Sunday, March 23

Σταράκια για τα μικρά αστέρια!





Γεια σας και καλή Ανοιξη!!  Μπήκε μεγαλοπρεπώς θα έλεγα αυτή η Ανοιξη και μας αποζημιώνει με τις όμορφες ζεστές μέρες για όλα τα κρύα του χειμώνα. Μόνο που το σπίτι μέσα τώρα φαίνεται πιο κρύο απο έξω και έτσι σήμερα αποφάσισα και ήπιαμε τον καφέ μας έξω στον ήλιο...κουβαλήσαμε όλα τα του πρωινού σε ένα μικρό τραπέζι που είχε το Μωριά και τη Ρούμελη πάνω του απο σκόνη αλλά με ένα γρήγορο καθάρισμα όλα τακτοποιήθηκαν  σε μια γωνιά ηλιόλουστη και  χαρήκαμε το Κυριακάτικο πρωινό μετά την εκκλησία .







 Τα σταράκια αυτά είναι σχετικά εύκολα απλά πλέκονται σε διάφορα στάδια και θέλουν μια κάποια προσοχή αλλά μην απογοητευτείτε ...βήμα βήμα θα τα πλέξετε.
Και αν τα κοιτάτε και αναρωτιέστε ναι είναι 2 διαφορετικά ...έπλεξα δύο σχέδια για να δώ ποιό μου αρέσει , το ένα είναι πιο μποτάκι και το άλλο πιο χαμηλό και αυτό προτίμησα μιάς και είναι καλοκαιρινό.










Τρία βασικά χρώματα μας χρειάζονται και νήμα εγώ πήρα βαμβακερό 50% και ακρυλικό 50% και με βελονάκι νούμερο 3,5 η 4 βγαίνει αυτο το νουμεράκι για 6 μηνών περίπου.
 Αρχίζουμε απο τον πάτο ...



Μετά σηκώνουμε το πλαινό μέρος.




 Πλέκουμε το μπροστινό μέρος.... το λευκό καμπυλωτό 










Μετά τη γλώσσα με κόκκινο και τα πλαινά με κόκκινο πάλι!








 Το σχέδιο θα το γράψω κάποια στιγμή και θα το προσθέσω εδώ αλλά προς το παρόν επειδή τρέχω και δεν φτάνω δείτε το βιντεάκι μου και πιστευώ θα το πλέξετε έτσι ...








Εύχομαι να έχουμε καλή διάθεση ...γιατί είναι απαραίτητο και καλό για μας τους ίδιους πρώτα και για να στηρίξουμε τους γύρω μας , παιδιά....άντρες ...μαμάδες ...μπαμπάδες....!!

Βγείτε έξω ..όχι μακριά απο το σπίτι σας και κάντε πράγματα που δεν χρειάζονται καθόλου χρήματα όπως βόλτα με τα πόδια...ναι ναι αντέχετε...αφήστε για λίγο τις δουλειές , ποτέ δεν τελειώνουν , το ζώ κι εγω.......το σπίτι είναι Λερναία Υδρα , το ένα χέρι κόβεις το άλλο ξεπροβάλλει . Λές τέλειωσα τη κουζίνα και πάς προς το μπάνιο και σε περιμένει η μπουγάδα να την απλώσεις...πάς να απλώσεις και πρέπει να μαζέψεις τα προηγούμενα  , πάς στη σιδερώστρα να τα αφήσεις τα φρεσκοπλυμμένα και τρομάζεις ! πότε μαζεύτηκαν αυτά εδώ?....δεν συνεχίζω γιατι δεν έχει τέλος αυτό οπότε αν δεν πείς βγαίνω τώρα!! τα παρατάω όλα!!!  δεν γίνεται , χάνεις και τον ήλιο που λάμπει!!

Καλή εβδομάδα και καλά μπακαλιαρομαγειρέματα!!

Sunday, March 9

Η γαλάζια συλλογή μου !



 

Γειά σας .... εδώ είμαι πάλι με νέες εμπνεύσεις ...θαλασσινές!
Αυτό το καιρό τρέχω και δεν φτάνω γιατί θέλω να ετοιμάσω όμορφα πράγματα για τη mamart την έκθεση χειροποίητων όπου θα συμμετέχω και   θέλω και να τα φωτογραφίζω στάδιο στάδιο για να τα δείξω και εδώ σε σάς και .....πλέκω το απόγευμα ...ράβω τα πρωινά...φωτογραφίζω τα μεσημέρια μόλις ξεμυτίσει λίγο ο ήλιος που αυτό το καιρό δεν μας επισκέπτεται συχνά...

