Sunday, November 30

Σκουφάκι αρκουδένιο!






























 Χειμώνιασε πια  για τα καλά , κρύο , βροχή , έχουμε να δούμε ήλιο για μέρες , αυτό είναι θέμα εδώ

 στην χώρα μας γιατι κι αν μας λείπουν πολλά, έχουμε τουλάχιστο τον ήλιο να μας δίνει αισιοδοξία . Μένουμε μέσα λοιπόν  και πλέκουμε δωράκια για μωράκια δικά μας ή φίλων.

Στο φόντο είναι παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης μας ,έχω μια σειρά απο αυτές και τις αγαπώ πολύ, αγαπώ την παλιά όψη της παραλίας , τα όμορφα σπίτια και την ηρεμία της εποχής εκείνης.










Το σκουφάκι αυτό πλέκεται σε μια ώρα ακόμη και απο αρχάριους. Με βελονάκι νούμερο 7 και ένα αρκετά χοντρό νήμα  πραγματικά η δουλειά φτουράει που λέμε και μέχρι να πείς κύμινο , να το σκουφί!

















Μαλλιά απαλά , χρώματα γλυκά....

























Το σχέδιο είναι το πολύ απλό ....

1 Κάντε ένα μαγικό κύκλο και εκει μέσα πλέξτε 10 ποδαράκια, ενώστε με βουβό στο πρώτο ποδαράκι και σφίξτε το κύκλο να κλείσει καλά, πλέξτε 2 αλυσιδάκια

2 Πλέξτε 2 ποδαράκια σε καθένα απο τα 10 της προηγούμενης σειράς, αρα έχετε 20 ποδαράκια σύνολο, ενώστε με βουβό στο 2ο αλυσιδάκι απο τα 2 που κάνατε στην αρχή του δεύτερου γύρου, πλέξτε 2 αλυσιδάκια

3 πλέξτε* 2 ποδαράκια μαζί στο πρώτο ποδαράκια και μετά ποδαράκια (μονά) σε καθένα απο τα 2 επόμενα ποδαράκια* επαναλάβετε απο* σε * σύνολο 27 ποδαράκια ενώστε με βουβό στο 2ο αλυσιδάκι απο τα 2 που κάνατε στην αρχή του δεύτερου γύρου, πλέξτε 2 αλυσιδάκια

4 -8 πλέξτε ποδαράκια σε καθάνα απο τα ποδαράκια της προηγούμενης σειράς  ( 27 ) ενώστε με βουβό στο 2ο αλυσιδάκι απο τα 2 που κάνατε στην αρχή του δεύτερου γύρου, πλέξτε 2 αλυσιδάκια

Στο τέλος του 8ου γύρου μην πλέκετε τα 2 αλυσιδάκια , κόψτε το νήμα και ασφαλίστε το.

Αυτάκια, πλέξτε δύο.

Κάντε ένα μαγικό κύκλο, πλέξτε 1 αλυσιδάκι

1-     6 άρριχτα γαιτανάκια μέσα στο κύκλο. 1 αλυσιδάκι, γυρίστε

2-     2 άρριχτα σε κάθε άρριχτο της προηγούμενης σειράς(12 άρριχτα) Κόψτε το νήμα αφήνοντας ένα κομμάτι για το ράψιμο και ράψτε τα στο σκουφάκι.























Στολίζουμε , να πάρει το σπίτι γλυκιά λάμψη, βλέπω πολλά σπίτια που ντύθηκαν τα χριστουγεννιάτικά τους και μου αρέσει πολύ!

Εγώ δεν στόλισα ακόμη , λίγα φωτάκια στη κουζίνα  έβαλα  μόνο και αυτά δίνουν τόσο γλυκές ανταύγειες τριγύρω απο το απόγευμα και μετά!


Οι πιπερίτσες μου οι τσούσκες στέγνωσαν , θα κάνουν τις σάλτσες και τα φαγητά μου καφτερά και νόστιμα, τα δε βελανίδια είναι απομεινάρια μιας εκδρομής,έτσι για να θυμάμαι.

























  Η  αλόη μου φαίνεται να τα πηγαίνει μια χαρά με το κρύο!






   Κι ο μαιδανός μου ακόμη πετάει φυλλαράκια!
















Καλό Δεκέμβρη!

39 comments:

  1. Πολύ γλυκούλικο το σκουφάκι !!!!
    Οι πρασινάδες σου καλά κρατούν, αλλά και οι πιπερίτσες ότι πρέπει για το Χειμώνα !!!
    Τα βελανίδια είναι από τα καλύτερα γούρια για καλοτυχία ..... να τα φυλάξεις επομένως κι όχι μόνον για ενθύμιο !!!! Καλό μήνα !!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Ρανια μου γεια σου, αληθεια ? αυτο για τα βελανιδια δεν το ηξερα , τι καλα , θα τα κρατησω για γουρι, καλο μηνα και φιλακια!

    ReplyDelete
  3. Πολύ όμορφα όλα
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω φιλεναδα και σε φιλω! Να εχεις εναν ομορφο μήνα!

      Delete
  4. Πολύ όμορφο το σκουφάκι, αλλά δε νομίζω να φτιάχνεται από αρχάριους. Οι οδηγίες είναι για προχωρημένους! :) Τυχεροί όσοι λάβουν το σκουφάκι για δώρο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημερα σου Αποκαλυψη και καλη εβδομαδα....μα φτιαχνεται πραγματικα απο αρχαριους αν το δεις σε βιντεο θα πειστεις!, φιλια πολλα!

      Delete
  5. Καλή μέρααααααααα καλή εβδομάδα και να έχεις έναν Δεκέμβρη τυλιγμένο στην χριστουγεννιάτικη μαγεία!!! Το σκουφάκι σου τέλειο το χάζεψα αρκετά και πραγματικά είναι τέλειο δωράκι και επιθυμητό από όλους!!! Φιλάκια πρωινά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημερα σου Εφη μου και καλη εβδομαδα και οπως τα λες , μακαρι να νοιωσουμε ολοι τη μαγεια του Δεκεμβρη, τελειωσαν οι δουλειες σου ? να ξεκουραστεις. φιλακια πολλλα!

      Delete
  6. Καλέ τι γλυκούτσικος ο σκούφος ! :))
    Καλό μήνα Μαίρη μου :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αριστεα μου νασαι καλα! καλο μηνα ,με ομορφα στολισμενα σπιτια οπως το δικο σου, φιλια πολλα!

      Delete
  7. Καλημέρα,Μαίρη μου!!!!Το σημείωσα και θα φτιάξω ένα σκουφάκι για την κόρη μου...Σε ευχαριστώ πολύ!!!Εύχομαι καλό μήνα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρια μου πού εισαι , σε απουθμησα , ξερω οτι το καλοκαιρι τρεχεις με πολλα , τωρα που χειμωνιασε θα τα λεμε, φιλια πολλα!

      Delete
  8. Πολύ γλυκό το σκουφάκι σου. Καλό μήνα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου φιλεναδα και σε ευχαριστω , καλη βδομαδα και καλο μηνα!

      Delete
  9. Καλό μήνα Μαίρη μου με υγεία και χαρά .Το σκουφάκι είναι τόσο γλυκό, σαν ζαχαρωτό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου ευχαριστω και ανταποδιδω ....που ελεγαν παλια στις αφιερωσεις στους πειρατικους ραδιοφωνικους σταθμους, πολλα φιλια !

      Delete
  10. Καλό μηνα Μαιρούλα!!! Υπέροχος ο αρκουδόσκουφος!!! Και γω δεν έχω στολίσει ακόμη...έχουμε μέρες!! φιλιά πολλά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι Κατερινα μου ας μην αγχωθουμε και με αυτο ! να εισαι καλα και να εχεις ενα πολυ ομορφο μηνα. φιλακια!

      Delete
  11. Γλυκύτατο το σκουφάκι σου!! Καλό μήνα να έχεις, με υγεία και χαρά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  12. Ελλη μου καλο σου μηνα και απο εδω , φιλια πολλα και να κρατησουμε τη καλη μας διαθεση!

    ReplyDelete
  13. Καλό σου μήνα Μαίρη μου!! Καλά ο σκουφάκος είναι σκέτη γλύκα!!! Χουχουλιάρικος κι απαλός φαίνεται!!
    Καλοφόρετο κοπέλα μου!!!
    Σε φιλώ και καλή σου βδομάδα!!

    ReplyDelete
  14. Κλαημερα Μαριλενα μου, απο χουχουλιαρικα ...χρειαζομαστε πολλα , καλο μηνα να εχουμε και ζεστή καρδιά, φιλια πολλα!

    ReplyDelete
  15. τι όμορφο το σκουφάκι σου!!1 πολύ γλυκό! τέλειο για δωράκι!:)

    www.fashionizein.com

    ReplyDelete
  16. Ευχαριστω πολυ Θεανω μου!

    ReplyDelete
  17. πόσο μα πόσο τέλειο σκουφάκι!!!! και τι όμορφες και οι πιπερίτσες με τα βελανίδια!!! καλό μήνα, φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευη μου τι κανεις , εχω καιρο να σε ακουσω και εγω με τις δουλειες χαθηκα, να εχεις πολυ ομορφο μηνα ευχομαι, φιλια πολλα!

      Delete
  18. Τοσο μα τόσο χαριτωμενο!
    Εχει και βιντεάκι?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τωρα θα φτιαξω βιντεακι φιλεναδα και θα το προσθεσω στην αναρτηση , φιλια πολλα σε ευχαριστω και ευχομαι καλο μηνα!

      Delete
  19. Πόσο όμορφα έκλεισες την ανάρτηση με χρώμα φύσης!
    Μαιρούλα μουουουου!!!
    Το σκουφάκι φαίνεται τόσο μα τόσο αφράτο! Υπέροχο!
    Ελπίζω να σε βρίσκω καλά, κούκλα μου!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αιιιιιι........Γιαννα μου ...που εισαι !!! πολυ χαρηκα που εδωσες σημα ....ειμαι καλα δηλαδη προσπαθω νομιζω αρκετα και κατι καταφερνω ωστε να ξαναβρισκω το κεφι μου που το χανω συχνα πυκνα, χαιρομαι που εισαι καλα , δεν μας αποθυμησες λιγουλακι? φιλια πολλα και καλο μηνα!

