Saturday, November 23

Τα αστέρια λάμπουν απο πάνω μας !!





Ψάχνοντας τίτλο για το σημερινό θέμα μου που είναι κάποια αστεράκια που έπλεξα μου ήρθε στο μυαλό αυτό το παλιό τραγούδι ....stars shining above us .... που είναι το...
 Dream a little dream of me ..και έτσι βρήκα το ρομαντικό τίτλο μου.

Αχ ...πλησιάζουν οι γιορτές και λίγο λίγο ο κόσμος αρχίζει να στολίζει, σήμερα στη βραδυνή μου πεζοπορία που συνήθως κάνω κατά τις 7 με 8 το βράδυ είδα τα πρώτα λαμπάκια σε κήπο και σε άλλο σπίτι το πρώτο χριστουγεννιάτικο  δένδρο, λιτό μόνο με άσπρα λαμπάκια που έδινε τόσο γλυκιά αίσθηση καθώς φαινόταν σαν κόσμημα , μπροστά σε ένα παράθυρο.


Περπατώντας το βράδυ πάντα το μάτι μου πηγαίνει στα φωτισμένα παράθυρα όχι απο περιέργεια κακή αλλά μου είναι ευχάριστο να ρίχνω μιά κλεφτή ματιά σε σπίτια....μια παλιά μονοκατοικία είχε τον κήπο της με όλα τα φώτα αναμμένα και ξέρετε πόσο σπανίζει αυτό σαν θέαμα ήταν σαν να είχαν γιορτή , πιο κεί ένας όμορφος πολύ μικρός κηπάκος με νάνους και χελωνίτσες που μαρτυρούν μιά μαμά που φτιάχνει παραμυθένιο τον κήπο για τα μικρά της ....



   Η  αναμονή της μεγάλης γιορτής ......νομίζω πως η αναμονή , η προετοιμασία του σπιτιού, το καθάρισμά του μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους παρά την κούραση .
Την περασμένη βδομάδα έβαψα τη κουζίνα ...ναι....μόνη μου  ηταν στο μυαλό μου καιρό και δεν τόχω και πολύ να πάρω την απόφαση , μου αρέσει η ανεξαρτησία που μου δίνει το ότι μπορω να το κάνω εγω . Ελαμψε λοιπόν το εκρού ξαναέγινε εκρού γιατί απο την καντήλα είχε μαυρίσει σε κάποια σημεία και όλο αυτό έπρεπε να γίνει για να μπορέσω επιτέλους να κρεμάσω τις νέες κουρτίνες που έραψα απο  τί άλλο? Καρώ κοκκινοπράσινο ύφασμα για τα δύο ριντό στις άκρες και κόκκινομπορντώ πακέτα στα παράθυρα .Οι σκοτεινές μέρες δεν μου επέτρεψαν να τις φωτογραφίσω σωστά αλλά μόλις μπορέσω θα το κάνω.




Τα κουτιά μου επιστρατεύτηκαν για να κεντήσω πούλιες και να ράψω κορδέλες στα αστεράκια και μια κομόντα μου έγινε πρόχειρο εργαστήρι στο σαλόνι...



   Το σχέδιο των αστεριών είναι πολύ εύκολο και επειδή έχω φτιάξει βιντεάκι δεν θα το γράψω.




Οι μέρες περνάνε γρήγορα και τα σχέδια είναι πολλά ακόμη μέσα στο μυαλό μου , δεν ξερω τί θα προλάβω αλλά ξέρω ότι όσο το μυαλό γεννά πράγματα και η φαντασία δουλεύει είμαστε καλά.

Καλό Σαββατοκύριακο , ορίστε σας βρήκα και δουλειά όσες πλέκετε!
Στα blog της γειτονιάς έχει πανέμορφες ιδέες για να φτιάξει κανείς χίλιες δυό κατασκευές , πολύ καλύτερη βόλτα  απο ότι στα μαγαζιά, μπράβο σε όλες τις δημιουργικές φιλενάδες ...πια του μπλογκόκοσμου !!!

