Υλικά για τη σπιτική λεμονάδα
- 2 ποτήρια φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού
- 400 γρ ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν, βάζουμε και 1 μικρή φλούδα απο λεμόνι να αρωματιστεί το σιρόπι. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, είναι αρκετά για να δέσει το σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι αυτό στην άκρη να κρυώσει . Οταν έχει κρυώσει, τότε στίβουμε τα λεμόνια, σουρώνουμε το χυμό και τον ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και η λεμονάδα είναι έτοιμη.
Διατηρούμε αυτο το σιρόπι λεμονιού σε γυάλινα μπουκάλια ή βάζα στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.
No comments:
Post a Comment
I will be very glad to read your comment!