Thursday, November 28

Ββ.....Ββ... ο βορηάς !!!!




Είμαστε πιά σε χριστουγεννιάτικη διάθεση και αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι μάλλον ....του στολίσματος. 
Το  δένδρο που περιμένει ένα ολόκληρο χρόνο καλά φυλαγμένο μέσα στη κούτα του θα βγεί, επιτέλους ήρθε η ώρα του. Ολα τα χρόνια όσο κουρασμένη κι αν ήμουν δεν βαρυγκομούσα γι αυτή τη δουλειά παρόλο που για να φτάσεις στο ευχάριστο μέρος του στολίσματος πρέπει να περάσεις πρώτα απο το δύσκολο κουβάλημα και το στήσιμο του δένδρου αλλά ακόμη κι αυτό αν το κάνεις διασκεδαστικό , με μουσική , ένα ωραίο ζεστό τσάι ή καφέ τότε περνάει ευχάριστα.

















Τα στολίδια θα βγούν κι αυτά απο τα κουτιά τους προσεκτικά γιατί είναι εύθραυστα και τα προσέχω πάντα πολύ όταν τα μαζεύω να μη σπάσουν και με το καλό ή πρώτα ο Θεός όπως λέει και ο μπαμπάς μου θα φτιάξουμε όμορφο το σπίτι για τη μεγάλη γιορτή της γέννησης του Χριστού που το μήνυμά της είναι τόσο γλυκό και ζεστό και γι αυτό εμπνέει όλο το κόσμο !

Αυτό το τσαντάκι θα το γεμίσω κουκουνάρια που δεν βρήκα ακόμη χρόνο να μαζέψω , είναι εύκολο στο πλέξιμό του και μου άρεσε αυτό το σχέδιο δανδέλας που έχει , του έβαλα και μπόλικες απο τις καρώ μου κορδέλες και χαμογελαστά μπρούντζινα αστεράκια και ελλείψει κουκουναριών το γέμισα μαλλιά για να σταθεί και να το φωτογραφίσω σωστά.
















Να και το βιντεάκι για την χριστουγεννιάτικη τσαντούλα!








Τα καλτσάκια βγήκαν και σε χριστουγεννιάτικη έκδοση !!








Και τα πολύχρωμα καλτσάκια μου στολισμένα με τα φιογκάκια τους !






Την Κυριακή αλλάζει ο μήνας και μπάινει ο Δεκέμβρης ο πρώτος μήνας του χειμώνα και τα κρύα είναι μπροστά μας.....Ββ....Ββ...ο βορηάς....Ββ.......έκανε με βοή...... που έγραφε και στα παλιά αναγνωστικά που τα έχει πάρει όλα η μαμά μου με την εφημερίδα και όταν πάω σπίτι της για καφέ τα ξεφυλλίζω, είναι τόσο όμορφα όλα εκεί μέσα ....είναι τα μικράτα μας ....οι αναμνήσεις μας 

Με αυτή τη νοσταλγία των παλιών σπιτικών της Ελλάδας , το γιορτασμό με όλη την οικογένεια μαζί τηρώντας τις παραδόσεις μας σας αφήνω και εύχομαι αυτή τη γλύκα να τη νοιώσουμε όλοι σε αυτές τις γιορτές !

Monday, November 25

Νέο βραβείο !!! Unpaixtable !































Το Unpaixtable Blogger Award δημιουργήθηκε απο το all4blogs και αυτοί είναι οι κανόνες του

Πές ποιός σου έδωσε το βραβείο αυτό και βάλε το σύνδεσμό του
 
Απάντησε στις ερωτήσεις και εμπνεύσου εσύ τη τελευτάια ερώτηση την έβδομη που θα την απαντήσουν οι επόμενοι.
Πρότεινε  5 άτομα που θα παραλάβουν το βραβειο και βάλε και το σύνδεσμό τους
Κάτω απο το σήμα του βραβείου βάλε link που οδηγεί στην ανάρτηση http www.all4blogs.gr/arthra/unpaixtable-blogger-award. Οταν το κάνεις ενημέρωσε το all4blogs διότι θα σε προσθέσει στη λίστα με τους συμμετέχοντες.
Το βραβείο μου το έστειλε η γλυκιά μανούλα Γιώτα

1 Intro (όνομα. τοποθεσία , ζώδιο, blog, platform)
 Με λένε Μαίρη, γεννήθηκα στη Θεσσαλονικη και δεν την αλλάζω, είμαι δίδυμος, και blogger !!!( μεγάλη μου τιμή ! )
2 Ποιό είναι το moto του blog σου
 Το μότο ...δεν το εχω σκεφτεί ....αλλά μάλλον το ότι η δημιουργία ολοκληρώνει τον άνθρωπο!
3 Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι , ποιό θα ήταν και γιατί 
Τα μήλα που μου άρεζαν πολύ , με τα σχόλιά μας είναι σαν να πετάμε τη μπάλα σε κάποιον κάθε φορά.

4 Οταν γίνω διάσημη blogger, θα 
Θα... δεν έχει γιατί ότι φέρνει η ζωή το διαχειρίζομαι εκείνη την ώρα , τέτοιες σκέψεις δεν υπάρχουν στο μυαλό.

5 Κάνε φίρμα τη λιγότερο δημοφιλή ανάρτησή σου.
Τα μελομακάρονά μου που έρχεται η ώρα τους πάλι τώρα στις γιορτές αλλά αλήθεια δεν ξερω πόσο δημοφιλής είναι κάθε ανάρτηση , πώς το βρίσκετε αυτό? 

6 Ποιά κατηγορία ιστολογίων θα ήθελες να αφανίσεις απο τη blog-όσφαιρα και γιατί? 
Καμμία βέβαια !
7 Και η ερώτηση της Γιώτας είναι  -πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε το μπλόγκιν , ποιός σας παρακίνησε 
Ηταν μιά περίοδος που ψαχνόμουν γιατί έφτιαχνα πράγματα και δεν τα μοιραζόμουν μα κανένα και χαρά που δεν είναι μοιρασμένη είναι μισή χαρά λέει ο σοφός λαός! Η κόρη μου λίγο πολύ απο ότι θυμάμαι είχε την ιδέα , με παρακίνησε και πάνω απο όλα μέσα στα περσινά Χριστούγεννα ( έχω και γενέθλια σε λίγο)  μου έφτιαξε το blog και σιγα σιγά μου έμαθε να το διαχειρίζομαι.
Η δική μου ερώτηση στην οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι κοπέλες που θα πάρουν το βραβείο είναι....... Τί κάνατε αυτές τις ώρες που σήμερα ασχολείστε με το blog σας , παλιά , πρό blog?

Και το βραβείο το δίνω  

Στη Μαρία Νάκα
Στην Παλόμα
Στη Sofi 
Στη Νικολέτα 
Στην Αποκάλυψη  


Να είστε όλοι καλά !
 

Saturday, November 23

Τα αστέρια λάμπουν απο πάνω μας !!





Ψάχνοντας τίτλο για το σημερινό θέμα μου που είναι κάποια αστεράκια που έπλεξα μου ήρθε στο μυαλό αυτό το παλιό τραγούδι ....stars shining above us .... που είναι το...
 Dream a little dream of me ..και έτσι βρήκα το ρομαντικό τίτλο μου.

Αχ ...πλησιάζουν οι γιορτές και λίγο λίγο ο κόσμος αρχίζει να στολίζει, σήμερα στη βραδυνή μου πεζοπορία που συνήθως κάνω κατά τις 7 με 8 το βράδυ είδα τα πρώτα λαμπάκια σε κήπο και σε άλλο σπίτι το πρώτο χριστουγεννιάτικο  δένδρο, λιτό μόνο με άσπρα λαμπάκια που έδινε τόσο γλυκιά αίσθηση καθώς φαινόταν σαν κόσμημα , μπροστά σε ένα παράθυρο.


Περπατώντας το βράδυ πάντα το μάτι μου πηγαίνει στα φωτισμένα παράθυρα όχι απο περιέργεια κακή αλλά μου είναι ευχάριστο να ρίχνω μιά κλεφτή ματιά σε σπίτια....μια παλιά μονοκατοικία είχε τον κήπο της με όλα τα φώτα αναμμένα και ξέρετε πόσο σπανίζει αυτό σαν θέαμα ήταν σαν να είχαν γιορτή , πιο κεί ένας όμορφος πολύ μικρός κηπάκος με νάνους και χελωνίτσες που μαρτυρούν μιά μαμά που φτιάχνει παραμυθένιο τον κήπο για τα μικρά της ....



   Η  αναμονή της μεγάλης γιορτής ......νομίζω πως η αναμονή , η προετοιμασία του σπιτιού, το καθάρισμά του μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους παρά την κούραση .
Την περασμένη βδομάδα έβαψα τη κουζίνα ...ναι....μόνη μου  ηταν στο μυαλό μου καιρό και δεν τόχω και πολύ να πάρω την απόφαση , μου αρέσει η ανεξαρτησία που μου δίνει το ότι μπορω να το κάνω εγω . Ελαμψε λοιπόν το εκρού ξαναέγινε εκρού γιατί απο την καντήλα είχε μαυρίσει σε κάποια σημεία και όλο αυτό έπρεπε να γίνει για να μπορέσω επιτέλους να κρεμάσω τις νέες κουρτίνες που έραψα απο  τί άλλο? Καρώ κοκκινοπράσινο ύφασμα για τα δύο ριντό στις άκρες και κόκκινομπορντώ πακέτα στα παράθυρα .Οι σκοτεινές μέρες δεν μου επέτρεψαν να τις φωτογραφίσω σωστά αλλά μόλις μπορέσω θα το κάνω.




Τα κουτιά μου επιστρατεύτηκαν για να κεντήσω πούλιες και να ράψω κορδέλες στα αστεράκια και μια κομόντα μου έγινε πρόχειρο εργαστήρι στο σαλόνι...



   Το σχέδιο των αστεριών είναι πολύ εύκολο και επειδή έχω φτιάξει βιντεάκι δεν θα το γράψω.




Οι μέρες περνάνε γρήγορα και τα σχέδια είναι πολλά ακόμη μέσα στο μυαλό μου , δεν ξερω τί θα προλάβω αλλά ξέρω ότι όσο το μυαλό γεννά πράγματα και η φαντασία δουλεύει είμαστε καλά.

Καλό Σαββατοκύριακο , ορίστε σας βρήκα και δουλειά όσες πλέκετε!
Στα blog της γειτονιάς έχει πανέμορφες ιδέες για να φτιάξει κανείς χίλιες δυό κατασκευές , πολύ καλύτερη βόλτα  απο ότι στα μαγαζιά, μπράβο σε όλες τις δημιουργικές φιλενάδες ...πια του μπλογκόκοσμου !!!

Tuesday, November 19

Ενας σκούφος για το ταίρι σας !







Δεν χειμώνιασε ακόμη αλλά....είναι καιρός να πλέξουμε έναν απλό και εύκολο σκούφο για τον άντρα της ζωής μας ή για μια φίλη , για μας..... για να μας ζεσταίνει το κεφάλι και τα αυτιά στις βόλτες μας ....όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπω να περπατούν και πιστεύω ότι μας κάνει πολύ καλό ένα περπάτημα , μας κάνει να δούμε λίγο τα πράγματα απο έξω και άρα πιό ψύχραιμα και ίσως λίγο πιο αισιόδοξα και αυτό είναι βάλσαμο για τις ψυχές μας ......Πάρτε βαθιά ανάσα όταν βρεθείτε έξω , χαμογελάστε ....όλα θα πάνε καλύτερα .....και πλέξτε αυτό το σκούφο με βελονάκι .
 Δεν είναι ο τέλειος σκούφος γιατί συνήθως πλέκεται με βελόνες ένα σκουφί και μάλιστα κυκλικές στο πρώτο στάδιο και μετά για να στενέψει επάνω χρησιμοποιείς 4 βελόνες για κάλτσες για να μοιραστούν οι πόντοι και να δημιουργηθεί η κορυφή. Ολα αυτά απλοποιούνται πλέκοντας με βελονάκι γιατί αρχίζεις απο την κορυφή με μικρό κύκλο και σιγά σιγά φαρδαίνεις.















Είναι δύο διαφορετικά σχέδια ο ροζ ο σκούφος και ο άλλος ο τρίχρωμος  και οι δύο με βελονάκι .








































Τρίχρωμος σκούφος- σχέδιο

-Πλέξτε 4 αλυσίδες ( ή κάντε ένα μαγικό κλυκλο) και ενώστε σε κύκλο μπαίνοντας στην πρώτη αλυσίδα και κάνοντας ένα βουβό γαιτανάκι
- Γύρος 1-  Πλέξτε 3 αλυσίδες(=1 ποδαράκι) και μετά 9 ποδαράκια μέσα στο κύκλο, ενώστε με βουβό στην κορυφή της αρχικής τριπλής αλυσίδας ( 10 ποδαράκια) 

-Γύρος 2- Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε , και μετά 2 ποδαράκια σε κάθε ποδαράκι του προηγούμενου γύρου,
ενώστε με βουβό  επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος(30 ποδαράκια)ενώστε με βουβό στην κορυφή της τρπλής αλυσίδας ( 20 ποδαράκια) 

 -Γύρος 3 Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά ένα ποδαράκι στην επόμενη θηλειά * 2 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 1 ποδαράκι στην επόμενη θηλειά * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(30 ποδαράκια)
 
 -Γύρος 4  - Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά ποδαράκια στις επόμενες 2  θηλειές * 2 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 2 ποδαράκια  στις  επόμενες 2  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(40 ποδαράκια)






 -Γύρος 5  - Πλέξτε 1 αλυσίδα( = ένα άρριχτο), 1 άρριχτο γαιτανάκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά άρριχτα γαιτανάκια  στις επόμενες 3  θηλειές * 2 άρριχτα γαιτανάκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 3 άρριχτα   στις  επόμενες 3  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(50 άρριχτα γαιτανάκια)

 -Γύρος 6  - Πλέξτε 2 αλυσίδες( = ένα μισό ποδαράκι), 1 μισό ποδαράκι  στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά μισά ποδαράκια στις επόμενες 4  θηλειές * 2 μισά ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 4 μισά ποδαράκια  στις  επόμενες 4  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(60  μισά ποδαράκια)

 -Γύρος 7  - Πλέξτε3 αλυσίδες, 1 ποδαράκι στην ίδια θηλειά εκεί που ενώσατε, μετά ποδαράκια στις επόμενες 5  θηλειές * 2 ποδαράκια μαζί στην επόμενη θηλειά, 5 ποδαράκια  στις  επόμενες 5  θηλειές * επαναλάβετε απο * σε * ώς το τέλος, ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(70 ποδαράκια)

 Γύρος 8  - Πλέξτε3 αλυσίδες, πλέξτε ποδαράκια ώς το τέλος του γύρου , ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(70 ποδαράκια)

 Γύρος 9  -Γ Πλέξτε 2 αλυσίδες, πλέξτε μισά  ποδαράκια ώς το τέλος του γύρου , ενώστε με βουβό στην κορυφή της τριπλής αλυσίδας(70 μισά ποδαράκια)


Απο εδώ  και πέρα πλέξτε συνέχεια 70 θηλειές , απλά εναλλάσετε ποδαράκια , μισά ποδαράκια ή άρριχτα
Γύρος 10 πλέξτε μισά ποδαράκια, γύρος 11 =ποδαράκια, γύρος 12 = άρριχτα, γύρος 13=άρριχτα, γύρος 14- 20  ποδαράκια , εδώ θα αρχίσετε να μπαίνετε στο εμπρός κομμάτι των θηλειών μόνο και έτσι θα κάνει μιά τσάκιση , θα συνεχίσετε και θα πλέξετε άλλες 4 σειρές ποδαράκια και η τελευταία σειρα θα είναι όλο άρριχτα σε διαφδορετικό χρώμα για τελείωμα. Δεν έχω γράψει τις αλλαγές των χρωμάτωων, δείτε τις φωτογραφίες ή αλλάξτε εσείς όποτε θέλετε χρώμα.






Είναι εύκολο σκουφί , βέβαια φαίνεται η αρχή κάθε γύρου, είπα ότι δεν έχει τη τελειότητα των βελονών αλλά στο τέλος ούτε εσείς θα το προσέχετε αυτό.

Ο δεύτερος σκούφος ο ροζ πλέκεται έτσι
Πλέκουμε ένα ορθογώνιο το οποίο μετά ενώνουμε, το ράβουμε με το ίδιο νήμα σε βελόνα χοντρή περασμένο ,φανταστείτε- θα έχει μια πλαινη ραφή που θα τρέχει απο τη κορυφή του κεφαλιού μας ώς το αυτί μας και όλο αυτό στο επάνω μέρος του θα το ενώσουμε πάλι ράβοντας  το σφίγγοντάς το να σουρώσει σαν πουγγί και το γυρνάμε το μέσα έξω για να κρυφτεί το ράψιμο. Και πάλι δεν είναι το τέλειο σκουφί γιατί έχει χοντράδι στην κορυφή του αλλά είναι πανεύκολο και οπτικά νομίζω όμορφο και στην κορυφή του κεφαλιού αν το εχουμε πλέξει αρκετά μακρύ δεν θα μας αγγίζει να μας ενοχλεί.