61 comments:

  1. μπράβο κορίτσι μου!
    εσύ "γεννάς', δημιουργείς και εμείς απολαμβάνουμε!
    όμορφο σ/κ σου εύχομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bικυ μου καλημερα , τωρα αδειασα απο τα μαγειρεματα και καθισα να ξεκουρασωω τα χερια μου, σε ευχαριστω πολυ , να εχεις ομορφο και ξεκουραστο Σ/Κ , φιλιά πολλα!

      Delete
  2. Γλυκιά ανάρτηση..Μύρισε λίγο Χριστούγεννα,τόσο που από αύριο θα επιστρατεύσω κι εγώ τους δικούς μου να στολίσουμε σιγά σιγά το χώρο..Λατρεύω τα Χριστούγεννα,τα φωτισμένα σπίτια,την μελαγχολία και την ζεστασιά που σου δίνουν απλόχερα..
    Τώρα θα βάλω να δω και το βιντεάκι,μια τέτοια ενασχόληση και κάτι καινούριο για στόλισμα δίνει άλλη νότα σίγουρα!Θα το προσπαθήσω,αν και να πλέκω δεν ξέρω,την αμαρτία μου θα την πω,αλλά ξέρει λίγο η μάνα μου,και από κανένα βίντεο που μου είχες πει,τι στο καλό?ένα αστέρι θα φωτίσει και για μένα!
    Περιμένω να δω και τις καινούριες κουρτίνες,όταν με το καλό φωτίσει λίγο και τα καταφέρεις εννοείτε!
    καλό σου βράδυ,πολλά φιλάκια..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νικολετα μου τι αμρτια ποιος ξερει να πλεκει , οτι σε τραβαει κανε σιγα τωρα και να βλεπεις μονο καμμια φορα περνας καλα οποτε δες το βιντεο μου για πλακα, φιλιά πολλα , καλο βραδυ!

      Delete
  3. Δεν είναι μόνο αυτά που φτιάχνεις ωραία, είναι και μέσω των φωτογραφιών σου ακόμα πιο υπέροχα! Τα καλτσάκια ειδικά είναι τέλεια!! Καλό ξημέρωμα, σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα καλτσακια ειναι δωράκια που θα φυγουν και καποιες ψυχες τα ηθελαν χριστουγεννιατικα και ετσι κολλησαν στις φωτογραφιες εμμμμ...δεν γκρινιαξες να σου στειλω χα χα ....πλακα κανω αν μπορουσα θα εστελνα σε ολες σας που σας αγαπω απο μακρια και χωρις να σας ξερω, φιλιά πολλα Πετρα μου και ευχαριστω!

      Delete
  4. Μαίρη μου τι έφτιαξες πάλι;; Καλτσάκια, αστεράκια!! Φανταστικά είναι!! Μπράβο σου!! Δεν πιάνει το χέρι μου για ραπτική αλλά θα δείξω το βιντεάκι στη μαμά!!! Εκείνη όλο και κάτι κάνει!!! Καλό σ/κ να χεις και να μας φτιάχνεις τη διάθεση γιορτινη΄γιορτινή!!! Μάκια!!!!!! :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπερα σου ,αφου εχεις τη μαμα ...επιστρατευση....πανευκολα ειναι , φιλΑκια και καλο Σ/Κ!!

      Delete
  5. Είναι πανέμορφα τα πλεχτά αστεράκια και καλτσάκια !!!
    Να είσαι καλά και για τι βίντεο θα βοηθήσει πάρα πολύ !!!
    Καλό βράδυ και καλό ΣΚ !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρανια να εισαι καλα ευχαριστω το βιντεο παντα καλε ειμαι..... πως το ακουσα τελευταια? Youtuber !!! οχι παιζουμε χα χα χα ...καλο σου βραδυ!

