Thursday, February 21

Υφασμάτινα λουλούδια






Κόψτε απο ότι ύφασμα θέλετε, ένα ορθογώνιο κομμάτι περίπου 20χ5 πόντους, αν και οι διαστάσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, προσαρμόστε τες αφού κάνετε 1-2 λουλούδια όπως θέλετε. Διπλώστε στα δύο το φάρδος και έτσι το λουλούδι θα έχει καλή όψη απο παντού, σιδερώστε απο πριν το ύφασμα αλλά αποφύγετε να σιδερώσετε τη τσάκιση για να γίνει αφράτο το λουλούδι αλλά θα σας είναι πιο εύκολο αν σιδερώσετε τα πλαινά τσακίσματα που τα γυρίζουμε για να είναι καθαρές και οι άκρες. 



Διπλώστε λοιπόν το ορθογώνιο και με μια βελόνα τρυπώστε με αραιές βελονιές το κάτω μέρος σε απόσταση 0,5 πόντου απο την άκρη, τραβήξτε τη κλωστή σας και θα δείτε ότι θα δημιουργηθεί σούρα στην άκρη, κάντε μια μέτρι σούρα και ασφαλίστε με τη κλωστή και κλείστε τη σούρα, μην κόψετε τη κλωστή.  


  
Αφήστε τη βελόνα να κρέμεται και διπλώστε το σουρωμένο ύφασμα, πολύ σφιχτά στην αρχ'η να δημιουργηθεί μπουμπούκι, διπλώστε όλο, κρατήστε το με το χέρι και ελέγξτε το σχήμα του, άν είναι εντάξει πάρτε τη βελόνα και ράψτε τη βάση διαπερνώντας με βελονιές όλο το πάχος για να μην ξετυλιχτεί το λουλούδι.




 Ειναι έτοιμο, αν δεν το θέλετε όρθιο σαν μπουμπούκι τριαντάφυλλου, τότε ανοίξτε τα πέταλα με τα δάχτυλά σας πατώντας τα πάνω στη βάση και περάστε μερικές βελονιές απο πάνω προς τα κάτω και το λουλούδι θα γίνει πιο ανοιχτό, δείτε τη φωτογραφία όπου το πατώ να ανοίξει. Ειναι πολύ εύκολο να γίνουν αυτά τα λουλούδια, φτιάξτε όταν έχετε χρόνο μπόλικα και κρατήστε τα σε ένα συρτάρι, θα βρούν την ώρα τους να αξιοποιηθούν. 



















4 comments:

  1. Πολύ όμορφο το blog σου, παραμυθένιο και χρωματιστό με υπέροχες εικόνες! Είναι και καινούργιο σχετικά απ' ότι βλέπω, οπότε καλή συνέχεια με όρεξη και δημιουργικότητα!

    ReplyDelete
  2. Σ' ευχαριστω πολυ, ειναι τοσο ωραιο να παιρνω μηνυμα για σχολιο που μου εκανε καποιος, ακομη καλυτερα αν ειναι και με καλα λογια οπως το δικο σου, ειδικα τωρα που ειμαι στην αρχη το χρειαζομαι πραγματικα, οσο για το παραμυθενιο ναι αυτο προσπαθω, γιατι ετσι η ζωη γλυκαινει, καλη συνεχεια και σε σενα!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα αυτά τα ωραία υφάσματα που θα τα βρούμε. Ξέρω υπάρχουν πολύ στο κεντρο της Αθήνας αλλά υπάρχει κάποιος που να γνωρίζεις ως πιο οικονομικός. Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  4. Μαρινα μου αυτα ειναι γαλλικα απο καλο οιοκο και τα εχω απο παλια απο τη βιοτεχνια που ειχαμε , τωρα αν παω να αγορασω υφασματα θα μου κακοφανει πολυ γιατι τιποτε δεν θα μου αρεσει και θα εινια και ακριβα.

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!