Wednesday, February 8

Ο χειμώνας καλά κρατεί!


















Ο χειμώνας ενέσκυψε βαρύς, ο ήλιος μας έγινε ακριβοθώρητος και δεν είμαστε καθόλου συνηθισμένοι οι Ελληνες σε συννεφιά και κρύο συνεχόμενο.


Τα χιόνια έλιωσαν αλλά εκείνες τις ημέρες που χιόνισε , άσπρισαν και ομόρφυναν όλα στον κήπο..
Κλεισμένη μέσα λοιπόν , για διάφορους λόγους, στην ασφάλεια της ζέστης, με όλα μου τα καλάθια γεμάτα μαλλιά, έπλεξα στα όμορφα αλλά λίγο ακριβά νήματα που αγόρασα, πλεξούδες.
Οι πλεξούδες ή κοτσίδες , μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια , τότε έπλεκαν πολύ οι γυναίκες και υπήρχαν σαν μοτίβο σε χειροποίητα πουλόβερ, μια φίλη μου είπε ότι θυμήθηκε τις γκέτες που της είχε πλέξει η γιαγιά της, τί γλυκό συναίσθημα μας δίνει μια θύμηση παιδική!


Πολύ πλέξιμο λοιπόν , ήταν και η κουνιάδα εδώ για τις γιορτές και ήταν σαν να είχαμε διαγωνισμό πλεξίματος, σας δείχνω και τα δικά της κατορθώματα, πλέκει στρωτά , γρήγορα και επιδέξια! Και τί δεν πήρε μαζί της πίσω στην Αθήνα!




Ο ίδιος λαιμός σε λιλά της λεβάντας και υπέροχο πράσινο των φύλλων!




Καθόλου άρωμα αγοράς ....ψώνια , δώρα , στριμωξίδι ...όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και δεν μου λείπουν καθόλου, μου αρέσει να τριγυρνώ στην αγορά , στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά να είναι μια ήσυχη μέρα, είμαι πολύ ευτυχισμένη που αγόρασα μόνο νήματα και δεν βγήκα από το σπίτι. Κλασσικές δουλειές μόνο γιορτινές στην κουζίνα, βασιλόπιτες, μελομακάρονα, ζυμωτό ψωμί , πρόσφορο! Η κουνιάδα έχει ευλογία και ζυμώνει για την ενορία της κάθε βδομάδα, γυρίσαμε και σε βιντεάκι το ζύμωμα του πρόσφορου και θα το ανεβάσω σύντομα.

Στο μεταξύ ένα ακόμη λαιμός σε πολύχρωμο νήμα και ίδιο σχέδιο με τους  μονόχρωμους. Η κόρη μου ...το καλύτερο μοντέλο στο χιονισμένο κήπο!
















Ένα απο τα νήματα που αγάπησα πολύ είναι αυτό το απαλό απο Μερινός της Ουρουγουάης, που το βρήκα ιδανικό για πλεξούδες . Αυτό δεν είναι ίδιο σχέδιο με το κόκκινο, έχει μια κεντρική πλεξούδα πολύ αφράτη, σύντομα θα το κάνω βιντεάκι...μόνο που δεν μου έφτασε μία κούκλα και έμεινε στο καλάθι των μισοπλεγμένων, αχ τι καλάθι κι αυτό!!



















 Τα νήματα είναι βαμένα χειροποίητα και αυτό φαίνεται γιατί δεν είναι εννιαίο το χρώμα, αυτό είναι που τους δίνει και πιό παλιού στυλ όψη.


















Με μεγάλες βελόνες και χοντρά νήματα πλέξτε πλεξούδες, θα χρειαστείτε μια βοηθητική βελόνα μόνο , τα υπόλοιπα στο βιντεάκι μου.



https://www.youtube.com/watch?v=83tbRP0hu5E&t=519s









































Η νέα χρονιά να φέρει μόνο καλά σε όλους μας, να έχουμε υπομονή και να αγαπάμε ότι κάνουμε , αγνοώντας το ακριβές αντίτιμό του...τα χρήματα απαραίτητα βέβαια αλλά ήρθαν τέτοιες μέρες που η δύναμη και η ψυχή  μέσα μας θα φέρουν την καθημερινή ευτυχία.
Να είστε καλά!

16 comments:

  1. Μαίρη μου, πόσο όμορφα μας τα λες!! Κι εγώ ανέβηκα στην Αθήνα για τις γιορτές και το μόνο που έκανα ήταν να χαίρομαι τη ζεστασιά του σπιτιού μας με τους αγαπημένους μας. Και βόλτα στην αγορά για υλικά ραπτικής! Τί ωραία καλούδια που δημιουργήσατε και πάλι. Πραγματικά φαίνονται όλα τόσο αφράτα, τόσο ζεστά! Γεια στα χέρια σας! Φιλάκια και καλή Χρονιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ πλακα εχουμε Ευγενια μου, να βγαινεις στην αγορα τις γιορτες και να ψωνιζεις ραπτικα χε χε χε...ειδες που τελικα μας ευχαριστει πιο πολυ η δημιουργια και χαλαλιζουμε εκει χρηματα, καλη χρονια να εχεις... πολλα φιλια!