Σχέδιο

Πλέξτε 40 ή και περισσότερες αλυσίδες , αν θέλετε να γυρίζει σαν ρεβέρ θα χρειαστούν και 50 αλυσίδες
Σειρά 1-  πλέξτε ένα άρριχτο γαιτανάκι στη δεύτερη αλυσίδα απο το βελονάκι σας και άρριχτα σε όλες τις επόμενες αλυσίδες

Σειρά 2-  πλέξτε μία αλυσίδα , γυρίστε , τώρα δουλέψτε μόνο στο πίσω μέρος των θηλειών και πλέξτε άρριχτα σε όλες τα άρριχτα της προηγούμενης σειράς
Επαναλάβετε τη σειρά 2έως όσες σειρές θέλετε δοκιμάζοντας τη περίμετρο του μετώπου σας να δείτε να ταιριάζει εκει , ούτε να σας σφίγγει ούτε να είναι χαλαρό , αυτό είναι όλο το σχέδιο.
 










Εδώ και λίγες μέρες άρχισε να κρυώνει ο καιρός και δίπλα στο τζάκι στη ζεστούλα είναι πολύ ωραία να κάθεσαι ( όταν σε αφήνουν οι δουλειές ) και να φτιάχνεις πραγματάκια .

Φιλιά σε όλους και να περνάτε καλά !!! 



Sunday, November 17

Αχ αυτοί οι άντρες !!!





















Και εκεί που καθόμουν ήσυχη στον καναπέ μου Σαββάτο βράδυ  η Αριστέα με ξύπνησε για τα καλά , άντε πού είσαι σύ μου φωνάζει ! Ασε τις δημιουργίες ...σε προσκάλεσα σε παιχνίδι !  Μα έτρεχα απο χθες.... δουλειές , ψώνια , ραψίματα , πλεξίματα....αλλά μου μπήκε στο μυαλό και έτσι  σηκώνομαι....
Μιά και δυό πάω να δώ και τί βλέπω αα...πα..παααα...σήκω Μαίρη λέω πρέπει να γράψεις .τί? Μα τα 10 πράγματα που αν έκανε ένας άντρας δεν θα θέλαμε να τον δούμε ξανά  το........
 Men' s Top 10 Down ! Παιχνίδι που εμπνεύστηκε η Λιακαδίτσα και κάνει το γύρο του στη γειτονιά 

Το σκίτσο μη σας ξεγελαει και αναρωτηθείτε , δεν είναι απο τα Down είναι απο τα Up που θέλουμε ολες .....απο τους άντρες..παντρεμένες χρόνια σαν εμένα και ελεύθερες , είναι διαχρονικά και απλά αυτά που θέλουν οι γυναίκες 

Και αυτά που δεν θέλουν?

1 Μη μου κανεις τον κυριο τα ξερω ολα .......... δεν τους αντεχω ολους αυτους , αυτος που πραγματικα ξέρει πολλά είναι σίγουρος για τον εαυτό του, δεν έχει ανάγκη  να το δείχνει!

2 Δεν εκτιμώ αυτούς που μιλάνε πολύ για τον εαυτό τους ,ο άντρας πρέπει να μην αυτοπροβάλεται ...

3 Η τσιγγουνιά ασυγχώρητη.....

4 Η τελειότητα στην εικόνα μμμμ.....δεν είναι καλό.... τέλεια ρούχα , ατσαλάκωτο στυλ , ο άντρας πρέπει να έχει .ενα ατημέλητο , πραγματικό...να μην νοιαζεται να είναι το τσουλούφι του στη θέση του.....

5 Ναι, να παραμερίσει για να περάσω ...η ευγένεια απαραίτητο προσόν

6 Μή μυρίσω φυσική μυρωδιά ...δεν το αντέχω , αναρωτιέμαι ....δεν έχουν μύτη μερικοί?

7 Το βλέμμα του ...να κοιτάει ίσια μέσα ατα μάτια , ένα κοίταγμα τα λέει όλα....να μην είναι αλλού!

8  Το ψέμα ασυγχώρητο για οποιοδήποτε λόγο!

9  Να νοιώθεις μία και μοναδική και να είσαι στ΄ αλήθεια 

10 Να εκτιμά το μυαλό σου να παίρνει τη γνώμη σου και όχι να σε αφήνει απέξω θεωρώντας ότι οι γυναίκες δεν ανακατεύονται σε όλα

Αυτή ήταν η λίστα μου τώρα ας  μιλήσουν αν θέλουν βέβαια οι καλές φίλες οι

 Αγαπημένη διοργανώτρια Φλώρα

 Υπερδραστήρια Γιάννα

Καλλιτεχνισα  Κορίνα

Γλυκιά Κάτια 

Δημιουργική Νίκη 

Πολυτάλαντη Ελένη 

Πολυτεχνίτισα Σόφη

Αεικίνητη Γιουλα

 Καλόγουστη Κατερίνα

Καλή Κυριακή με καφέ και πλούσιο πρωινό !!!



Friday, November 8

Ποιός θα γεμίσει τις καλτσούλες μου φέτος ?















Πλέκω και έχω πολλά και δύσκολα να ζητήσω απο τον Αγιο-Βασίλη φέτος!!!
Και ποιόν να πρωτοακούσει ο Αγιος?






 







Λοιπόν η λίστα μου 

Αγιέ μου βάλε σε αυτές τις όμορφες καλτσούλες ηρεμία μυαλού έτσι μπόλικη μπόλικη μην τη τσιγκουνευτείς ....και αντοχή ...και αυτή μπόλικη και μυαλού παρακαλώ και σώματος......και χαρά και αυτη νάναι μπόλικη και για μένα και για όλο το κόσμο ή όπως έλεγε η γιαγια μου να λέμε στις προσευχές μας πρώτα για όλο το κόσμο και μετά για μάς !!!















Αυτά ....εγώ είμαι έτοιμη απο τώρα , οι κάλτσες θα παραμείνουν στο τζάκι ώς τη Πρωτοχρονιά να είναι κοντά και μόλις κατέβει απο τη καμινάδα να μην παιδεύεται και ψάχνει πού να αφήσει τα δώρα του.....

Οι φίλες ολες που έγραψαν τις όμορφες γκρινιαροιστορίες παρακαλώ να μου στείλουν με μέιλ τις διευθύνσεις τους για να στείλω καλτσούλες σαν δώρο αφού το είχα τάξει!











































Αν θέλετε να πλέξετε και σείς ορίστε το σχέδιο

 Πάρτε ότι νήματα σας περίσεψαν και βελονάκι 3,5 ή 4 

Πλέξτε 4 αλυσίδες και ενώστε να κάνετε κλυκλο με ένα βουβό στην πρώτη αλυσίδα, πλέκουμε κυκλικά
γύρος    Πλέξτε 10 άρριχτα γαιτανάκια μέσα στο κύκλο
2    γύρος   Πλέξτε 2 άρριχτα γαιτανάκια σε καθένα απο τα άρριχτα του πρώτου γύρου ( 20 άρριχτα )
3 γύρος  - 11 γύρος    πλέξτε 20 άρριχτα γαιτανάκια, βάλτε ένα σημάδι στην αρχή για να ξέρετε πού αρχίζει και πού τελειώνει ο κύκλος .
Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της κάλτσας , αρχίζουμε απο τα δάχτυλα , συνεχίζουμε πλέκοντας δεν κόβουμε το νήμα

Δεύτερο μέρος - η φτέρνα της κάλτσας
12 γύρος  -  πλέξτε 10 άρριχτα γαιτανάκια , έτσι πλέκετε τα μισά άριχτα και τα άλλα μισά τα αφήνετε άπλεκτα, συνεχίζετε έτσι πλέκοντας 10 άρριχτα γαιτανάκια για 6 γύρους ώς το γύρο 17
διπλώνεις στα δύο αυτό το κομμάτι των 10 άρριχτων και  ράβεις το μέρος που σχηματίζει τη φτέρνα , δείτε το βιντεακι για να καταλάβετε, αυτό είναι το ροζ χρώμα που σχηματίζει τη φτέρνα και ράβεται














