Thursday, June 6

Vintage και πάλι Vintage!

H Λίνα απο το horiseirmo.blogspot.gr μας κάλεσε να ψάξουμε στις ντουλάπες και να βρούμε παλιά αντικείμενα, ρούχα άλλων εποχών,  που σώθηκαν απο το πέταμα...ωραία αναζήτηση που σε κάνει να ξεθάβεις πράγματα όπως αυτό το ραδιόφωνο , το παλιό του σπιτιού μας  που παλιά το είχα κάπου στο σαλόνι, μετά η κούραση του ξεσκονίσματος με έκανε να το καταχωνιάσω κάπου αλλά τελικά το βρήκα στο δωμάτιο του γιού μου όπου έχει μαζέψει κι αυτός διάφορα...



Τη λάμπα λαδιού την είχα αγοράσει εγώ απο κάποιο παλαιοπωλείο, δεν είναι οικογενειακή αλλά για μένα  είναι αγαπημένη! Απο τα πράγματα του παρελθόντος μου αρέσουν πολύ και αυτά των αρχοντικών , τα ωραία σερβίτσια, οι πορσελάνες, πάρα πολύ οι κομόντες, οι συρταριέρες, για παράδειγμα υπάρχει ένα είδος συρταριέρας με 7 φαρδιά και μακριά συρτάρια που αν θυμάμαι καλά την λένε κάτι σαν εβδομαδιαία γιατι το νοικοκυριό τους ήταν να έχουν πράγματα σε κάθε συρτάρι για κάθε μέρα της εβδομάδας, τί ωραία νοικοκυρίστικη οργάνωση! Αυτό  αφορούσε βέβαια πλούσια σπίτια, ήθελα πολύ να αγοράσω μια τέτοια συρταριέρα αντίκα αλλά δεν τα κατάφερα. Μου αρέσουν όμως επίσης το ίδιο και τα αντικείμενα τα χρηστικά οι παλιές χάλκινες κατσαρόλες, οι μαστραπάδες που είχαν ο παππούς και η γιαγιά μου του μπαμπά μου οι γονείς που ήταν βλάχοι, μαστραπάδες είναι τα ποτήρια απο εμαγιέ με χερούλι, εκεί έπιναν το πρωινό τους γάλα , αυτό το ποτήρι τα άφηνες και στη σόμπα πάνω τη μασίνα δηλαδή τη ξυλόσομπα και έμενε ζεστό το γάλα. Μου αρέσουν όλα τα σκεύη σχετικά με το γάλα , τις αγελάδες, οι μεγάλες καρδάρες που τώρα φυτεύουμε λουλούδια μέσα, τα ταψιά τα παλιά, τα τάσια κάτι χάλκινα λεκανάκια όπου έπλεναν ότι ήθελαν , αυτό πριν τα πλαστικά και πολλλα άλλα που τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ.


Αυτό το σίδερο το έχω αγοράσει επίσης απο παλιατζίδικα, και έλεγα οτι θα το περιποιηθώ λίγο 
αλλά ακόμη δεν το έκανα τίποτε και ίσως δεν πρεπει μη το χαλάσω.
Αυτή η λάμπα είναι αρκετά παλιά , είναι απο το σπίτι της πεθεράς μου.
Αυτά κατόρθωσα να βρώ με μια γύρα, δεν πήγα στης μαμάς μου να ψαχουλέψω, όταν το κάνω θα σας δείξω ότι βρώ κι εκεί, πολλά φιλιά απο εμένα, κρατήστε ότι παλιό των μαμάδων σας ακόμη κι αυτά που τώρα δεν σας αρέσουν, ποτέ δεν ξέρετε, τα γούστα μας αλλαζουν όταν είμαστε μικρές τα υποτιμούμε λίγο ίσως αλλα όσο μεγαλώνουμε τα βλέπουμε με άλλο μάτι .
Θα κλείσω με μια φωτογραφία παλιά, είναι οικογενειακή του άντρα μου και επειδή φωτογράφισα το παλιό σπίτι πρόσφατα τώρα που οι γονείς του δεν υπάρχουν πιά, τη θεώρησα vintage κι αυτή, το παλιό στύλ του ποζαρίσματος όλης της οικογένειας, κι έτσι  σας τη δείχνω.

31 comments:

  1. Το ίδιο ραδιόφωνο είμαι σχεδόν σίγουρη πως το θυμάμαι στο πατρικό του μπαμπά μου... (Κατά πόσο να είμαι σίγουρη για την 3-4 ετών τότε μνήμη μου, βέβαια!!!)
    ;-)
    Αχ, πολύ όμορφα τα αντικείμενα που μας παρουσίασες!!!
    Πολύ συγκινητικό που τα μοιράστηκες μαζί μας και κυρίως τη φωτογραφία!!!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Γιάννα σε ευχαριστώ, η Λίνα να είνα καλά που είχε την ιδέα,κράτα οτι μπορείς της μαμας σου και κάνε και μια βόλτα απο τις γιαγιάδες, δεν χάνεις, να είστε καλά πάντα Μαίρη!

      Delete
  2. Η φωτογραφια μ'αρεσει παρα πολυ! Αλλα κα ολα τα υπολοιπα ειναι ξεχωριστα. Μου αρεσε επισης η ιδεα της εβδομαδιαιας συρταριερας.

    Καλο απογευμα! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εύη καλησπέρα διαβάζω όλες τις κριτικές σου για τις ταινίες άσχετα αν δεν κατάφερα ακόμη να πάω σινεμά, να περνάς καλά και να εξερευνήσεις εκεί όλα τα μέρη, φιλιά πολλά!

      Delete
  3. Πολύ πολύ όμορφα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ , να είσαι καλά Τζίνα με τη μπουκαμβίλια σου την φούξ!

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. Καλά, τι ωραία πράγματα, που μεταξύ μας είναι τόσο όμορφο να τα ξανα-ανακαλύπτουμε!!Λατρεύω το σίδερο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι ωραία πράγματα όλα τα παλιά, εντάξει ίσως δεν ήταν τόσο πρακτικά όσο τα σημερινά αλλά ηταν και προσαρμοσμένα στους ρυθμούς τους, σήμερα που έχουμε τόσες περισσότερες ανέσεις γιατί δεν προλαβαίνουμε και κουραζόμαστε και πολύ?, γιατί πλένουμε πιο πολλα, αρα σιδερώνοτυμε και πιο πολλα και πάει λέγοντας, φιλιά απο εμένα Ευγενία μου!

      Delete
  5. Πολύ όμορφα όλα τα παλαιά αντικείμενα, μπράβο που τα διατηρείς !!
    Να τα προσέχεις, είναι πολύτιμα !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Ράνια, τα διατηρώ γιατί μου αρεσουν πολύ αλλά μη φανταστείς δεν εχω και πολλά αλλα τώρα λέω της μαμας μου μη δίνεις τίποτε, να τα δώ πρώτα, φιλιά καλή επιτυχία στο μπαζαρ!

      Delete
  6. Αχ,πόσο τα λατρεύω όλα αυτά!
    Να τα χαίρεσαι,γλυκιά μου!Όλα τους υπέροχα!
    Φιλιά και καλά ψαξίματα!
    Εμείς εδώ θα είμαστε να δούμε και τα επόμενα! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κυριακή μου σε ευχαριστώ, κι εγώ τα λατρεύω, φιλιά απο εμένα , να είσαι πάντα χαρούμενη!

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. είναι πολύ όμορφα όλα , με τις αναμνήσεις του καθένα...μου αρέσουν και μένα τα βιντάζ πολύ, καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, τον ξέρω τον μαστραπά τον εχω δει από κοντά.. φιλούθκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλούθκια πολλά, μαστραπά τον λέτε και στην Κύπρο? Αν βρώ πουθενά θα αγοράσω σίγουρα έναν . ασε που είναι και πρακτικός γιατί σαν κούπα του καφέ να τον χρησιμοποιήσεις είναι πανάλαφρος!

      Delete
  9. Είναι όλα όσα μας θυμίζουν το παρελθόν , τη μυρωδιά αγαπημένων προσώπων , τις άλλες εποχές .
    Πολύ όμορφα
    Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εχεις δίκιο ίσως γι αυτό τα αγαπώ κι εγώ, μου αρέσει να θυμάμαι τους ανθρώπους που ήταν στη ζωή μου , οι παππούδες οι γιαγιάδες κι οτι εχω απο αυτούς , μου είναι πολύτιμο, ωραία τα vintage φορέματα που δείχνεις Νικόλ, φιλιά!

      Delete
  10. Γειά σου Μαιρούλα!!σήμερα σε βρήκα!!τρελαίνομαι για vintage!!!Κάνεις καταπληκτικά post!σε περιμένω και στο δικό μου μπλογκοσπιτάκι!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Καίτη, πολύ χαίρομαι που σε γνωρίζω εσένα μέσα απο το μπλόγκ σου και το ωραίο γράψιμό σου, όμορφα ποιήματα που δίνουν εικόνες κατευθείαν , μπραβο σου φιλιά πολλα Μαίρη!

      Delete
  11. Μικροί θησαυροί..... Μεγάλες οι ιστορίες τους!!!!!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλία μου , ειναι θησαυροί με ιστορία, γι αυτό τους φυλάμε, σε ευχαριστώ για το σχόλιο, θα ξαναπώ καλή επιτυχία, σε σένα, όλα να πάνε ρολόι, φιλιά πολλα Μαίρη!

      Delete
  12. Καλησπέρα Μαιρούλα μου!!Πολύ όμορφα η συλλογή μέ παλιά αντικείμενα!!Πραγματικοί θησαυροί!!Νά τά χαίρεσαι!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Dimi happy birthday!!! Σε ευχαριστώ πολύ , δεν ειναι και συλλογή βέβαια, οτι βρώ κι οπου ταιριάξει στο χώρο το τοποθετώ γιατί μου αρέσει και να τα βλέπω, άλλοτε τα καταχωνιάζω, είμαι με τις ώρες μου, καλά μπάνια, εδώ έπιασε βροχή και αέρας εδώ και μέρες και μας τα χάλασε, φιλιά Μαίρη!

      Delete
  13. πωπω ωραια αντικειμενα!ενα κι ενα ολα!το πιο σημαντικο ειναι η ιστορια που κουβαλανε, οτι στην πορεια του χρονου ηταν εκει, εζησαν γεγονοτα του σπιτιου, της οικογενειας-τρομερο το βρισκω!
    φιλια πολλα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eλένη καλημέρα , ευχαριστώ πολύ, ολων των οικογενειων τα αντικείμενα ειναι σημαντικα γιατι κουβαλανε την ιστορια τους, να χαίρεσαι τον μικρό Αγαθωνα, φιλιά Μαίρη

      Delete
  14. Πολύ όμορφα αντικείμενα, Μαίρη μου, το καθένα με την ιστορία του! Μπράβο που τα έχεις φυλάξει. Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Ελλη μου, είμαι μαζώχτρα είναι αλήθεια, πολλα φιλιά και απο μένα!

      Delete
  15. Όλα αυτά τα παλιά αντικείμενα έχουν παλιές θύμησες σε όλες μας. Μου άρεσε ιδιαίτερα η καρδάρα για το γάλα και η οικογενειακή φωτογραφία. Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θύμησες, ωραία λέξη Γιούλα, σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά Μαίρη!

      Delete
  16. AΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ,ΕΛΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ BLOG ΜΑΣ!!!!http://theacity.blogspot.gr/2013/05/the-city-awards-2013.html
    ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΕΙ http://theacity.blogspot.gr/2013/05/the-city-awards-2013.html ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ!!!!!

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!