      Delete
  6. Υπέροχα τα στολίδια σου, πραγματικά μύρισε Χριστούγεννα!!!!! Ανυπομονώ κι εγώ να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με την κόρη μου, καθώς είναι η πρώτη φορά (αφού έγινε 3 χρονών) που θα συμμετέχει και το περιμένουμε και οι 2 πως και πως.
    Συνέχισε να μας εμπνέεις με τις δημιουργίες σου. Καλημέραααααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι ωραια ηλικια! να τη χαιρεσαι και να κανεις πολλα πραγματα μαζι της , ξερεις θα τα θυμαται ολα κι ας μην το καταλαβαινεις τωρα , η δικη μου ειναι 26 πια αλλα κατι ωραιες βραδιες που στολιζαμε παρεα και φτιαχναμε παιχνιδια της εμειναν στο μυαλο, φιλιά πολλα!

      Delete
  7. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΑΙΡΗ ΜΟΥ!!! ΜΥΡΙΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΟΥ! ΦΙΛΑΚΙΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φενια μου μετραμε μερες οπως τα παιδια , λιγες μεινανε, σε ευχαριστω , φιλακια
      !

      Delete
  8. φιλη μου ειλικρινα μαγευτηκα.
    τα ομορφα εργα σου με κανουν να χαμογελω σε μια στεναχωρη μερα!
    ευχαριστω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κικη μου γιατι στενάχωρη? ελπιζω οτι ειναι να φυγει γρηγορα , κοιτα χωρις στενοχωριες δεν μενει ο ανθρωπος , ολοι μας αλλα αντεχουμε αυτο ειναι σιγουρο, φιλιά , γραψε τιποτε να σου φυγει!

      Delete
  9. Καλημέρα Μαίρη μου!
    Πολύ όμορφη ανάρτηση και φοβερά αστεράκια απ τα χεράκια σου!!!
    Μου άρεσε πολύ η βόλτα σου...
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου με τοσες δουλειες που ζοριζουν το σωμα και σκεψεις...η βολτα ειναι απαραιτητη, φιλιά πολλα να περασεις ομορφο βραδυ!

      Delete
  10. πολύ γλυκά τα αστεράκια σου....
    ποτέ δεν φαντάστηκα οτι μπορούμε να κανουμε στολίδια με βελονάκι...
    φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μηπως εγωω το φανταστηκα? Τωρα ψαχνονταε βρισκεις τοσες ιδεες Χριστινα για ολα τα πραγματα που θες να φτιαξεις, φιλακια καλο βραδυ Σαββατιατικο!

      Delete
  11. Πολύ πολύ όμορφα, Μαίρη μου! Φανταστικά είναι... Γεια στα χέρια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eυχαριστω Αφροδιτουλα μου να εισαι καλα!

      Delete
  12. Καλέ τι κατεβάζει το μυαλό σου!
    Είναι καταπληκτικά, καταπληκτικά!!!
    Μου έφτιαξες την διάθεση!
    Φιλιά πολλά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελενά μου τα ψαχνω και τα βρισκω απο σχεδια ου... μπολικα ...και απο διαθεση για φτιαξιμο ου...κι απο αυτη μπολικη, φιλακια , καλη Κυριακη!!!

      Delete
  13. Πωπω δημιουργικός οίστρος! :))
    Μπράβο Μαίρη μυ...λάτρεψα τη φωτό με τα ...σύνεργα που επιστρατεύτηκαν. Πάντα μου άρεσαν τα οργανωμένα και μη εργαστήρια πάσης φύσεως!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αριστεα τι μαγειρευουμε σημερα , κατι χουχουλιαρικο για Σαββατο βραδυ, εδω χαμος βροχη και μπουμπουνητα και ετσι μεσα .΄...με τηλεοραση, λαπτοπ και φυστικια και τι αλλο νά..χαζευω για επομενα πλεξιματα, φιλιά πολλά!

      Delete
  14. υπεροχα!!!!παντα μου αρεσαν τα χειροποιητα στολιδια του χριστουγεννιατικου δεντρου!!!

    ReplyDelete
  15. Ελενη μου ευχαριστω κι εμενα μου αρεσουν ολα τα χειροποιητα , αυτο εκανα και μια ζωη σαν δουλεια και ο δρομος παλι εκει με οδηγει, φιλιά και καλο σου βραδυ!

