Υφασμάτινα λουλούδια


Κόψτε απο ότι ύφασμα θέλετε, ένα ορθογώνιο κομμάτι περίπου 20χ5 πόντους, αν και οι διαστάσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, προσαρμόστε τες αφού κάνετε 1-2 λουλούδια όπως θέλετε. Διπλώστε στα δύο το φάρδος και έτσι το λουλούδι θα έχει καλή όψη απο παντού, σιδερώστε απο πριν το ύφασμα αλλά αποφύγετε να σιδερώσετε τη τσάκιση για να γίνει αφράτο το λουλούδι αλλά θα σας είναι πιο εύκολο αν σιδερώσετε τα πλαινά τσακίσματα που τα γυρίζουμε για να είναι καθαρές και οι άκρες. Διπλώστε λοιπόν το ορθογώνιο και με μια βελόνα τρυπώστε με αραιές βελονιές το κάτω μέρος σε απόσταση 0,5 πόντου απο την άκρη, τραβήξτε τη κλωστή σας και θα δείτε ότι θα δημιουργηθεί σούρα στην άκρη, κάντε μια μέτρι σούρα και ασφαλίστε με τη κλωστή και κλείστε τη σούρα, μην κόψετε τη κλωστή.  


  
Αφήστε τη βελόνα να κρέμεται και διπλώστε το σουρωμένο ύφασμα, πολύ σφιχτά στην αρχ'η να δημιουργηθεί μπουμπούκι, διπλώστε όλο, κρατήστε το με το χέρι και ελέγξτε το σχήμα του, άν είναι εντάξει πάρτε τη βελόνα και ράψτε τη βάση διαπερνώντας με βελονιές όλο το πάχος για να μην ξετυλιχτεί το λουλούδι.
 Ειναι έτοιμο, αν δεν το θέλετε όρθιο σαν μπουμπούκι τριαντάφυλλου, τότε ανοίξτε τα πέταλα με τα δάχτυλά σας πατώντας τα πάνω στη βάση και περάστε μερικές βελονιές απο πάνω προς τα κάτω και το λουλούδι θα γίνει πιο ανοιχτό, δείτε τη φωτογραφία όπου το πατώ να ανοίξει. Ειναι πολύ εύκολο να γίνουν αυτά τα λουλούδια, φτιάξτε όταν έχετε χρόνο μπόλικα και κρατήστε τα σε ένα συρτάρι, θα βρούν την ώρα τους να αξιοποιηθούν. Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible