Wednesday, December 19

Μελομακάρονα

Μόλις η κουζίνα μυρίσει μελομακάρονα, αισθάνεσαι ότι φτάνουν πια τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ απλό γλυκό και πραγματικά θα τα καταφέρετε χωρίς δυσκολία.




Υλικά
       2 φλυτζάνες σπορέλαιο
       1 φλυτζάνα ζάχαρη
       1/2 φλυτζάνας κονιάκ
       1/2 φλυτζάνας χυμό φρέσκο πορτοκάλι
       λίγη κανέλλα
       7,5 φλυτζάνεσ μαλακό αλεύρι
       2 κ.γλ. μπαίηκιν
       1 κ.γλ. σόδα

Σιρόπι
       2 φλυτζάνες μέλι
       2 φλυτζάνες ζάχαρη
       3 φλυτζάνες νερό
       λίγο λεμόνι
























Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια λεκάνη , το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Μετά αρχιζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι όπου έχουμε βάλει τη σόδα και το μπαίηκιν έως ότου γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη. Τότε αρχίζουμε το πλάσιμο, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα στο χέρι και ή το πλάθουμε σαν μακρόστενο μπαλάκι πατώντας την επιφάνειά του με ένα φαρδύ κοσκινο αλευριού να το χαράξει σε ρόμβους ή το ανοίγουμε ένα μικρό κύκλο και κόβουμε με τα ειδικά κούπ διάφορα σχήματα, καρδούλες, δενδράκια, αστεράκια. Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
















 



Εχουμε ετοιμάσει το σιρόπι απο πριν και έχει κρυώσει, μόλις βγούν τα μελομακάρονα ζεστά όπως είναι, τα βουτάμε για λίγο (10 δευτερόλεπτα) στο σιρόπι και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στη πιατέλα μας. Απο πάνω πασπαλίζουμε με μπόλικα ψιλοκομένα καρύδια τα οποία κολλάνε λόγω σιροπιού και δεν πέφτουν.
 







































Καλή σας επιτυχία!

No comments:

Post a Comment

I will be very glad to read your comment!