Saturday, April 15

Πάσχα στην Ελλάδα!





Πριν 2-3 μέρες τριγυρνώντας στο fb και χαζεύοντας αναρτήσεις σε πλεκτοομάδες που είμαι 


μέλος, διάβασα μια ανάρτηση μιας κυρίας που δεν την ξέρω βέβαια και με άγγιξε πολύ. Είπε ότι αγόρασε μπόλικα φτηνά νήματα που βρήκε σε καλή τιμή και θα έπλεκε για να κατανικήσει την κακοκεφιά που είχε αυτές τις μέρες. Αναρωτήθηκα γιατί νάναι έτσι στενοχωρημένη και διάβασα όλο το κείμενό της.

















Είναι μια κυρία Ελληνίδα που μένει στο εξωτερικό και τέτοιες μέρες , θυμάται το Πάσχα που περνούσε μικρή με όλη την οικογένεια μαζί...τη γιαγιά να επιστατεί σε όλα , να μαγειρεύουν πυρετωδώς ...όλα αυτά δηλαδή που εμείς κάνουμε με αγάπη αλλά και γκρίνια καμμιά φορά , όταν η κούραση μας εξοντώνει.











Η διαφορά μας με την γλυκιά αυτή κυρία είναι ότι εμείς ζούμε εδώ....δεν ξεριζωθήκαμε Λέει σε κάποιο σημείο....πουθενά αλλού , το Πάσχα ,δεν έχει αυτό το χρώμα ...ο ουρανός δεν είναι ο ίδιος , ούτε ο αέρας, ούτε το  συναίσθημα, πουθενά σαν την Ελλάδα.











Και με έκανε να ντραπώ,  σαν σκέφτηκα αυτή την άγνωστη γυναίκα για όλες τις φορές που γκρίνιαξα , που θεώρησα δεδομένα ...πράγματα που λείπουν απο άλλους ανθρώπους και που είναι βασικά . Να είσαι στο σπίτι σου, στο μέρος που μεγάλωσες, με δικούς σου ανθρώπους, ναι αυτούς που πολλές φορές μπορεί να αισθάνεσαι ότι τους ...βαρέθηκες  λιγο?    Όχι , είναι βαρύ αλλά να ...τα ίδια και τα ίδια και θές μια αλλαγή βρε αδελφέ, να πάς ένα ταξιδάκι, να ξεφύγεις απο τη κουζίνα , τα μαγειρέματα , τα οικονομικά όμως, δεν επαρκούν πιά για τέτοιες αποδράσεις και .......καΙ.....έρχεται μια γυναίκα που όλα αυτά τα έχει σαν γλυκιά , πολύτιμη ανάμνηση και αυτό που ζούμε όλοι εδώ είναι αυτό που αυτή δεν έχει και αυτό σε κάνει να βλέπεις αυτή την καθημερινότητα ...σαν πολύτιμη!!!






Υπάρχουν πράγματα μου λείπουν σε σχέση με παλιά και άλλωστε μου λείπει και ένα κομμάτι παλιού εαυτού αλλά ταυτόχρονα δεν μου λείπει τίποτε. Ευγνομωνώ το Θεό που βρήκα ασχολίες σαν το πλέξιμο , το ίντερνετ που μπήκε στη ζωή μου και με έκανε να θέλω να φωτογραφίσω και να δείξω όσα φτιάχνω για να τα μοιραστώ με πολλούς ανθρώπους που δημιουργούν , πλέκουν, μαγειρεύουν, κάνουν ντεκουπάζ, κοσμήματα και όλα αυτά με κέφι , το ίντερνετ είναι γεμάτο τέτοιους ανθρώπους και είναι μια μαγική αυλή!







Πλέκω σε ένα πολύ απλό λεπτό βαμβακερό νήμα , ένα shrug  , ένα ορθογώνιο απλό που θα διπλώσει στα δύο και θα ράψω ένα κομμάτι που θα σχηματίσει μανίκια. Η πλέξη είναι απλή , ρομαντική νομίζω , απλά πέταλα με ποδαράκια και όλο σειρές απλές , χωρίς μειώσεις , μέτρημα και σκοτούρα. Όταν το τελειώσω θα σας το δείξω και θα γράψω και το σχέδιο.









Να σας δείξω και τα έργα μου εκτός απο τα πλεκτά, οι σπόροι απο τσίλι πιπερίτσες για το κτήμα φύτρωσαν ...υπέροχα φυτά, τα είχα σαν μωρά για πολύ καιρό, στη ζέστη , σε φωτεινό μέρος, να τα βγάζω λίγο έξω τις καλές μέρες και να τα ξαναβάζω μέσα το βράδυ , μή μου κρυώσουν, ανταμείφτηκα όμως για το κόπο μου.









Τα λαγουδάκια μου ήταν απο τα έύκολα και γρήγορα σχέδια για αυτό το Πάσχα!





Η τυρκουάζ φερ φορζέ καρέκλα είναι του Spectral της ανηψιάς μου , άλλη μαγική αυλή, με υπέροχα λουλούδια, ορτανσίες , βερυκοκιές , βασιλικούς...

Καλό Πάσχα εύχομαι σε όλους μας , με κατάνυξη, αγάπη , ένα Πάσχα πιό ουσιαστικό !

6 comments:

  1. Καλημας φιλη..Οπως τα λες..ΟΛΟΙ πρεπει να σκεφτουμε,οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν εχουμε δεδομενο..Τη στιγμη που η ζωη μας ολη,εξαρταται απο χιλιαδες παραγοντες,οι περισσοτεροι αρνητικοι..Γι αυτο συνεχεια πρεπει να θεωρουμε τον εαυτο μας τυχερο..Που ΔΕΝ ΞΕΡΡΙΖΩΘΗΚΑΜΕ...!!
    Διοτι αυτο ειναι και το βασικο της ζωης...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χριστός Ανέστη!! Πολύ χαίρομαι που βλέπω το όνομά σου και εύχομαι όλα τα καλά στη ζωή,σε αυτή την όμορφη χώρα,όπως το λες ακριβώς, συνέχεια να θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί! Έτσι όλα μπαίνουν στη σωστή κλίμακα και δεν διογκώνονται μικρά προβλήματα.να είσαι καλά!

      Delete
  2. Χριστός Ανέστη, χρονια πολλά με υγεία!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου Αληθως ο Κυριος, να εισαι καλα ευτυχισμενη με όλη την οικογενεια σου!

      Delete
  3. Χρόνια πολλά και καλά! Αν έχουμε την υγειά μας και αγάπη στην καρδιά τα αντιμετωπίζουμε όλα. Ας βλέπουμε την ευχάριστη πλευρά της ζωής κι όλα είναι δυνατά! Με τί ωραίες ασχολίες καταπιάστηκες πάλι! Τα φιντανάκια σου υπέροχα. Κι εγώ με την κηπουρική θ' ασχοληθώ τώρα. Φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευγενια μου σε ευχαριστω και Χριστος Ανεστη, ειδες? ολα με τα χερια γινονται και πλεξιματα και κηπουρικη, δεν ξερω πού να βαλω τη πλατη μου μετα! φιλια πολλα!

      Delete

I will be very glad to read your comment!