Φουλάρια για τις πρώτες δροσιές !Καλημέρα σας , καλό μας μήνα !

Σήμερα σας δείχνω τα φουλάρια μου που έραψα με υφάσματα που έχω κρατήσει απο τη παλιά μου δουλειά γιατί είμαι πολύ δεμένη με το ύφασμα και το αγαπώ .

Εχω μπόλικα κομμένα έτοιμα για ράψιμο μέσα στο καλάθι μου  και θα συνδυάσω διάφορα βαμβακερά νήματα για μπορντούρες !


Εκοψα διπλό το ύφασμα για να είναι καθαρό γύρω γύρω και να μην φαίνονται ραφές, είναι απαλές βισκόζες και το λευκό και το εμπριμέ , μετά έκανα με χοντρή βελόνα όπου πέρασα το νήμα με το οποίο θα έπλεκα κατόπιν και αφού σημάδεψα με μολύβι ,  βελονιά κουβέρτας γύρω γύρω.

Μετά έπλεξα με το ίδιο νήμα , με το βελονάκι μια σειρά άρριχτα γαιτανάκια γύρω γύρω μπαίνοντας στο κενό που αφήνει η βελονιά κουβερτας  ( Blanket stitch ) και τέλος έπλεξα πικό  το οποίο είναι μια όμορφη μπορντούρα με μυτούλες ( πικό =* Δύο  άρριχτα  γαιτανάκια σε καθένα απο τα γαιτανάκια της κάτω σειράς , μετά πλέκεις 3 αλυσίδες στον αέρα, πλέκεις ένα άρριχτο γαιτανάκι στην πρώτη αλυσίδα ( απο τις 3 που μόλις έπλεξες), αφήνεις ένα γαιτανάκι της κάτω σειράς άπλεκτο *, και μετά συνεχίζεις το ίδιο απο * σε * και αυτό είναι όλο , ελπίζω να σας αρέσουν !

Καλό γλυκό Σεπτέμβρη !

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible