Thursday, May 2

Καλή Ανάσταση!




Είναι μεγάλη Πέμπτη και είναι σαν να έκανα ένα μαραθώνιο ώς σήμερα .Δεν ξέρω αν κατάφερα να κάνω όλα όσα ήθελα αλλά τελικά είμαι ευχαριστημένη, κατέληξα χωρίς τενοντίδες απλά πιασμένη απο τον αυχένα μέχρι τα πόδια και τα χέρια....όμως τώρα περνάω απο το σαλόνι και ρίχνω λοξές ματιές και είμαι ευχαριστημένη. Το σπίτι μυρίζει Πάσχα, είναι καθαρό, οι κουρτίνες ανεμίζουν μοσχοβολώντας, οι κοτούλες, οι πάπιες στη θέση τους, η πιατέλα με τα γυαλισμενα με λάδι κόκκινα αυγά στη τραπεζαρία, ο κούνελός μου έξω στην αυλή , εντάξει όλα ή σχεδόν όλα στη θέση τους. 








































Περνώντας απο τα blog της γειτονιάς όλο και ζηλεύω κάποια κατασκευή , τα στεφάνια τους , τα ιδιαίτερα αυγά τους, τις λαμπάδες τους πολλά, τα έχω όλα στο νού μου γιατί κατα βάθος αυτό μου αρέσει. Αλλωστε αν τελειώσουν όλα όσα θέλω να κάνω τότε τί θα ονειρεύομαι?
Και έτσι φτάνει η μέρα της Λαμπρής, ένα δόξα τω Θεώ έρχεται στα χείλη μου, πόσο ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε με αυτά που έχουμε και αν το καλοσκεφτούμε είναι πολλά πάρα πολλά, αρκεί να δούμε λίγο πέρα απο τη μύτη μας , γιατί πέρα απο τη μύτη μας   στον απέραντο κόσμο υπάρχουν πολλά και δύσκολα, εντάξει υπάρχουν και εύκολα , πιο εύκολα απο αυτά που μας συμβαίνουν, υπάρχουν και πιο πλουσιοπάροχα και άφθονα σε άλλους αλλά ας αναρωτηθούμε, υπάρχει τρόπος να διαλέξουμε? Πώς να γίνει αυτό , να πάρουμε απο τον ένα την ομορφιά του, απο τον  άλλο την οικονομική του άνεση, απο τον άλλο την οικογενειακή του γαλήνη? και ο κατάλογος των άλλων μπορεί να είναι ατέλειωτος, να θέλουμε αυτά που ίσως πιστεύουμε ότι μας λείπουν, μας λείπουν άραγε αληθινά ή λείπουν πράγματα απο μια εικονική τέλεια εικόνα της ζωής ενός ανθρώπου?Ποιά είναι η εικόνα της δικής μας ζωής? Της πραγματικά δικής μας θέλησης και όχι της επίπλαστης? Ο άντρας μου συχνά λέει και γελάω , όταν κάποιες φορές σκάω μέσα και ονειρεύομαι εκδρομή, μα ...μου λέει εκδρομή είμαστε εδώ στο σπίτι μας και έχει πολύ   δίκιο άρα και φέτος θα πάω εκδρομή στο σπίτι μου.


Εύχομαι σε όλους καλή καλή Ανάσταση!

20 comments:

  1. Καλο Πάσχα, Καλη Ανάσταση και καλά να περάσεις σου εύχομαι :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Στέλλα να είσαι καλά!

      Delete
  2. Καλησπέρα. Η ευτυχία είναι κάτι υποκειμενικό και ο καθένας την ορίζει μόνος του. Για κάθε σπιτικό υπάρχει μόνο μια συνταγή, που δεν αντιγράφεται και δεν κάνει για κάποιον άλλο.
    Τα αυγά σου βγήκαν τέλεια!
    Συμφωνώ με το σχόλιο του συζύγου. Το δικό μου πάλι θυμίζει παιδότοπο!!!
    Καλό Πάσχα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εχεις δίκιο , για κάθε σπιτικό όντως υπάρχει η δική του συνταγή, καλό Πάσχα !