    ReplyDelete
  16. Μαίρη μου,
    πρέπει να μάθω βελονάκι σύντομα!! Μα που χρόνος;!
    Όμορφες οι σκέψεις σου και οι δημιουργίες σου!
    Φιλάκια και καλό βραδάκι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγω θελω να μαθω πολλα Παλομιτα μου ας πουμε ντεκουπαζ αλλα που χρονος? Κι αυτο καλο ειναι να θελεις να κανεις πραγματα και να μη προλαβαινεις, σε ευχαριστω να εισαι καλα!

      Delete
  17. Καλησπέρα, Μαίρη μου! Τα λάτρεψα τα αστεράκια σου!
    Τον καιρό των Χριστουγέννων απολαμβάνω κι εγώ περισσότερο τις βόλτες, μου αρέσει κι εμένα να παρατηρώ τα στολισμένα σπίτια, χαίρεται η ψυχή μου. Βολτάρουμε συχνά με το σύντροφό μου και χαιρόμαστε σαν παιδιά να βλέπουμε την πόλη στολισμένη. Ελπίζω φέτος να είναι περισσότερα τα στολισμένα σπίτια από ό,τι πέρσι, που παρατήρησα μια καμπή... και δεν μου άρεσε καθόλου.
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελλη μου τι να κανει κι ο κοσμος , αλλος απο αντιδραση στολιζει πολυ, αλλος χανει το κεφι του με ολα αυτα που συμβαινουν , εδω σε μας με εκπληξη ειδα τοσο νωρις λαμπακια , αρα αντιδρανε στη μιζερια, σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα και με κεφι να στολισεις, φιλακια!

      Delete
  18. Υπέροχα τα αστεράκια σου!!!
    Ο καιρός μπορεί να κρυώνει όλο και περισσότερο, αλλά οι βόλτες όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα έχουν άλλη χάρη!!
    Φιλιά πολλά χρυσοχέρα μου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαρια μου ο καιρος δεν μας πειραζει και το κρυο ειναι αναζωογονητικο πολλες φορες το μεσα και η ζεστη σε αποχαυνωνουν γι αυτο μια βολτα εξω στον αερα ειναι μια χαρα! ευχαριστω και σε φιλώ καλες περιηγησεις και φωτογραφισεις!

      Delete
  19. Πανέμορφα τα αστεράκια σου!!!!!!!!
    Καλημέρα!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρενα καλημερα , πόλυ χαιρομαι που σε γνωριζω εσενα και το πολυ ομορφο και δημιουργικο σπιτι σου, σε ευχαριστω πολυ , φιλιά πολλά!

      Delete
  20. Πολύ όμορφα και πολύ γιορτινά! Γεια στα χέρια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xαρα ευχαριστω πολυ , εχεις μπλογκ? Φιλιά!

      Delete
  21. Replies
    1. Ευχαριστωω δελφινακι μου τωρα φτιαχνω και τη καρτα σου, φιλιά!

      Delete
  22. Όμορφα τα στολίδια σου χαρούμενα. Με το καλό να τα στολίσεις. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινα μου ευχαριστω , χαρουμενα ολα τα στολιδια , ετσι τα θελουμε και ατμοσφαιρικα,
      καλες δημιουργιες οπως φτιαχνεις παντα, φιλακια!

      Delete
  23. Ωραιότατες δημιουργίες!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κικη μου ευχαριστω, ετοιμαζομαστε σιγα σιγα , μολις μπει ο Δεκεμβρης...βουρ...στολισμα..θα σε βλεπω γιατι πρεπει να μαγειρεψουμε και αλλιωτικα στις γιορτες, εορταστικά, φιλιά!

      Delete
  24. ¨Αντε, σιγά σιγά, να ετοιμαζόμαστε γιατί παρατεμπελιάσαμε νομίζω, ε????!!!! χαχαχαχαχαχα
    Πανέμορφα και άκρως εορταστικά!!!!!
    Ξετρελάθηκα με την ιδέα της κατακόκκινης νιφάδας!!!!
    Καλή συνέχεια και φιλιά πολλά - πολλά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ... βλεπω οργασμο στη γειτονια...σε ευχαριστω Κορινουλα, σου ειπα η κρεμαστρα σου η ομορφη μου αρεσε παρα πολυ , πρεπει να αρχισω να δουλευω το ξυλο χα αχα ...να σας κλεψω λιγο τη τεχνη, φιλιά πολλα , να μας δειξεις πως θα στολισεις το σπιτι....γιατι σε βλεπω ορεξατη!

      Delete
  25. Ερχονται!ερχονται!!!
    Ναι κάθε γωνιά της γειτονιάς το μαρτυρά , Μαιρούλα κι απόψε το είδα κι εδώ!!! Μακάρι να ζεσταθεί λίγο το μέσα μας,τώρα κιόλας που θα κρυώσει περισσότερο το έξω μας λόγω καιρού.
    Τα πλεκτά σου γλυκούλικα,ο,τι πρέπει να καλοδεχτούμε τις γιορτινές μέρες!!!
    Φιλάκια πολλάααααααααααααααααα και φωτεινά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xαρα μου καλημερα σου !!!! που εισαι ? μαστορευεις στο εργαστηριο με καφεδακι? Καλη εβδομαδα με χαμογελο και καλη διαθεση και ευχαριστω πολυ, φιλιά πολλα!!

      Delete
  26. Πάρα πολύ όμορφα τα αστεράκια σου! Θέλω να πλέξω κι εγώ αλλά δεν έχω σχέδιο.... Καλημέρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νικη μου καλημερα , το σχεδιο δεν το εγραψα γιατι ειναι στο βιντεακι μου και ειναι πιο ευκολο απο εκει να το δεις , τα σκουφια σας μς ξεσηκωσαν, φιλιά πολλα!!!

      Delete
  27. σε περιμενω στο μπλογκ μου να με πεις την αποψη σου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου και βεβαια θα παω να δω, φιλιά!

      Delete
  28. Τι όμορφα τα χριστουγεννιάτικα πλεκτά στολίδια σου, Μαιρούλα!!
    Θαυμάζω τις πλεκτο-δημιουργίες σου!! Είσαι καταπληκτική! Γεια στα χέρια σου!!
    Να'σαι καλά ! Φιλάκια πολλά!!!
    ΥΓ Παω να δω τα βιντεάκια!!!! Και εννοείται ότι θα τα επιχειρήσω κι εγώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πεπη μου γεια σου , σε ευχαριστωω πολυ , εγω ζηλευω ολα τα αλλα που βλεπω στα σπιτακια σας , ολα πανεμορφα και χειροποιητα με εμπνευση, να εισαι καλα , πολλα φιλιά και την αγαπη μου!

      Delete
  29. Το όμορφα πράγματα φτιάχνεις; Πραγματικά τα ζήλεψα!!!! Καλη συνέχεια σου εύχομαι !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κικη μου σε ευχαριστω πολυ , να εισαι καλα σαν νεα μαμα , παντα ετυχισμενη , ετοιμαζομαστε για στολισματα να...και ολο φτιαχνω και κατι ...ετσι για να πονανε τα χερια μου αλλα να ξεκουραζεται το μυαλο μου, φιλιά!

      Delete
  30. Autênticas cores natalinas!
    Trabalhos maravilhosos!
    Vou tirar algumas ideias!
    Tenha um dia bem BOM!

    Αυθεντικά χρώματα natalinas!
    Θαυμάσιες εργασίες!
    Πηγαίνω να βγάλω μερικές ιδέες!
    Έχει το ΑΓΑΘΟ μιας ημέρας καλά!

    ReplyDelete
  31. Thank you very very much , thanks for the translation also, kisses from me , have a nice day!!

    ReplyDelete
  32. Τι τέλεια που είναι! Έχουν πάρει θέση στον διαγωνισμό και σίγουρα θα τα επιχειρήσω! Φιλιά

    ReplyDelete
  33. ααα!! Χρυσοχέρα Μαίρη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΑΑΑ....εΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΩ!

      Delete

I will be very glad to read your comment!