω πολύ που μπορεί να πάει κάποιος Πειραιά και να φύγει για τόσα πολλά μέρη, να είσαι καλά φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  11. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..................τελειααααααααααααααα

    ReplyDelete
  12. Τέλεια η θάλασσα τέλεια, άντε βούτα!Είναι απο τα λίγα που με ψυχο-σωματοθεραπεύουν, φιλιά Μαίρη!

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!