      Delete
  2. Υπέροχα σχέδια μας δείχνεις πάλι!
    Με έχεις βοηθήσει αρκετές φορές με τα κατανοητά και ευχάριστα βίντεο που φτιάχνεις και σε ευχαριστώ πολύ...θα κάνω και ανάρτηση μάλλον, να σε ευχαριστήσω κι επίσημα!
    Καλή χρονιά με υγεία και χαρά εύχομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρια μου να εισαι καλα, με τη φωτογραφικη σου μηχανη και τα ωραια κειμενα σου κανεις θαυματα, δεν ηξερα οτι πλεκεις κιολας, χαιρομαι να σε αισθανομαι παρεα μου στα βιντεακια, να εχεις μια ομορφη χρονια με υγεια και ευτυχια πραγματικη κοριτσι μου, φιλακια!

      Delete
  3. Τι όμορφα που είναι όλα και τι ωραία σχέδια και χρώματα !!!!
    Και το μοντέλο πανέμορφο !!!! Τι πιο όμορφο με το χιόνι να είσαι μέσα και να πλέκεις !!! Να είσαι καλά και γεια στα χέρια σου !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρανια ή να πλεκεις ή να κεντας πολυ ομορφα ή να ζωγραφιζεις, οτι ηρεμει τη ψυχη μας και παιρνει το μυαλο μας απο τις σκοτουρες! φιλια πολλα σου στελνω !

      Delete
  4. Πολύ ωραία τα λες Μαίρη μου.
    Αυτά που αξίζουν είναι η ηρεμία και η αγάπη για όλα, για τον συνάνθρωπο, για τα ζώα, για όλα αυτά που έχουμε το χάρισμα να φτιάχνουμε. Είχαμε ξεφύγει αρκετά, αλλά εμείς ξέρουμε από δυσκολίες, τα παιδιά μας όμως;
    Τέλος πάντων, αυτά που αγοράζω κι εγώ είναι υλικά και φροντίζω να αξιοποιώ κι ότι υπάρχει σε παρακαταθήκη σε μπαούλα και ντουλάπες. Κι επειδή ρώτησες πού τα κρύβω, ένα σου λέω, Θα με διώξουν σύντομα από παντού μαζί με τα κουρέλια μου.
    Καλή συνέχεια.
    Φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρενα μου απο ζώα ....έχουμε 2 σκυλιά τώρα στο σπίτι και ειναι τελεια ...αλλα τα περιμενουν όλα απο τον άνθρωπο κι αυτά! Οσο για τα παιδιά μας, καθημερινα προσπαθούμε να ενισχύσουμε, απο τη μια εγω τουλαχιστον ξεφευγω και μαλώνω, ετσι μου λενε και τους ζοριζω , απο την αλλη τους χαιδευω, δυσκολες εποχές , ευχομαι ολα τα παιδια, αυτα που εφυγαν και αυτα που εμειναν εδω, να ξεπερασουν τις δυσκολιες και να ζησουν μια ομορφη απλη ζωη.
      τα φιλια μου!

      Delete
  5. τι όμορφα όλα!! οι κοτσίδες είναι φανταστικές και τα μαλλιά που επέλεξες επίσης! να χαίρεσαι το μοντελάκι σου! ;) φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευη μου ομορφη σε ευχαριστω και σε φιλω!

      Delete
  6. Μαίρη μου θαύματα κάνεις... φανταστικά τα πλεχτά σου όπως και μαλλιά που διάλξες... ειδικά εκείνο το ντεγκραντέ!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κικη μου ολες θαυματα κανουμε , πανω απο ολα να περναμε καλα και να επικοινωνουμε!

      Delete
  7. Τι ομορφα μας δείχνεις πάλι Μαιρη μου .. και εγω οπως η Ρενα ερχομαι και ψαχνω στα βιντεάκια σου σχεδια και οδηγίες στο πλεξιμο...οι πλεξουδα ειναι απο τα ωαραιότερα σχεδια.. δεν την εχω επιχιρήσει ποτε.. οταν το κανω ξέρω που θα ερθω..χα..χα.. να περνας ομορφα..απο Θεσσαλονικη εισαι; γεια σου συμπατριώτισα.. φιλακιαααα!!!

    ReplyDelete
  8. Ρουλα μου να εισαι καλα! να ερχεσαι βεβαια να μου φερνεις και γουρι! φιλακια!

    ReplyDelete
  9. Τι όμορφες πλέξεις είναι αυτές!!!Τα χρώματα υπέροχα τα σχέδια θαυμάσια,όσο για το μοντέλο τα συνδυάζει όλα τα νιάτα την ομορφιά που την τυλίγουν τα καλοπλεγμένα έργα της μανούλας!! Συμφωνώ κι εγώ με τα καλής ποιότητας νήματα γιατί έτσι αναδεικνύεται το πλέξιμο!! Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εφη μου εχουμε καιρο να τα πούμε, ευχομαι καλη χρονια και γεματη αγαπη και χαρα , σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και σε φιλω!

      Delete

I will be very glad to read your comment!