Tuesday, January 29

Πλεκτή καρδούλα με βελονάκι

Γειά σας κορίτσια!

Ο χειμώνας καλά κρατεί και σηκώνει τζάκι και πλέξιμο. Σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους αυτή η ασχολία αλλά για όσες νοιώθουν να τις τραβάει σαν χόμπυ ας το δοκιμάσουν, είναι ψυχοθεραπευτικό. Λοιπόν, μια και έρχεται του Αγίου Βαλεντίνου βρήκα αυτή την όμορφη καρδιά που πολύ εύκολα μπορείτε να πλέξετε, το σχέδιο δεν είναι δικό μου,είναι μιας κυρίας απο τη Δανία με το όνομα made by BeaG. Πλέξτε με μάλλινο ή ακρυλικό μαλλάκι και βελονάκι νούμερο 3. Θα σας δείξω και τα λουλούδια που είναι σχέδιο μιάς Αγγλίδας πολύ δημιουργικής που αγαπάει πολύ το πλέξιμο και τα έντονα χρώματα με το όνομα attic24.typepad.com. Aς δούμε λοιπόν το σχέδιο της καρδιάς.






Αρχίστε πλέκοντας 2 αλυσίδες ή γαιτανάκια. Επειτα:
Πλέξτε 3 βουβά ( χωρίς να πάρετε νήμα) ποδαράκια στην πρώτη αλυσίδα, γυρίστε.
Πλέξτε 1 γαιτανάκι και 2 βουβά ποδαράκια  μπήγοντας στο πρώτο γαιτανάκι, και 2  βουβά ποδαράκια στο δεύτερο γαιτανάκι  (4θηλειές), γυρίστε.
Πλέξτε 1 γαιτανάκι, 2 βουβά ποδαράκια στο  πρώτο  γαιτανάκι και 3 βουβά ποδαράκια σε κάθε ένα  απο τα  επόμενα γαιτανάκια ( 5 θηλειές), γυρίστε.
Συνεχίστε βουβά ποδαράκια σε σειρές, αυξάνοντας σε κάθε σειρά απο ένα όπως κάναμε και ως τώρα, δηλαδή στην αρχή κάθε σειράς κάνετε ένα γαιτανάκι, 2 βουβά ποδαράκια μπήγοντας στο ίδιο γαιτανάκι (αυτή είναι η αύξηση) και συνεχίστε μονά βουβά στα επόμενα. Οταν φτάσετε στα 20 βουβά ποδαράκια. Mετρήστε τα να βεβαιωθείτε και μπράβο σας κάνατε τη μισή καρδιά, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα επάνω κυκλικά σχήματα της καρδιάς.

Πλέξτε 10 βουβά ποδαράκια πάνω στα γαιτανάκια της προηγούμενης σειράς( δηλαδή δεν θα αυξήσετε σε αυτή τη σειρά), τώρα πάμε να μειώσουμε στις επόμενες σειρές, έτσι θα δημιουργηθεί το κυκλικό σχήμα, γυρίστε.
Πλέξτε 1 γαιτανάκι και μετά πλέξτε ένα βουβό ποδαράκι ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο της προηγούμενης σειράς, έτσι μειώσατε ένα, και έπειτα μονά αλλά στο τέλος θα πλέξετε το ένατο και δέκατο μαζί, άρα στο σύνολο πλέξατε 8 βουβά, γυρίστε.
Πλέξτε ένα γαιτανάκι και έναμόνο βουβό πάνω στο πρώτο και δεύτερο , έπειτα μονά και το έβδομο και όγδοο μαζί, οπότε έχετε πλέξει 6 βουβά στο σύνολο, γυρίστε
Πλέξτε ένα γαιτανάκι, ,ενα βουβό πάνω στο πρώτο και δεύτερο έπειτα μονά και το πέμπτο και έκτο μαζί, 4 στο σύνολο βουβά, γυρίστε.
Πλέξτε ένα γαιτανάκι, ένα βουβό πάνω στο πρώτο και δεύτερο μαζί και ένα πάνω στο τρίτο και τέταρτο της προηγούμενης σειράς μαζί, 2 στο σύνολο βουβά.
Τελειώσατε το ένα κυκλικό κομμάτι της καρδιάς, δέστε και ασφαλίστε το νήμα σας.

Δεύτερο κυκλικό κομμάτι:
Ξαναδέστε νήμα στη ενδέκατη σειρά απο τις 20 σειρές ακριβώς δίπλα στο άλλο κυκλικό κομμάτι και
Πλέξτε 10 βουβά ποδαράκια, γυρίστε.
Συνεχίστε όπως στο πρώτο κυκλικό κομμάτι δέστε και ασφαλίστε

Ετσι τελειώνει η καρδιά, πρέπει να πλέξετε άλλη μία, βρείτε ένα υλικό για γέμισμα και ενώστε τις δύο καρδιές με βουβά ποδαράκια κρατώντας τες καλά σε επαφή, να ενωθούν ίσια. Οταν φτάνετε στο τέλος, γεμίστε τες με υαλοβάμβακα ή άλλο γέμισμα απο παλιό μαξιλάρι και κλείστε μετά εντελώς το μοτίφ. Το κρεμασταράκι είναι απλό γαιτανάκι, κάντε το όσο μακρύ θέλετε.


 


2 comments:

  1. Μαρία πόσο χαίρομαι που σε ανακάλυψα, πολύ ωραία η καρδούλα, μου έδωσες ιδέα για κάτι που θέλω να κάνω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι κι εγώ που γνωριζόμαστε, πολύ όμορφο το μπλογκ σου και η τελευταία ανάρτηση για τα vintage πράγματα έχει σικ φορέματα άλλης εποχής, φιλιά Μαίρη!

      Delete

I will be very glad to read your comment!