      Delete
    2. Πέρασα να ευχηθώ! Καλή Ανάσταση:))

      Delete
    3. Τί καλά που πέρασες, καλή Ανάσταση !

      Delete
  3. Καλώς σε βρίσκω Μαίρη! Το μπλογκάκι σου είναι γεμάτο χρώματα και όμορφες κατασκευές! Σου εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα κι ελπίζω να τα λέμε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου και σένα , χαίρομαι που σε γνωρίζω, τα αυγά σου πολύ όμορφα ειδικά αυτό με τον κόκκορα μου άρεσε πολύ γειά στα χέρια σου και οι φωτογραφίες σου ζωντανές και χαρούμενες,, να τα λέμε , καλό Πάσχα!

      Delete
  4. Καλή Ανάσταση και Υπέροχη Λαμπρή!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλιά πολλά και απο εμένα, να φάμε , να γλεντήσουμε στο σπίτι αλα παλαιά!

      Delete
  5. Και εμείς στο σπίτι εκδρομή φέτος. Και τι έγινε; Ο Παράδεισος είναι μέσα μας...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα τι τα καθαρίζουμε και τα ομορφαίνουμε , για να φεύγουμε? Καλά να περάσεις Μαίρη!

      Delete
  6. Πολλές ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

    ReplyDelete
  7. Σε ευχαριστώ, καλή Ανάσταση και σε σένα με πολλές όμορφες δημιουργίες!

    ReplyDelete
  8. Πέρασα να σε γνωρίσω και βρήκα κάτι πολύ όμορφο.Γλυκιά μου την ευτυχία και τη δημιουργία τη κουβαλούμε μέσα μας με τη προσωπική μας ισορροπία και ηρεμία, κι εσύ την έχεις..Καλά σου λέει ο καλός σου..ακόμα και μέσα στο σπίτι μπορούμε να ..ταξιδέψουμε.Αχτιδένια φιλάκια, υπέροχες κατασκευές, τώρα είμαι λίγο βιαστική (μια ζωή βιαζομαι δηλαδή) θα επανέλθω να χαζέψω όλες τις κατασκευές σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχτίδα μου, Γεωργία μου, μου έλειψες αλλά δεν σε παρεξηγώ όταν βλέπω στο blog σου πόσα κάνεις καταλαβαίνω, χρόνια σου πολλά να χαίρεσαι τη κόρη σου ,τον εγγονό σου. Οσο απο ηρεμία προσπαθώ να την έχω αλλά αν σου πώ τι τράβηξα Σαββατιάτικα, αλλά άλλη φορά , σαν να ήμουν προφητική με όσα έλεγα πιο πάνω , τέλος Δόξα τω Θεώ , σε φιλώ , να μη χαθούμε .

      Delete
  9. Καλημερούδια και Χριστός Ανέστη!Πέρασε το Πάσχα κι άρχισαν οι απονομές!
    Με ένδυμα επίσημο,έλα να παραλάβεις!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  10. Σούρχομαι πάραυτα, τέτοια τιμή δεν την έχω κάθε μέρα, ευχαριστώ βαθιά γι αυτό το βραβείο, φιλιά!

    ReplyDelete
  11. χρόνια πολλά και από μένα και καλός σε βρήκα !!!!!!!!!!!!
    Πολύ όμορφες οι κατασκευές σου. Καλή συνέχεια,φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Σούλα όμορφη ξανθιά, χαίρομαι που σε γνωρίζω, πήρα και εγώ βραβείο απο τη Κυριακή και έτσι ψάχνοντας μπήκα στο μπλόγκ σου ,πολύ ωραία τα αυγά σου μπράβο, να μη χαθούμε Μαίρη

      Delete

I will be very glad to read your comment!