Sunday, December 9

Υφασμάτινη ή χάρτινη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Να μια ωραία ιδέα για όσες ξέρουν απο ράψιμο αλλά και όσες δεν ξέρουν μπορούν να την φτιάξουν απο χαρτί και είναι μια καλή ευκαιρία να καθήσετε με τα παιδια σας , να χαρείτε την ετοιμασία ενός όμορφου στολίσματος . Κατ' αρχάς φτιάξτε τα πατρόν σας απο λίγο σκληρό χαρτόνι, μη σας τρομάζει η λέξη πατρόν, είναι ένα μπλουζάκι, ένα παντελονάκι, ένα κασκόλ πανεύκολο, ένας σκούφος, μια μποτούλα. Ζωγραφίστε τα σχήματα που σας δίνω  σε σκληρό χαρτόνι , αν τα κανετε σε ύφασμα προσθέστε ι πόντο γύρω γύρω για ραφή, αν τα κανετε σε χαρτί μην προσθέσετε τίποτε. Κόψτε λοιπόν τα σχήματα απο 2 φορες το καθένα (πχ για τη μποτούλα κόβουμε 2 σχήματα τα γαζώνουμε γύρω γύρω αφήνοντας μια πλευρά ελεύθερη,απο όπου γυρνάμε το μέσα έξω και είναι έτοιμη) ράψτε τα και γυρίστε τα απο τη καλή όψη, τότε ράψτε με το χέρι τα μικρά σχηματάκια στις μπότες, τα κουμπάκια στο παλτουδάκι, τα γουνάκια αν βρείτε λίγη γούνα απο κάπου, λίγες κλωστές στην άκρη του κασκόλ για κρόσια και είστε έτοιμες. Κρεμάστε τα χριστουγεννιάτικα ρουχαλάκια με μικρά μανταλάκια σε ένα κορδόνι , η γιρλάντα σας θα είναι το καμάρι σας. Σε χαρτι είναι πιο απλά, όλα τα κολλάμε αντι να τα ράψουμε. Καλη επιτυχία!
















2 comments:

  1. Ουάου!!! Άψογο!!! Θέλω να το φτιάξω!!! Κι ας μην είναι Χριστούγεννα, who cares???!!!
    (Συγνώμη για το σχόλιο σε παλαιότερη ανάρτηση, αλλά μου αρέσει να διαβάζω και πιο παλιά posts στα ιστολόγια που συναντώ)
    Ό,τι είδα μέχρι στιγμής μου αρέσει τρελά!!!
    Λάτρεψα το πλεχτό καλαθάκι και την υπέροχη πλεχτή τσάντα!!! Η πλεχτή κορδέλα για τα μαλλιά... άπαιχτη!!! (Και το σκυλάκι-μοντέλο...κουκλί!!!)
    Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το όμορφο σχόλιο!!!
    Καλώς βρεθήκαμε!!!
    Γιάννα (& Γιάννης)
    Φιλάκιααααα!!!

    ReplyDelete
  2. Πρώτον χαιρετώ και τον Γιάννη που δεν τον είχα αγνοήσει αλλά είπα να μη τρομάξω κανένα με την επικοινωνία μου με το μπλόγκ σας καθότι ειμαι 50 κι έχω γιο 28 και κορη 26 και σκέφτομαι τι κράξιμο θα έτρωγα αν έλεγα στο γιο μου οτι μιλάω με τόσο νέα παιδιά και ετσι κρατήθηκα λίγο, μπράβο σας να έχετε καλές καλές δουλειές πάντα και να περνάτε καλά εκεί στη Σύρο που τόσο αγαπώ, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια θα σας παρακολουθώ απο δω και μπρός, φιλιά Μαίρη!

    ReplyDelete

I will be very glad to read your comment!