      Delete
  20. Υπέροχο το αρκουδοσκουφάκι, Μαίρη μου!!! Γεια στα χεράκια σου!! Αλλά και οι φωτο από τον κήπο σου είναι "όλα τα λεφτά"!!!!!!! Φιλάκια πολλά και να'σαι πάντα καλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου φιλεναδα και σε εχω αποθυμησει, σε ευχαριστω ....οτι μπορουμε πλεκουμε, ευχομαι πολυ ομορφο μηνα , φιλια πολλα!

      Delete
  21. Γεια σας κυρια Μαίρη,
    Λέγομαι Άννα Ρουμπέση κ μένω στην Αθήνα.
    Ξεκίνησα να πλέκω με βελονάκι τον Σεπτέμβριο κ απο τότε έγινε καθημερινή αγαπημένη μου συνήθεια!
    Με τα βιντεάκια σας με έχετε βοηθήσει πάρα μα πάρα πολυ κ πραγματικά θέλω να σας ευχαριστήσω. Προσπαθούσα να βρω ένα email σας αλλα δεν είμαι κ τόσο καλή στο Google Plus κ σ'αυτα! Έτσι μπήκα σ'αυτο το blog για να μπορέσω να σας γράψω.
    Θα ήθελα πολύ αν ποτέ ερχόσαστε στην Αθήνα να σας συναντούσα, ίσως κ με άλλες κυρίες που σας ακολουθούν να βρισκόμασταν κ να ανταλλάζαμε ιδεές κ απόψεις σχετικά με το πλέξιμο.
    Όπως κ να έχει σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές κ ιδέες σας κ εύχομαι κάποια μέρα να σας γνωρίσω απο κοντά!
    Καλά Χριστούγεννα!
    Με εκτίμηση,
    Άννα Ρουμπέση

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Αννα μου, ειδες μιλησαμε τελικα , η τεχνολογια μας μπερδευει λιγο αλλα εχει πολλε=α καλα , θα χαρω πολυ να βρευουμε και τι ωραια θαταν ετσι μια παρεα να πλεκει , γινονται πολλα τελευταια και καφε και εργαστηρια όπου συναντιουνται οι γυναικες και πλεκουν αλλα εσυ οταν ερθεις Θεσσαλονικη τοτε θα βρεθουμε πιο ευκολα, φιλια πολλα και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και καλες γιορτες!!

      Delete
  22. Να είσαι καλά Μαρία μου που κάθε φορα προστρέχουμε σε ΄σενα και στα βιντεακια σου ...για πλεξεις και ότι άλλο χρειαζομαστε.. το σκουφακι εξαιρετικό ειναι και πραγματι πανευκολο ...το μυστικο μαλλον ειναι για να γινει αφρατο στο μεγαλο νουμερο του βελονακίου ... !! η αλόη σου μια χαρα ειναι να έχεις τον νού σου μολις βγαλει λουλουδι θα μπορεις να την χρεισμοποιείς. έ το ξερεις;..Αχ!! η Θεσσαλονικη μου.. την νοσταλγησα.. Μαρια αν ποτε ερθουμε επανω να συναντηθούμε.. αν θελεις.. να περασεις τις ομορφότερες σου γιορτες φετος .. φιλακιαααα!!!1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρουλα μου τι καλα ...αντε ανεβα κατα πανω , φυσικα θα βρεθουμε οταν ερθεις γιατι εμεις απο ταξιδια ξεκοψαμε , τωρα με τα βοτανα ειδικα καλοκαιρια δεν εχουμε καθολου ελευθερο χρονο, το μυστικο για το σκουφι ειναι το πολυ μεγαλο νουμερο βελονακι που εμενα δεν με τρελλαινει αλλα οταν εισαι αρχαρια και θελεις γρηγορα να τελειωσεις κατι ειναι πολυ καλο και σε ενθαρρυνει γι αυτο το δειχνω, πολλα φιλια και πολλες ευχες απο την καρδια μου για καλα Χριστουγεννα!

      Delete
  23. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας φίλη μου , υγεία πάνω απ’ όλα και αγάπη.Φανταστικό το σκουφάκι.

    ReplyDelete
  24. εύχομαι καλές γιορτές και να είσαι ευτυχισμένη. να συνεχίσεις τις όμορφες δημιουργίες σου και να συνεχίσεις να είσαι στην παρέα μας.....

    ReplyDelete
  25. Τέλειο το σκουφάκι Μαίρη το έφτιαξα για την κόρη της ανιψιάς μου !!!!!! χαρούμενες γιορτές και υγεία σου εύχομαι !!!!!!!!!!!!!!!! σε ευχαριστούμε για τα βιντεάκια που βάζεις μας βοηθάς να μαθαίνουμε κι εμείς !!!!!!!!!!

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!