Τρίτο μέρος  Το ψηλό μέρος της κάλτσας , είναι αυτό το τυρκουάζ χρώμα που αρχίζει μετά το ροζ και πλέκεις κυκλικά πάλι ώς επάνω
18 γύρος-    Βάζετε νήμα πίσω εκεί που ράψατα τη φτέρνα και πλέξτε 22 άρριχτα γαιτανάκια στο σύνολο, (  6 άρριχτα στο ροζ κομμάτι της φτέρνας , 10 άρριχτα στο κίτρινο κομμάτι και 6 άρριχτα στο άλλο ροζ κομμάτι και έτσι κλεινει ο 18 γύρος 
Τώρα πλέξτε όσους γύρους θέλετε ακόμη , εγώ  έπλεξα 16 γύρους , απο 22 πάντα άρριχτα γαιτανάκια΄, στο τέλος πλέξτε 17 αλυσίδες στον αέρα και κλειστε με ένα βουβό γαιτανάκι και αυτό είναι το κρεμασταράκι σας




Εδώ περιγράφω το σχέδιο σαν μονόχρωμο, αν θέλετε αλλάζετε χρώμα κάθε 2 σειρές για να πλέξετε την πολύ πολύχρωμη καλτσούλα  ή μοιράστε το πρώτο μέρος στα δύο , το δεύτερο μέρος άλλο χρώμα και το τρίτο μέρος σε τρία χρώματα. 

Καλή επιτυχία , εύχομαι οι κάλτσες σας φέτος να γεμίσουν με τα δώρα που ονειρεύεστε !!!

Wednesday, November 6

Αποτελέσματα διαγωνισμού γκρίνιας !!







Και νά που ήρθε η μέρα να αποκαλυφθούμε ποιές είμαστε εμείς που γράψαμε γιατί ψιλοπαραπονιόμαστε....

Κατ' αρχην ,ταράααα.... ταράααα.... η νικήτρια  !!!

Τη πρώτη θέση παίρνει το 2- η  Γκρίνια και των πατέρων    της  Χαράς με  11 ψήφους


Ακολουθούν  με 3 ψήφους το καθένα τα εξής τρία κείμενα

Το 1        Της γκρίνιας το κάγκελο της Κατερίνας sk epiloges

To 5         Τίτλος ευγενείας της Κάτιας

Το 9         Μουρ μουρ     της mairi( ναι εγω)

Το 8        Εγω γκρινιάρα? Ποτέ!   της Αφροδίτης με 2 ψήφους

To 3        Γκρινιαροκατάσταση  της Κικής   με 1 ψήφο , το ίδιο και 

Το 7        Λένε για μένα       της Αριστέας  με 1 ψήφο 

Το 4       Τα νεύρα μου     της Δελφινάκι 

Το 6       Γκρινίτσα      της Κατερίνας  
    

Μπράβο σε όσες ασχολήθηκαν και έγραψαν όμορφες καθημερινές μας ιστορίες και πιστεύω να
 περάσαμε όλες καλά , αυτό που είδα εγώ είναι ότι όλες έχουν πένα γερή και αυτοσαρκασμό...κι αυτό πιστεύω μας σώζει γενικά .....

Σας ευχαριστώ πολύ όλες όσες γράψατε και όλους όσους διαβάσατε γελάσατε και μοιραστήκατε μαζί μας τις αστείες στιγμές μας.....πολλά φιλιά και καλό  ζεστό Νοέμβρη !!!



 


Saturday, November 2

Περιμένοντας τον......Blogger !! Διαγωνισμός γκρινιάρας....

















Κάπως έτσι ειμαι , όπως ο Ιγκορ περιμένει με την ελπίδα στα μάτια περιμένω κι εγω πότε θα μου πεί η Αριστέα ότι φάνηκε η ανάρτησή μου με τα κείμενα των αγαπημένων φιλενάδων που αξίζει να διαβάσετε .

Αλλά επειδή ο μπλογκερ δεν μου κάνει τη χάρη .....γι αυτό κάνω κάλεσμα , θα βγάλω τελάλη σαν τη Ρένα 

Ακούσατε ακούσατε , τα κείμενα για διάβασμα και ψηφοφορία βρίσκονται λιγο παρακάτω, κάντε μου τη χάρη να τσουλήσετε με τη ροδέλα και διαβάστε ....δεν θα χάσετε ......