Monday, March 11

Πλεκτή κορδέλα για τα μαλλιά με βελονάκι





Κορδέλα 

Σε όποιο νήμα θέλετε δοκιμάστε να πλέξετε αυτή τη κορδέλα, όμορφη και πρακτική θα στολίσει το κεφάλι σας, με λουλούδι ή χωρίς κανένα διακοσμητικό, απλή.

Με βελονάκι νούμερο 3,5 πλέξτε 10 αλυσίδες( ή γαιτανάκια στον αέρα όπως τα λένε στα περιοδικά)

Σειρά 2-   πλέξτε μία αλυσίδα, και μετά μισά ποδαράκια( παίρνω νήμα, μπαίνω στη πίσω θηλειά ,παίρνω νήμα βγαίνω, έχω 3 θηλειές στο βελονάκι. παίρνω νήμα και το βγάζω και απο τις 3 θηλειές ταυτόχρονα), πλέκω μία αλυσίδα, γυρνάω.

Σειρά 2- πλέκω πάντα μπαίνοντας στο πίσω μέρος της θηλειάς μισά ποδαράκια.
Σε όλες τις σειρές πλέκω το ίδιο.

Δοκιμάζω στο κεφάλι μου και αποφασίζω σε τί μήκος θα φτάσω, όταν τελειώσω ασφαλίζω το νήμα μου, ενώνω τις δύο άκρες της κορδέλας με το ίδιο νήμα βάζοντάς το σε μια χοντρή βελόνα ραψίματος και ράβοντας με απλές βελονιές, μη φοβάστε δεν θα φαίνεται η ένωση.



















Λουλούδι πλεκτό δίχρωμο

Ποδαράκι=παίρνω νημα, μπαίνω στη θηλειά, παίρνω νήμα, βγαίνω, 3 θηλειές στο βελονάκι, παίρνω νήμα το βγάζω απο τις 2 θηλειες, 2 θηλειές τώρα στο βελονάκι παίρνω νήμα και το βγάζω απο τις υπόλοιπες 2 θηλειές

Μπλέ χρώμα 

Σειρά 1-  πλέξτε 61 αλυσίδες
Σειρά 2 - πλέξτε 3 αλυσίδες, ποδαράκι στην έκτη αλυσίδα απο το βελονάκι,* 2 αλυσίδες, αφήστε μια θηλειά, ποδαράκι στην επόμενη θηλειά* επαναλάβετε ώς το τέλος το σχέδιο ανάμεσα στα αστεράκια
Σειρα 3-  2 αλυσίδες, γυρίστε, αφηστε τη πρώτη θηλειά της προηγούμενης σειράς, ποδαράκι στην επόμενη θηλειά, 2 αλυσίδες, 2 ποδαράκια στην επόμενη θηλειά, *αφήστε το ποδαράκι απο την προηγουμενη σειρά, 2 ποδαράκια, 2 αλυσίδες, 2 ποδαράκια *. επαναλάβετε το σχέδιο ανάμεσα στα αστεράκια ώς το τέλος της σειράς, αρχίζει και σγουραίνει το λουλούδι

Λαχανί χρώμα

Σειρα 4- Αλλαξτε χρώμα, 2 αλυσίδες γυρίστε, * 6 ποδαράκια μέσα στο κενό των 2 αλυσίδων της προηγούμενης σειράς, ποδαράκι ανάμεσα στα επόμενα 2 γκρούπ  των 2 ποδαρακίων* επαναλάβετε το σχέδιο ανάμεσα στα 2 αστεράκια ώς το τέλος της σειράς, ασφαλίστε το νήμα , μην το κόψετε αφήστε 30-0 πόντους, περάστε μια χοντρή βελόνα τώρα στο νήμα σας και αρχίστε να διπλώνετε το πλεκτό ώστε να σχηματιστεί το λουλούδι και ράψτε με τη βελόνα στο κάτω μέρος του να ασφαλίσει.














2 comments:

  1. Καλησπερα κυρια Μαιρη.Μηπως υπαρχει αυτο το λουλουδακι σε βιντεακι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου , δεν το εχω κανει αυτο το βιντεακια αλλα το χρωσταω....ετοιμαζω τωρα 2-3 βιντεακια για λουλουδια , θα το κανω κι αυτο , αν θελεις γραψου στο You Tube να σου ερχεται ειδοποιηση οταν ανεβαζω, ευχαριστω..φιλιά!

      Delete

I will be very glad to read your comment!