Στα ενδιάμεσα μουρμουρίζοντας   γκρ ....ουφ.....  μαγειρεύω , σκέτη αγγαρεία για μένα αυτό το διάστημα που αν με αφήσεις δεν θα φύγω απο το μικρό μου ραφείο με το ραδιόφωνό μου να παίζει και την ζηλευτή μου απομόνωση!


Σάκκοι αποθήκευσης ή αλλιώς πουγκιά σε όλα τα σιελ υφάσματα που είχα!



Μαξιλαράκι ριγέ και ένα αστέρι πουά να κρέμεται στο τοίχο!




Καρδούλες μικρές σε μπεζ και λευκό και θαλασσί!






Καλάθια μικρά και μεγάλα που τα λατρεύω και αγοράζω και για μένα χωρίς να ξέρω τί θα τα κάνω αλλά όλο και κάτι βρίσκεται να τα γεμίσει!







Η γαλάζια μου συλλογή με ταξιδεύει ....έχετε ξανακούσει ταξίδι με ραπτομηχανή? μήπως πρέπει να τα κοιτάξω αυτό?  Μάλλον όχι γιατί ίσως με γλιτώνει απο πολλά!

Και αυτά όλα θα τα δείξω αργότερα αναλυτικά ένα ένα ....ξέρετε  να φτουρήσουν και οι αναρτήσεις . 

Φιλιά σε όλους σας, με το καλό να έρθει η Ανοιξη , για μένα,  μόλις αρχίζουν οι χαιρετισμοί -     την Παρασκευή που μας πέρασε ήταν οι πρώτοι χαιρετισμοί  -  μυρίζει αναγέννηση της φύσης και   είναι μια πολύ γλυκιά  περίοδος με κατάνυξη !

Sunday, March 2

Πετάμε για Ναύπακτο!!




Μπήκε ο Μάρτης και μύρισε Ανοιξη....κι ας βρέχει με το τουλούμι εδώ στη Θεσσαλονίκη !
Τα πουλάκια τιτιβίζουν μες στη συννεφιά και αυτό τα λέει όλα !






Και  οι  πεταλούδες μου είναι έτοιμες να ταξιδέψουν για Ναύπακτο εκεί που θα γίνει το μπαζάρ για το σύλλογο της Φλόγας, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή και να στείλετε κάποια πράγματα που φτιάξατε και θα πουληθουν αφιλοκερδώς γι αυτό το σκοπό ....για τα παιδιά...δείτε την ανάρτηση στη Δράση των Ελληνίδων bloggers   http://drasigreekblogger.blogspot.gr/2014/01/2014.html







Απο πού πάμε για Ναύπακτο ? 

Μη μου στενοχωριέστε ...απο δώ ίσια κάτω ...ντουγρού!!!   περνάτε την Κατερίνη , στα δεξιά σας να έχετε τον Ολυμπο, τα Τέμπη , φτάσατε  Λάρισα,  προσοχή !! να πετάτε ψηλά μη και σας σταματήσουν στα διόδια και ξέρετε πόσο έχουν ακριβύνει?

Περνάτε το Βόλο στα αριστερά σας κι απο μακριά ...και τραβάτε για Λαμία  ..λίγο πριν  το άγαλμα του Λεωνίδα... έχετε το νού σας θα στρίψετε δεξιά , θα ανεβείτε στριφογυριστό δρόμο μέσα απο το βουνό ναι εκεί κοντά  στο Μπράλο που όταν ανέβαινε το τραίνο καρδιοχτυπούσαμε παλιά για το πώς θα τον περάσει .....και θα κατεβείτε σιγά σιγά , θα βρεθείτε λίγο παραέξω απο τους Δελφούς, ...το δρόμο σας εσείς , προς τα δεξιά τώρα ...προς τη νέα γέφυρα του Ρίου Αντιρίου...λίγο πρίν .....σε ένα πανέμορφο κόλπο θα  τη δείτε ...   ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ...φτάσατε , εκεί προσγειωθείτε και κατευθείαν στο μπαζάρ ...πουθενά αλλού!!

Αχ και να ερχόμουν κι εγώ μαζί σας!!



Καλό μήνα σε όλους μας!!