Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Σπιτική Λεμονάδα

Υλικά για τη σπιτική λεμονάδα
  •  2  ποτήρια φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού 
  • 400 γρ ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι νερό



Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν, βάζουμε και 1 μικρή φλούδα απο λεμόνι να αρωματιστεί το σιρόπι. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, είναι αρκετά για να δέσει το σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι αυτό στην άκρη να κρυώσει . Οταν έχει κρυώσει, τότε στίβουμε τα λεμόνια, σουρώνουμε το χυμό  και τον ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και η λεμονάδα είναι έτοιμη.
Διατηρούμε αυτο το σιρόπι λεμονιού σε γυάλινα μπουκάλια ή βάζα στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.


Σερβίρουμε τη λεμονάδα βάζοντας σε ένα ποτήρι 2-3 δάχτυλα σιρόπι  και  γεμίζουμε νερό ως επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας