Wednesday, April 26

Μια πανεύκολη τρίγωνη εσάρπα ....να μας τυλίγει!




Γειά σας ...γειά σας!  Η Ανοιξη φέτος δεν λέει νάρθει , εγώ η κρυουλιάρα τουλάχιστον αυτό 


πιστεύω. Το ΄ποσο κρυώσαμε αυτό το χειμώνα δεν λέγεται κι εγώ κρυώνω ακόμη, ειδικά μέσα στο σπίτι . Έξω είναι καλύτερα , όταν έχει ήλιο αλλά όχι με δόντια όπως τελευταία, ελπίζω να είναι τα τελευταία κρύα και να μας ζεστάνει ο ήλιος και το κορμί και τη ψυχή μας....που είναι κάπως ...η ανηψιά μου λέει, θεία  δεν είναι καλή περίοδος αυτή για τους διδύμους, δίδυμος κι αυτή , κάτι θα ξέρει.







Η Κάρα ...απο το καρά μπογιά που λένε και οι τούρκοι , η μαυρούλα αδέσποτη  κούκλα που αυτουιοθετήθηκε ήρθε στη κάμερα , ακόμη φοβάται , το δρόμο ούτε που θέλει να τον ξαναδεί.







Μια κρύα μέρα στη βεράντα η Χριστίνα η κόρη μου τουρτουρίζοντας ....έγινε το μοντέλο γι αυτή την γκρίζα  μελανζέ εσάρπα !

















Όπως και νάχει με μια κούκλα μαλλί ηρεμώ , όταν μπορώ να πλέξω, για αυτό και ψάχνω κάτι να μου αρέσει να πλέξω αλλά να μην είναι και πολύ δύσκολο, ένα τέτοιο σχέδιο είναι αυτή η εσάρπα .


















Ευκολοδούλευτο το σάλι πιστεύω, μόλις ξεκαθαρίσει λίγο το σχέδιο και πλέξει κανείς 2-3 σειρές μετά είναι ξεκούραστη. Χωρίς μέτρημα , ένα τσεκ κάθε 3 σειρές να είναι ίδια σε αριθμό τα πλαινά πέταλα, εννοώ η συστάδα απο 3 ποδαράκια και η γωνία μας σωστή και χαλαρώνουμε στο καναπέ πλέκοντας.



Σας δείχνω και μια καλοκαιρινή σε νήμα λινό και όμορφο ροζ που φορά η ανηψιά μου Ιωάννα .


















Σχέδιο
Πλέκουμε 9 αλυσίδες και μπαίνουμε στη πρώτη αλυσίδα και κάκουμε βουβό γαιτανακι, ενώνοντας έτσι την αρχλη με το τέλος και κάνουμε ένα κύκλο. 

Σειρά 1η=Πλέκουμε 5 αλυσιδες(=1 ποδ συν 2 αλυσίδες), και 3 ποδαράκια μέσα στον κύκλο, 2 αλυσίδες, 3 ποδαράκια (πάλι μέσα στον κύκλο, πάντα στον αέρα μπαίνοντας), 2 αλυσίδες και 1 ποδ. 

Σειρά 2η=Πλέκουμε 5 αλυσιδες, 3 ποδαράκια μέσα στο πρώτο κενό των 2 αλυσίδων της προηγούμενης σειράς(=πλαινό πέταλο), 2 αλυσίδες, 3 ποδαράκια,  2 αλυσίδες και 3 ποδ. στη γωνία, όλα αυτά στο ίδιο κενό των 2 αλυσίδων της προηγούμενης γωνίας, 2 αλυσ, 3 ποδ στο επόμενο κενό των 2 αλυσίδων, 2 αλυσ, και 1 ποδ στην 3η αλυσίδα απο τις 5 που κάναμε στην αρχή της προηγούμενης σειράς.

Επαναλαμβάνουμε τη σειρά 2 και σε κάθε σειρά αυξάνονται κατά ένα τα πλαινά πέταλα, έτσι μεγαλώνει το τρίγωνο μας και η εσάρπα μας σιγά σιγά . Ο τρόπος να ελέγξετε αν πλέκετε σωστά το σχέδιο, είναι να βλέπετε την κάτω πλευρά να είναι ίσια , η μύτη του τριγώνου είναι μπροστά επάνω, αυτή η κάτω πλευρά λοιπόν τραβάει και λοξίζει αν δεν κάνουμε ίσο αριθμό πλαινών πετάλων, αμέσως φαίνεται το λάθος μας και τότε.........σνιφ.,... σνιφ..... σνιφ......ξηλώνουμε και πλέκουμε ξανά!!




Δείτε εδώ στη κάτω φωτογραφία , η κάτω πλευρά  του τριγώνου , αυτή προσέχουμε να είναι ίσια, ευθεία.





Να περνάτε καλά , να κάνετε καλές σκέψεις και να διώχνετε τις κακές μακριά!!! 

6 comments:

  1. Πολύ όμορφη έγινε η εσάρπα σου,πλέκεται και με κλειστά ματιά που λέει ο λόγος,ιδανικό σχέδιο δίχως μέτρημα! Καλή συνεχεία!!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρια μου Χριστος Ανεστη ,ναι ετσι θες καμμια φορα , με κλειστα ματια! φιλια πολλα!

      Delete
  2. !!!!!!!!!!!!
    Πολύ τις αγαπάω τις εσάρπες

    Καλημέρα Μαίρη μου ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελενη μου να εισαι καλα για το γλυκο σχολιο και Χριστος Ανεστη!

      Delete
  3. Τωρα ποια να πρωτοκαμαρωσουμε την εσαρπα ´η την κορη;;;
    Υπεροχες κ οι δυο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λιτσα μου ...και τις δυο και ησυχαζουμε...χα χα φιλακια!

      Delete

I will be very glad to read your comment!