Ενα δώρο για το λαιμό μας !!


Απο καιρό ήθελα να πλέξω ένα κασκόλ ή ένα παχύ , πλούσιο γιακά για να ζεσταίνει το λαιμό , βρήκα αυτό το σχέδιο όπου πλέκεις με δύο νήματα μαζί , είτε δύο διαφορετικά χρώματα όπως το έπλεξα εγώ, είτε δύο νήματα απο δύο ίδιες κούκλες μαλλί που και αυτό δείχνει πολύ όμορφο γιατι βγαίνει πολύ αφράτο !!
Μωβ και λαδολαχανί είναι αγαπημένες μου αποχρώσεις !!
Ευτυχώς βρήκα μοντέλο για να το δείξω σωστά!


Πλέκεται με βελόνες και χοντρό νήμα , παίρνουμε δύο νήματα μαζί και   περνάμε θηλειές όσες θέλουμε αλλά μονό αριθμό πόντων , εγώ  έβαλα 17 πόντους


Παίρνουμε άπλεκτο το πρώτο πόντο ... με φορά - σαν να τον πλέκουμε καλό, πλέκουμε τον δεύτερο καλό, τον επόμενο ανάποδο και εναλλάσουμε καλό , ανάποδο ώς το τέλος,  θα πρέπει να τελειώσουμε με ανάποδο, αυτό κάνουμε σε όλες τις σειρές μας, πλέξτε όσο μακρύ το θέλετε ή κασκόλ ή σαν γιακά κοντύτερο. ( Σε κάθε σειρά θα προσέχουμε , τον καλό πόντο που βλέπουμε μπροστά μας τον πλέκουμε ανάποδο  και τον ανάποδο τον πλέκουμε καλό, ελπίζω να το λέω κατανοητά!

Δείτε το και σε μονόχρωμη έκδοση με δύο νήματα μαζί σε γκρί !!


Και το βιντεάκι μου !!

Θα ήθελα να σας πώ για την επίσκεψη που κάναμε στο παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.


 Πολλές φορές κλεινόμαστε στο σπιτικό μας και στα δικά μας θέματα που μας απορροφούν κυριολεκτικά....και είναι να μη μας απορροφούν τέτοια προβλήματα, τέτοιες εποχές?

Ομως στην άκρη του μυαλού μας πρέπει να υπάρχει χώρος και για τα προβλήματα των άλλων, στη ψυχή μας σίγουρα υπάρχει  η συμπόνια , η διάθεση να βοηθήσουμε .....


Αυτή τη διάθεση της  Μαίρης του Ginger in crafts που στη μνήμη της μητέρας της η οποία βοηθούσε πολύ εκεί στο  παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης έφτιαξε τα κουκλάκια της που τα ονομάζει μασκωτίτσες και ήθελε να τα στείλει στα παιδιά . Μαζί της και όλες οι ελληνίδες μπλόγκερς με ιθύνοντα νού τη Ρένα η οποία ανέλαβε και διέδωσε το γεγονός  και συγκέντρωσε όλα τα πράγματα που έφτιαξαν με αγάπη όλες ....δώρα χειροποίητα φτιαγμένα απο την καθεμία με αγάπη!


Η ανάρτηση στη Δράση των ελληνίδων  μπλόγκερς  
 http://drasigreekblogger.blogspot.gr/2013/12/blog-post_23.html      τα λέει όλα, αυτό που εγώ θέλω  είναι να σας δώσω μια εικόνα για το χωριό , είναι ένα συγρότημα μέ ένα κεντρικό κτίριο και τα σπίτια γύρω του , αρχτιτεκτονικά πολύ όμορφα, με μονοπάτια απο σπίτι σε σπίτι, με αυλές και κήπους περιποιημένους . Μέσα τα σπίτια μεζονέτες έχουν πολύ όμορφους χώρους , σαλόνι με τζάκι, κουζίνα , δωμάτια βρίσκονται στον επάνω όροφο, όλα καθαρά, ζεστά και μέ μια ζεστή παρουσία της μαμάς του σπιτιού, μιας μαμάς που είναι εκεί κοντά τους συνέχεια, μιά γυναίκα που τους δίνει με την παρουσία της και τη φροντίδα της αγάπη , ζεστασιά, σιγουριά, θαλπωρή, έχω να πώ ένα μεγάλο μπράβο γι αυτές τις γυναίκες έχουν κάνει το δυσκολότερο όλων ....να δώσουν πολύ απο το χρόνο τους γι αυτά τα παιδιά! Υπάρχει και ο θεσμός της θείας , μπορεί μια γυναίκα να γίνει θεία των παιδιών, αυτό σημαίνει πως αναλαμβάνει να πηγαίνει στο σπίτι σε μια ορισμέμη ημερομηνία για κάποιες ώρες για να μπορεί και η μητέρα να λείψει για λίγο.

Είναι ένα πραγματικό και όχι κατ' ευφημισμόν χωριό, με οικογένειες και μακάρι τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν ένα τέτοιο ασφαλές καταφύγιο!Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και θα κάνουμε τσουρέκια , τη βασιλόπιτά μας , να μοσχομυρίσει το σπίτι, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο όπως του πρέπει..


Να είστε καλά !!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible