Στολισμός με πράσινα μήλα για δεξίωση γάμου ή και για βάπτιση


Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας πλησιάζει. Να μια απο τις ιδέες που μπορεί να σας αρέσει!

Τα πράσινα μήλα συνδυάζουν την απλότητα της ελληνικής φύσης με την πολυτέλεια, τη glamorous διάθεση εκείνης της στιγμής. Γι αυτή την ιδέα έστησα και φωτογράφησα στη βεράντα μου το τραπεζι υποδοχής που μπορεί να στηθεί έξω απο την εκκλησία ή στο χώρο της δεξίωσης. Αγόρασα δύο μεγάλα τσουβάλια, ναι αυτά τα παλιά τσουβάλια τα σχοινένια, που βρήκα εκεί που πουλάνε ξηρούς καρπούς ή καφέδες, τα αγόρασα γύρω στα 5 ευρώ το ένα. Επειδή ήταν τεράστια τα έκοψα και δημιούργησα τρία μικρά τσουβαλάκια 25 επι 35 πόντους το καθένα τα οποία έραψα γύρω γύρω στο χέρι με χοντρούλα κλωστή σαν μαλλάκι (τη βρίσκετε στα μαγαζιά με είδη ραπτικής  σε πολλά χρώματα). Αυτά τα έβαλα πάνω στο τραπέζι αφου τα γέμισα με ρύζι. Μην ανησυχείτε για τις βελονιές σας, ας είναι άτσαλες δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Πάρτε και ενα μικρό φτιαράκι ασημί (σαν αυτά που έχουν στους ξηρούς καρπούς  τα μαγαζιά, τα πουλανε   σε καταστήματα για επαγγελματίες) και ακουμπήστε το μέσα στο τσουβαλάκι. Δίπλα στα τσουβαλάκια σε ένα καλαθάκι ή σε ένα κουβαδάκι βάλτε χωνάκια φτιαγμένα απο μπεζ χαρτί σαν λαδόκολα με ένα λαχανί φιογκάκι απο οργαντινένια κορδέλα, γεμίστε τα με ρύζι και μοιράστε τα στους καλεσμένους καθώς θα περνάνε και θα σταματάνε να γράψουν κάτι όμορφο στο βιβλίο ευχών που θα είναι επίσης πάνω στο τραπέζι.
 


Το τραπέζι της φωτογραφίας είναι στρωμένο με ένα εκρου τραπεζομάντηλο που σίγουρα θα έχετε απο παλιά(ψάξτε τα συρτάρια της μαμάς). Απο πάνω ρίχνουμε ένα ύφασμα γάζα σε  σοκολά χρώμα, με ένα χοντροφτιαγμένο κόμπο να πέφτει απαλά μπροστά. Η όλη ιδέα βασίζεται στη διχρωμία λαχανί - μπεζ σοκολά, παίξτε με αυτά τα δύο χρώματα. Κάτω απο το τραπέζι βάζουμε 2-3 μεγαλύτερα τσουβαλάκια  γύρω στους 50 επι 70 πόντους  γεμάτα με πράσινα μήλα να μοιάζουν με τα σακιά των παλιών μπακάλικων και καθώς γυρνάμε να διπλώσει η πάνω μεριά τους δένουμε γύρω τους μια λαχανί κορδέλα.  Δίπλα τους ρίχνουμε 2-3 λαχανί μαξιλαράκια  που τα έχουμε φτιάξει τυλίγοντας παλιά μας μαξιλάρια με λαχανί γάζα.  Πάνω στο τραπέζι έχω βάλει μια τριώροφη τουρτιέρα, είναι ωραία γιατί δίνει ύψος στο στολισμό, τη γέμισα με μήλα, ξηρούς καρπούς και κουφέτα. Επίσης εύκολα θα βρείτε λαχανί πετρούλες να σκορπίσετε πάνω στο τραπέζι. Γυάλες μεγάλες με κεριά αναμένα μέσα δίνουν ατμοσφαιρικό φως, δεν είναι ακριβές γύρω στα 20 με 30 ευρώ. Ωραία ιδέα είναι να βάλετε ασπρα φωτάκια πάνω στο τραπέζι να πέφτουν απαλά εμπρός (σαν αυτά των Χριστουγέννων αλλά λευκά)  θα δώσουν λάμψη και πολυτέλεια στο σκηνικό σας.
   

Οι λαμπάδες μπορούν να είναι απο λευκό κερί , ζητήστε απο τον  ανθοδέτη σας  να χρησιμοποιήσει πράσινα μήλα. Αυτές της φωτογραφίας είναι γυάλινες σαν σωλήνες , τις έχω γεμίσει με τούλι και πράσινα μήλα, στο επάνω μέρος ένα στεφάνι με μικρά άσπρα τριαντάφυλλα και baby breath είναι τέλειο. Ο στολισμός της εκκλησίας  μπορεί να είναι ανθοδέσμες με ασπρα τριαντάφυλλα και πράσινα μήλα αλλα να είναι τυλιγμένες με μπεζ χαρτί στο χρωμα της λαδόκολας, αυτό θα δώσει τη πρωτοτυπία και δεμένες με λαχανί κορδέλες. Με ίδιο τρόπο μπορείτε να στολίσετε το τραπέζι με τη τούρτα που θα σας περιμένει στο χώρο της δεξίωσης για το πρώτο κοινό γλυκό καθήκον στη ζωή  του νέου ζευγαριού. Η ώρα η καλή!!!!
Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible